Aquaprase - piatra plajelor însorite

În noua colecție Teilor Exclusive din această vară, un loc special îl ocupă o piatră prețioasă  spectaculoasă și fascinantă: aquaprase.

Descoperită doar cu câțiva ani în urmă, de exploratorul de pietre prețioase grec Yianni Melas – un fel de Indiana Jones modern – aquaprase a fost comparată cu Marea Egee văzută din înaltul cerului.

Melas a întâlnit pentru prima dată această piatră în Africa într-o locație cunoscută pentru depozitele de opal, zărind-o în cortul unui prieten miner. De fapt, această piatră a fost ignorată ani zile de către exploratori, fiind considerată o varietate inferioară de opal sau o calcedonie decolorată.

„ – Am luat un cristal și l-am secționat în două, astfel încât ambele jumătăți sunt ca o imagine în oglindă. Detaliile unei jumătăți se potrivesc cu detaliile celailalte. Se pretează foarte bine la confecționarea cerceilor. Aceste irizații adaugă la frumusețea bijuteriei. Oamenii își dau seama imediat că acest material este natural pentru că fiecare piesă este unică și nemaiîntâlnită.”

Aquaprase Brut

Incorporând culorile cerului, mării și pământului, aquaprase a fost astfel botezată combinând cuvântul „aqua” – pentru albastrul ei și „prasinos” care înseamnă „verde” în greacă.

După primele expertize, unii gemologi au clasificat piatra drept chrysoprase (o varietate de calcedonie), alții au spus că este un opal bleu-verde, dar Melas era convins că a descoperit ceva deosebit și a trimis piatra la institutul gemologic GIA.

”- Câteva luni nu am primit niciun răspuns. Apoi am primit un telefon: descoperisem ceva incredibil. Nu era chrysoprase. Nu era nici opal. Era o varietate de calcedonie care nu mai fusese niciodată descoperită.”

GIA a stabilit în urma investigațiilor de laborator că această calcedonie verde-albăstruie are culoarea unică datorită urmelor de crom și de nichel din structură. Alte varietăți de calcedonie apar verde-gălbui și albastru-verzui.

Bijutierii și iubitorii de pietre prețioase sunt atrași de calitatea terestră a aquaprasei. Fiecare piesă este unică, incluziunile de oxid luând uneori înfățișarea unor nori albi plutind deasupra insulelor pierdute în largul oceanului.

În urmă cu ani de zile, bijutierii obișnuiau să vopsească aceste pietre prețioase pentru a le da o nuanță perfect uniformă. Dar iubitorii moderni de nestemate apreciază tocmai unicitatea acestora, așa numitele defecte, punând în valoare aceste mici lumi capturate într-o piatră.

Aquaprase îmbină energia fluidă a oceanului cu asperitatea aurie a nisipului, astfel ea este piatra prețioasă a celor care doresc să se îmbarce într-o călătorie curajoasă și importantă în viață, ajutându-i să vadă lucrurile într-o perspectivă mai largă. Este piatra exploratorilor, a marinarilor și a celor care străbat mările și oceanele. 

Cercei Teilor Aquaprase

Cercei Teilor confecționați din aur roz de 18K ornamentați cu 2 pietre aquaprase 13.460 carate, 128 diamante transparente 0.543 carate culoare G-H claritate SI tăietură rotundă, 2 perle de cultură de apă dulce 0.500 carate, 6 safire albe 2.760 carate și alte 10 diamante transparente 0.170 carate culoare G-H claritate SI tăietură rotundă.

Cerceii fac parte din colecția Exclusive și sunt disponibili atât în locațiile fizice cât și online.

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 30 de zile

Retur simplu în 30 de zile

În cazul în care bijuteria nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 30 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2017 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard