Cele mai bune filme de dragoste din toate timpurile

2019-09-12 07:32:22
Filmele de dragoste nu sunt doar pentru cei romantici, chiar dacă poate că aceasta este impresia generală, ci sunt acele filme care îți pot da o stare bună și care, uneori, pot favoriza creare unor momente tandre cu partenerul de viață.
Bărbații ar putea avea reticențe în ceea ce privește vizionarea unui film de dragoste împreună cu partenera, însă, din când în când, acest lucru ar putea fi făcut pentru a fi mulțumiri de ambele părți. Mai ales că există câteva filme foarte bune de acest gen, care cu siguranță vor fi pe placul amândurora. Însă poți urmări un film de dragoste și singură, dacă simți că asta îți dorești. Cel mai mult contează să alegi un film bun, care să îți placă și care să îți stârnească emoții.

Casablanca (1942)
Dirty Dancing (1987)
Ghost (1990)
Meet Joe Black (1998)
Notting Hill (1999)
10 Things I Hate About You (1999)
Amélie (2001)
A Walk To Remember (2002)
The Notebook (2004)
Paris, je t`aime (2006)

CasablancaUnul dintre cele mai bune filme de dragoste din toate timpurile este Casablanca, valoarea sa fiind recunoscută și de cele 3 premii Oscar câștigate - pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu și cea mai bună regie.
Filmul îi are ca protagoniști pe Humphrey Bogart (Rick), Ingrid Bergman (Ilsa) și Paul Henreid (Viktor Laszlo), iar povestea sa se desfășoară în timpul celui de Al Doilea Război Mondial.
Este un film care are la bază iubirea si alegerile și în care oameni și povești din trecut se întorc pe neașteptate. Rick se reîntâlnește în propria cafenea, după câțiva ani, cu Ilsa, femeia cu care a trăit o poveste de dragoste intensă în trecut, doar că aceasta apare împreună cu actualul soț, Viktor.
Povestea este încurcată de contextul războiului, întregul film ținându-te cu sufletul la gură pentru a afla care este deznodământul și anume cu cine va rămâne, în final, femeia.

Dirty Dancing (1987)Dacă îți place dansul, cu siguranță îți va plăcea și acest film pentru că el prezintă povestea de dragoste dintre o tânără care se îndrăgostește de instructorul ei de dans, cele două personaje fiind interpretate de Jennifer Grey și Patrick Swayze.
Filmul este celebru nu doar pentru relația de dragoste prezentată, ci și pentru melodia „Time of My Life” pe care cei doi dansează și care a câștigat Globul de Aur, printre alte premii, și care a devenit cunoscută în toată lumea datorită filmului.
Acesta se axează pe evoluția ca femeie a lui Baby (Jennifer Grey), care își are punctul culminant la final, odată cu reușita în dans a personajului.

Ghost (1990)
În topul filmelor de dragoste se află și Ghost, care se bazează pe ideea că dragostea este atât de puternică încât rezistă și dincolo de moarte.
Totuși, filmul nu duce lipsă de acțiune, deoarece prezintă încercarea lui Sam - o fantomă (Patrick Swayze) - de a-și salva iubita, Molly (Demi Moore) de la a fi ucisă, precum a fost și el. Această încercare are loc prin intermediul mediumului Oda Mae Brown (Whoopi Goldberg) care, însă, are antecedente penale care spun că a păcălit oameni cum că ar avea puteri supranaturale, lucru care o face pe Molly să nu aibă încredere în ea.
Finalul mult așteptat al filmului este emoționant, intens și trist și are următoarea concluzie: „Dragostea o iei cu tine”.

Meet Joe Black (1998)Un film care combină romantismul cu drama și cu nuanțe de comedie din când în când, Meet Joe Black este un fel de transpunere cinematografică a poveștii Luceafărului.
Joe Black, interpretat de Brad Pitt, este solul trimis de Moarte pentru a-l lua pe lumea cealaltă pe William Parrish (Anthony Hopkins). Dar Joe se îndrăgostește de fiica acestuia, Susan (Claire Forlani), lucru care îi întârzie îndeplinirea misiunii cu care a venit pe Pământ.
Joe se întruchipează într-un tânăr pe care Susan îl cunoscuse cu câteva zile înainte într-o cafenea și care murise într-un accident, astfel că între cei doi se stabilește imediat o conexiune.
În final, Joe Black își duce la bun sfârșit misiunea, dar povestea de dragoste dintre cei doi are o încheiere surprinzătoare.

Notting Hill (1999)Dragostea nu cunoaște limite, cu atât mai puțin pe cele cu privire la statut social sau situație financiară.
De aceea, deși poate părea imposibil, aceasta poate izvorî între o persoană obișnuită, anonimă, și o celebritate. Sau cel puțin asta vrea să demonstreze filmul Notting Hill.
Primul contact dintre William (Hugh Grant) și vedeta de cinema Anna Scott (Julia Roberts), are loc chiar în librăria deținută de William, însă până când aceștia își vor stabiliza relația va trece o perioadă destul de îndelungată, în care fiecare se amăgește cu gândul că poate sta departe de celălalt.
Filmul te va convinge atât pe tine, cât și pe partenerul tău - dacă alegeți să îl vizionați împreună - că timpul și distanța nu pot înlătura dragostea adevărată ci, dimpotrivă, o fac să fie și mai puternică.

10 Things I Hate About You (1999)Numai bun pentru o seară în care vrei să râzi, 10 Thing I Hate About You, inspirat din piesa lui Shakespeare „Îmblânzirea scorpiei”, este filmul care o are ca centru de interes pe Kat (Julia Stiles), o tânără cu un caracter dificil, care ține la distanță orice băiat ce încearcă să se apropie de ea. Sora ei mai mică, Bianca (Larisa Oleynik), nu are permisiunea tatălui de a merge nicăieri fără Kat, astfel că plănuiește ca, împreună cu prietenii ei, să o facă pe aceasta să se îndrăgostească. Atractia va apărea între Kat și Patrick (Heath Ledger), iar legătura dintre cei doi este ingredientul principal care face ca acest film să merite a fi văzut.

Amélie (2001)Amélie este o comedie romantică franțuzească, ce a fost declarată în 2008 cel mai bine realizat film al deceniului.
O ospătăriță tânără și timidă, interpretată de Audrey Tautou, se hotărăște să aducă îmbunătățiri în viețile celor din jurul ei în timp ce încearcă să scape de izolarea în care se află. Filmul atrage atenția asupra lucrurilor simple asupra cărora putem interveni zilnic pentru a face bine celor din jur, dar urmărește și legătura amoroasă dintre Amélie și Nino, un tânăr angajat temporar într-un „tren fantomă” și într-un sex-shop.

A Walk To Remember (2002)Acest film prezintă povestea clasică de dragoste dintre fata cuminte și băiatul rău, interpretați de Mandy Moore și Shane West.
Ea - pe nume Jamie - este fiica predicatorului, poartă mereu aceleași haine care nu îi scot în evidență sub nicio formă trupul, este mereu cu zâmbetul pe buze și vede tot ce e mai bun în oameni. El - Landon - face mereu glume pe seama lui Jamie, face parte din gașca rebelă a școlii și intră des în bucluc. Însă chiar comportamentul lui rebel va favoriza apropierea de Jamie pentru că o pedeapsă impusă de directorul școlii îl va obliga să petreacă mai mult timp pe lângă ea și să se îndrăgostească de fata inocentă.

The Notebook (2004)Un film lacrimogen și foarte romantic, The Notebook folosește tehnica povestirii în ramă și vorbește despre povestea de dragoste dintre Allie (Rachel McAdams) și Noah (Ryan Gosling), doi tineri care, deși provin din medii sociale diferite, se îndrăgostesc unul de altul și luptă pentru a fi împreună, în ciuda părinților care nu sunt de acord.
Acțiunea se petrece în două perioade paralele - prezent și trecut, filmul debutând cu scena în care protagonistul se află într-un azil de bătrâni. Pelicula demonstrează că merită să lupți pentru dragoste, indiferent de cine se opune, iar faptul că povestirea din ramă este prezentată soției lui de Noah, dar și finalul filmului emoționează până la lacrimi.

Paris, je t`aime (2006)După cum este evident din nume, acțiunea filmului se desfășoară în romanticul Paris și expune o altă față a acestuia, dincolo de cea turistică: cea în care oamenii se bucură de viață.
Filmul este, de fapt, o suită de scurtmetraje, ale căror acțiuni se petrec în diverse cartiere ale Parisului. Dragostea este tema principală vizată, dar aceasta apare sub diverse forme: dragostea fizică, mentală, de familie, pentru obiecte și dragostea imposibil de împlinit.
Sunt surprinși diferiți oameni în timp ce urăsc sau iubesc, iar fiecare loc ce apare este plin de simboluri: Turnul Eiffel, piața Place Pigalle, strada Faubourg Saint-Denis, Cartierul Latin.
Așadar, cu acest film vei descoperi dragostea în toate formele ei și îți vei putea face o imagine despre cum se trăiește iubirea pe străzile pariziene. Orice film de dragoste ai alege din această listă, cu siguranță te vei bucura de timpul investit pentru a-l viziona, pentru că fiecare dintre ele surprinde tema dragostei într-un mod emoționant și actual.
Sursă foto: shutterstock.com.
Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 30 de zile

Retur simplu în 30 de zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 30 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2019 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard