Acvamarinul - piatra călătorilor

2019-03-07 09:00:08

Acvamarinul este piatra prețioasă a celor născuți în luna martie și piatra prețioasă care se dăruiește la aniversarea a nouăsprezece ani de la căsătorie.

 Ce este acvamarinul

 Acvamarinul – al cărui nume mai este și „diamantul săracului” – este o formă de beril mineral care include de asemenea alte pietre prețioase precum smaraldul,, morganitul și heliodorul. Este o piatră relativ dură, 7.5 pe scara Mohs, după diamant, safir, rubin și topaz, însă este relativ ușor de tăiat, fiind în general lipsit de defecte interioare.

 Acvamarinul în legende

 Acvamarinul a fost botezat mai demult ”apa mării” de pescarii Imperiului Roman antic care obișnuiau să o ia cu ei pe mare pentru a le purta noroc, și pentru a-i proteja până aveau să ajungă din nou acasă. Acvamarinul este piatra sfântului Toma care călătorea adesea pe apă. Vracii romani foloseau acvamarinul ca medicament, încălzindu-l, considerând că piatra ajută digestia și reduce retenția fluidelor în organizm. Datorită acestor credințe, acvamarinul era adesea sculptat în mici amulete.

Legendele spun că acvamarinul este al sirenelor, furat din comoara lor de marinari pentru a le dărui curaj și pentru a-i proteja de înec sau naufragii.

Acvamarinul apare documentat pentru prima dată în cultura Greciei antice, în secolul al V-lea î. Hr. Grecii purtau amulete gravate cu Poseidon – zeul mării – pe un car de război.

Începând din perioada romană, acvamarinul este considerat a poseda puteri medicinale și vindecătoare, folosind în tratarea afecțiunilor stomacului, ficatului sau gâtului. De asemenea, romanii credeau că acvamarinul este bun pentru vedere și se spune că Nero folosea un acvamarin pe post de monoclu. De altfel, în Germania cândva acvamarinul era folosit la fabricarea de lentile pentru corectarea miopiei.

În timpul Evului Mediu, se credea că ajută la combaterea efectelor otrăvii și mai era considerat sursă de energie pentru ghicitori care numeau piatra „oglinda magică” și o foloseau pentru a prezice viitorul.

 Vracii din Roma antică foloseau acvamarinul în tratarea febrei, pentru ajutarea digestiei și reducerea retenției de lichide în organism. Se credea că ajută la purificare și era purtat ca pandantiv.

 Acvamarinul piatră prețioasă a iubirii

Ca piatră prețioasă a iubirii, acvamarinul îi aduce pe cei dragi înapoi acasă și îi ajută pe îndrăgostiți să trăiască împreună în armonie și să treacă peste neînțelegeri. Acvamarinul este adesea dăruit ca simbol al iubirii sau într-un inel infinity, care promite fidelitate și iubire atât timp cât apele mărilor vor străluci.

 Acvamarinul îl ajută pe cel care îl poartă să depășească perioadele de tranziție, energia purificatoare îndepărtând obstacolele interioare și teama de necunoscut.

 Acvamarinul ca piatră spirituală

 Culoarea serenă a acvamarinului are un efect liniștitor asupra celui care o poartă, învăluindu-l într-o stare de calm. Emană o energie optimistă potrivită cu luna martie și cu începutul primăverii.

 Este o piatră a dezvoltării spirituale și a tăriei de caracter, a comunicării oneste și sensibile. Le împrumută femeilor curajul de a-și exprima adevăratele gânduri și le îmbogățește abilitățile intuitive, iar pe bărbați îi ajută să treacă peste dificultățile înnăscute de a împărtăși sentimentele.

Ajută la vindecarea afecțiunilor inflamatorii și a alergiilor și ameliorează simptomele rosaceei, sau psoriazisului. Având o energie fluidă, acvamarinul e folosit pentru purificarea emoțională și deschiderea comunicării, îmbogățindu-ne cu iubire și compasiune.

 Acvamarinul este cristalul inceputurilor și al direcției. Este cel mai bun talisman pentru oameni de știință, aventurieri, vânători sau exploratori, dar este potrivit și pentru cei care lucrează în domenii de cercetare.

 Acvamarinul ajută la echilibrarea sentimentului de teamă sau de furie și la depășirea unor traume și a unor stări de panică provenite din vinovăție sau inadaptare.

 Acvamarinul în Feng Shui

Acvamarinul folosește energia apei, o energie nemișcată, liniștită și purificatoare. Este o energie lipsită de formă, dar puternică, a regenerării și renașterii, energia ciclului natural al vieții. Cristalele de acvamarin trebuie folosite pentru încărcarea spațiilor dedicate somnului, meditației sau rugăciunii. Energia apei este în mod tradițional asociată cu zona nordică a casei. De asemenea este asociată cu zona carierei și a vieții, echilibrând energiile pe parcursul vieții.

Unde sunt sursele de acvamarin?

Cea mai cunoscută sursă comercială de acvamarine este Brazilia, dar cristale calitate superioară se găsesc și în Columbia, Munții Urali din Rusia și insula Malagasy și în India. În Statele Unite, acvamarinul se găsește în Colorado, Maine și Carolina de nord.

 Cel mai mare acvamarin a fost descoperit în 1910 în Minas Gerais, Brazilia și cântărea 110 kilograme, cu o lungime de aproape o jumătate de metru.

 Cum se îngrijesc bijuteriile cu acvamarin

 Acvamarinul nu se curăță cu presiune sau cu ultrasunete. La fel ca multe alte pietre prețioase, se șterge cu apă călduță și puțin săpun folosind o perie moale, sau cu o soluție generică de curățat bijuterii. Se clătește bine și se șterge cu grijă, cu o bucată de material moale.

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 30 de zile

Retur simplu în 30 de zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 30 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2019 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard