Blog|05 OCT 2021

Idei de cerere în căsătorie care îți garantează un „DA!” hotărât

O cerere în căsătorie poate fi un moment cheie în relația voastră, unul de care să vă bucurați amândoi în aceeași măsură. Aceasta este de obicei însoțită de un inel de logodnă, iar despre alegerea acestuia vom vorbi pe larg în cele ce urmează.
Cerere-In Casatorie-articol

Cum să pregătești o cerere în căsătorie

Idei pentru cum poate arăta momentul de care să vă amintiți întreaga viață găsești peste tot - în cărți, în reviste sau pe internet, însă totul e mai simplu decât crezi: sinceritatea este întotdeauna cel mai important ingredient.

Alege tema potrivită pentru cererea în căsătorie

Nu există o temă ideală pentru o cerere în căsătorie. De preferat este să alegi „scenariul” în funcție de personalitatea și pasiunile iubitei tale. Astfel, cheia spre o cerere în căsătorie memorabilă este să o cunoști foarte bine pe cea alături de care ai ales să-ți petreci restul vieții. O cină romantică poate fi cadrul potrivit, la fel cum o cerere spontană – în timpul unei plimbări în parc, de exemplu - poate fi de-a dreptul memorabilă pentru o persoană directă, practică și căreia nu-i place să fie în centrul atenției. Însă, dacă, de exemplu, iubita ta este pasionată de călătorii, păstrează acest moment pentru o locație exotică, inedită: un safari sau o călătorie prin Asia. Iar dacă femeia pe care o iubești are și un aer copilăros, poate că nu ar fi o idee rea să o ceri de soție...la Disneyland. Poate chiar îl convingi pe Mickey Mouse să îi ascundă inelul și să facă parte din scenariu!

Alege locul potrivit pentru cererea în căsătorie planificată

Locul este un aspect important atunci când îți faci planuri să îți ceri iubita de soție. Ce spui de locul primei întâlniri sau de banca pe care v-ați sărutat pentru prima dată? Aceste momente sunt cu siguranță foarte importante pentru femeia de lângă tine și ocupă un loc special în inima ei. Tocmai de aceea, mulți le consideră ideale pentru un astfel de scenariu. Însă locul poate fi ales și în funcție de viziunea ta. O plajă exotică pentru o cerere scrisă pe nisip, un oraș romantic pentru o pasionată de călătorii, chiar și o bibliotecă, dacă iubita ta este pasionată de citit. Sau - de ce nu - o sală de teatru sau de cinema.

Alege aliații pentru o cerere în căsătorie cu un scenariu pregătit

Chiar și pentru cel mai simplu scenariu vei avea nevoie de cel puțin un aliat, iar acesta poate fi chiar prietena cea mai bună a viitoarei mirese, cea mai în măsură să te ajute să alegi inelul perfect.

Apoi, dacă planul este unul mai complicat, poți apela la vecini de încredere pentru un mesaj pe bloc, o agenție de publicitate pentru un billboard sau la angajații unui aerodrom pentru o cerere în căsătorie care implică și un avion de mici dimensiuni și un mesaj scris pe cer. Părinții ei, mai ales mama, cea care o cunoaște cel mai bine, îți pot fi de mare ajutor și este de preferat să apelezi și la ei, mai ales dacă sunt o familie unită.

Alege inelul de logodnă potrivit

Știi deja ce vrei să alegi? O piatră colorată sau un diamant? Aur alb sau aur galben? O singură piatră în centru sau un model mai complex? Toate aceste răspunsuri depind foarte mult de personalitatea iubitei tale. Dacă vrei să mergi la sigur, cere ajutorul celei mai bune prietene a ei, însă orice ai face, găndește-te că iubita ta va purta acest inel pe deget pentru tot restul vieții.

O altă variantă, mult mai puțin romantică însă, este să alegeți inelul împreună. Asta după ce deja ai cerut-o în căsătorie într-un mod interesant și poate simbolic pentru ea, cu un inel de jucărie, de exemplu.

Cât despre semnificația inelelor de logodnă, se spune că pietrele colorate se potrivesc firilor jucăușe. Cele simple, cu un singur diamant, pot fi oferite unei femei elegante și sofisticate, în timp ce unul cu trei pietre poate fi oferit unei persoane care iubește simbolistica: cele trei pietre semnifică trecutul, prezentul și viitorul sentimentelor care vă leagă. Nu în ultimul rând, o femeie căreia îi place să fie în centrul atenției va fi mai mult decât încântată dacă va primi un inel cât mai strălucitor, încrustat cu pietre pe toată suprafața.

>>Descoperă colecția TEILOR de inele de logodnă.

Ce nu trebuie să faci când pregătești o cerere în căsătorie

Te-ai gândit în ce stil și în ce cadru i-ar plăcea, de fapt, să fie cerută de soție? În funcție de asta ar trebui să știi cum să-ți calibrezi discursul. De exemplu, pentru o persoană extravagantă, o simplă întrebare precum „Vrei să fii soția mea?“ ar putea să fie insuficientă și i-ar plăcea, poate, un discurs special.

Apoi, momentul trebuie ales cu grijă. Nu o cere de soție în ziua în care aniversează un eveniment trist, de exemplu, sau poate nu în săptămâna în care este foarte stresată și îngrijorată în legătură cu o problemă profesională.

Idei de cerere în căsătorie

Există o mulțime de posibilități pentru a pune în practică cererea în căsătorie. Câte minți și suflete, atâtea variante diferite. Unele dintre ele au fost atât de inspirate de-a lungul timpului, încât au rămas în memoria colectivă și sunt astăzi un ghid de încredere.

Cereri în căsătorie romantice

Pe primul loc sunt, bineînțeles, cererile în căsătorie romantice, preferate de multe dintre femei.

Cererea în căsătorie cu muzică romantică

Se poate face în public, la restaurant, de exemplu, cu o trupă care să-i cânte o melodie lângă masă, înainte să-i pui marea întrebare. La fel de inspirat poate fi să plănuiești cererea și acasă, pe muzica ei preferată. Un sfat de care să ții cont: alege cele mai romantice piese ale artiștilor ei favoriți pentru a marca momentul...memorabil!

Cererea în căsătorie la răsărit de soare, pe plajă

Sunteți pe o plajă exotică? Imaginează-ți: o inviți la o plimbare de dimineață pe malul mării și când se așteaptă mai puțin, te așezi în genunchi și îi spui că vrei să îți petreci alături de ea tot restul vieții. Locația este mai puțin importantă în acest scenariu, marea fiind cea care transformă această cerere în căsătorie în ceva cu totul special. Ai parte și de un bonus interesant: poți scrie mesajul și pe nisip.

Cererea în căsătorie în orașe romantice

Barcelona, Paris, Roma, un orășel pitoresc din Scoția, chiar și Copenhaga - sunt destinații din Europa unde ajungi ușor și pot fi cadrul ideal pentru o cerere romantică în căsătorie. Invit-o într-o astfel de călătorie și cere-o de soție într-un loc special, despre care ți-a vorbit înainte și unde abia aștepta să ajungă.

Cererea în căsătorie cu un buchet extravagant de flori

Pentru unele femei, nimic nu este mai romantic și mai frumos decât un imens buchet de trandafiri roșii. Însă poți alege oricând pe varianta tradițională a florilor de câmp. Cu cât este mai impresionant și mai colorat buchetul, cu atât mai bine. Iar dacă vrei să transformi totul într-un joc romantic, ascunde inelul pe una dintre crenguțe și dă-i de înțeles că adevăratul cadou se află printre flori. Când îl găsește, așază-te în genunchi și pune-i întrebarea.

Cererea în căsătorie în public

Poate fi o idee bună doar dacă cea pe care o iubești nu este o persoană timidă. Cu adevărat specială poate fi o cerere în căsătorie la cinema, la un concert sau la o piesă de teatru. Discută cu organizatorii și află dacă îți permit să urci pe scenă în timpul sau după reprezentație, în cazul teatrului. Iar dacă o replică din piesă se potrivește cu momentul, cu atât mai bine: unul dintre actori te poate invita chiar atunci pe scenă. Deși pare mai dificil de organizat, cu siguranță iubita ta ar fi impresionată de acest gest.

Cererea în căsătorie la o cină romantică

Cu o cină romantică nu poți da greș niciodată. Este una dintre metodele care funcționează cel mai bine și cu care poți spune că mergi la sigur. Iar dacă vrei ca momentul să fie cu adevărat special, planifică o zi întreagă dedicată numai ei. Cumpără-i un voucher la spa, oferă-i un cadou, iar apoi, seara, invit-o la cel mai frumos restaurant din oraș. Iar dacă reușești să faci asta în timpul unei vacanțe, cu siguranță nu va uita niciodată acest moment.

Cereri în căsătorie surpriză

Cererea în căsătorie este o surpriză în sine, însă unele pot fi de-a dreptul spectaculoase. Mai ales dacă alegi o metodă ieșită din comun de a-i pune iubitei tale marea întrebare.

Inelul de logodnă din sticla de șampanie

Un inel poate fi ușor de ascuns într-o sticlă de șampanie sau într-un pahar. Organizează o noapte romantică în doi, la voi acasă. Gătește pentru ea, împrăștie petale de trandafir și pune sticla de șampanie la rece. Totul e pregătit pentru o spectaculoasă cerere în căsătorie. Poți aplica tactica și în timpul unei cine romantice la restaurant, însă pentru asta ai nevoie să-ți iei câțiva chelneri ca aliați.

Cererea în căsătorie în buchetul trimis prin curier

Este o idee ușor de pus în practică. Trebuie doar să îi trimiți prin curier un buchet de flori însoțit de o scrisoare în care să îi scrii începutul discursului tău...pe care îl poți continua atunci când o surprinzi și cu inelul de logodnă care oficializează cererea.

Cererea în căsătorie într-o carte cadou

Dacă iubitei tale îi place să citească, o vei impresiona cu acest gest. Cumpără-i cartea favorită într-o ediție nouă și taie paginile pe interior astfel încât să încapă între ele inelul. Surpriza de care va avea parte și emoția pe care o va simți când îl va descoperi te vor convinge că ai făcut mișcarea potrivită.

Cererea în căsătorie deghizată sub forma unui cadou-surpriză

Este o idee bună mai ales dacă este ziua de naștere a iubitei tale. Inelul de logodnă pe care l-ai ales pentru ea va fi, probabil, cel mai frumos cadou pe care l-a primit vreodată. Iar cererea în căsătorie de ziua ei îi va oferi un motiv în plus de sărbătoare de acum încolo.

Cererea în căsătorie imprimată în ceașca de cafea

Simplu, practic și neașteptat, acest plan poate fi adus la viață cu ajutorul unei firme specializate în imprimat obiecte sau poți căuta în magazine o ceașcă deja imprimată. Iar cadrul poate fi unul pe cât de simplu, pe atât de intim și special: în timpul unui mic dejun împreună, iubita ta descoperă mesajul special după ce termină de băut cafeaua...iar tu o surprinzi cu inelul de logodnă perfect.

Cereri în căsătorie amuzante

O cerere în căsătorie poate fi organizată și într-o manieră amuzantă, mai ales dacă iubita ta este o fire volubilă, jucăușă și copilăroasă.

Mesaje de cerere în căsătorie ascunse într-un cadou trimis prin curier

În primul rând, trebuie să știi că poți avea încredere în firma de curierat pentru a trimite un inel cu pietre prețioase cu ajutorul acesteia. Însă poate fi un gest frumos și neașteptat pentru iubita ta, mai ales dacă respectiva cutiuță este ținută în brațe de un ursuleț de pluș sau atașată unui alt obiect amuzant care reprezintă ceva pentru voi. Dacă nu cunoști o firmă de încredere, poți apela oricând la un simplu mesaj pe care să-l ascunzi într-un cadou trimis prin curier. Iar să-i oferi tu o cutie de bijuterii, de exemplu, în care să ascunzi inelul, s-ar putea să fie de efect.

Cererea în căsătorie cu ajutorul unui animal de companie

Nimic mai simplu. Prinde cutia sau chiar inelul de zgarda animăluțului ei de companie, fie că este o pisică sau un cățel. Iar dacă își dorește de mult un animal de companie și nu a reușit până acum să adopte unul, acesta este momentul potrivit să i-l faci tu cadou, alături de inelul de logodnă.

Cererea în căsătorie cu un flash-mob

Este o idee bună doar dacă aveți mulți prieteni și dacă aceștia acceptă să ia parte la acest eveniment din viața voastră, însă o poți pune în aplicare și cu ajutorul unei trupe de dansatori. Momentul poate fi adus la viață în timp real sau înregistrat și trimis ulterior sub forma unui video. Marea întrebare poate fi adresată cu ajutorul unor pancarte ținute de cei care iau parte la flash-mob sau poate fi introdusă într-o melodie pe care să dansați.

Cereri în căsătorie extravagante

Cererile în căsătorie pot fi și extravagante, însă pentru acestea vei avea nevoie cel mai probabil fie să investești mai mult, fie să ai parte de complicitatea unor persoane publice.

Cererea în căsătorie sub forma de aplicație de smartphone

Dacă ai un prieten programator, ai rezolvat dilema. Dacă nu, trebuie să apelezi la o firmă specializată în designul aplicațiilor. Poate fi realizată sub forma unui joculeț care, odată câștigat, va afișa marea întrebare.

Cererea în căsătorie cu ajutorul unei celebrități

O idee interesantă este să vorbești cu vedeta ei preferată, pe care să o filmezi în timp ce îi povestește iubitei tale cât de mult o iubești și cât de tare îți dorești să te căsătorești cu ea. Cu siguranță va rămâne impresionată, așa că fă-ți curaj și abordează starul preferat al partenerei tale fie pe social media, fie în timpul unor evenimente publice.

Cererea în căsătorie în timpul unui show TV

În 2013, iluzionistul Cristi Gache a uimit deopotrivă publicul și juriul emisiunii „Românii au talent “, când, la finalul unui număr, s-a așezat în genunchi și și-a cerut iubita de soție în direct la Pro TV. De ce nu ai face și tu un astfel de gest? Nu trebuie să participi neapărat la concurs, însă poți merge în public într-una dintre seri. Producătorii TV abia așteaptă astfel de gesturi, așa că, dacă aveți o poveste frumoasă de dragoste, ce merită să fie spusă tuturor, s-ar putea să-i convingi să te lase să îți ceri iubita de soție la televizor.

Închirierea unui billboard pentru o cerere în căsătorie

O firmă de afișaj stradal te poate ajuta în acest sens. Cu ei stabilești și designul billboard-ului sau mărimea acestuia, în funcție de preferințele tale și de buget. Nu trebuie decât să-ți aduci iubita în fața lui și să fii gata pentru valuri de emoție.

Cereri în căsătorie inedite

Fiind unele cu adevărat speciale, aceste idei ieșite din comun pentru cererile în căsătorie merită să fie luate în considerare dacă îți dorești o amintire de care să povestiți toată viața.

Mesaje pe cer pentru cererea în căsătorie

Probabil ai văzut în filmele romantice avionul de mici dimensiuni care trage după el o pancartă imprimată cu marea întrebare. Poți face asta și în România, cu ajutorul angajaților unui aerodrom, de exemplu. Invită-ți iubita la un show aviatic și fă-i surpriza vieții ei.

Mesaje pe nisip pentru cererea în căsătorie

O cerere în căsătorie în care îi scrii întrebarea în nisip, pe care o descoperă în timpul unei plimbări pe plajă la apus sau la răsărit, va fi cu siguranță un moment de care își va aminti cu drag toată viața.

Cererea în căsătorie ascunsă într-o cameră a misterelor

Camerele misterelor sunt un trend care în București a atras foarte mulți oameni. De obicei se joacă în grupuri, iar ca să ieși dintr-o astfel de cameră trebuie să dezlegi o suită de mesaje și să găsești indiciile ascunse în încăpere. Poți vorbi cu angajații localului respectiv ca, alături de cheie, să ascundă și inelul. Apoi nu trebuie decât să faci în aşa fel încât iubita ta să fie cea care să-l găsească.

Articole similare

Produse recomandate