Cum aleg forma diamantului

2012-09-11 10:19:09

Ridică voalul de mister și descoperă secretele diamantelor. Reflexiile lor magice vorbesc în fața celor ce rămân fără cuvinte. Diamantul este piatra prețioasă a regilor, simbolizând putere, curaj și invincibilitate. Încă din Evul Mediu bijuteriile cu diamante erau considerate cele mai semnificative cadouri făcute din dragoste. Această simbolistică s-a păstrat până în zilele noastre, diamantul fiind mesagerul prețios al iubirii.

Bijuteria Teilor vă oferă o gamă variată de bijuterii cu diamante având diverse tăieturi.

Bijuterii incrustate cu diamante

 

Noi ştim că alegerea unei bijuterii cu diamante este întotdeauna dificilă, diamantele fiind unice. Aspectul lor este determinat în general de cei patru C: Clarity (claritate), Colour (culoare), Cut (Tăietură).

Tăieturaeste o caracteristică foarte importantă a pietrei preţioase, aceasta determinând gradul de strălucire al diamantului. De asemenea, prin tăietură se obţin diverse forme pentru pietrele preţioase:  Rotunda, Printesa, Smarald, Marchiza, Ovala, Radianta, Para, Inima si Cushion.

Există aproximativ 255 de moduri de tăiere a diamantelor, fiecare dintre acestea având 57 de faţete, indiferent de forma finală a pietrelor preţioase. Un procedeu desăvârşit de tăiere şi finisare a diamantelor va avea ca rezultat un foc de lumină strălucitoare (lumină albă), lumina dispersată (redând reflexii multicolore), lumina scintilată (reflexiile create în timpul mişcării diamantului) şi luciu (strălucirea suprafeţei pietrei preţioase).

Părţile componente ale diamantului deţin un rol important în modul de dispersie a luminii. Astfel, blatul diamantului permite luminii să traverseze piatra preţioasă, coroana echilibrează strălucirea pietrei, rondista este marginea de montare în bijuterii, pavilionul reflectă lumina în interiorul coroanei şi coletul împiedică spargerea vârfului diamantului.

Tăietura rotundă a diamantului este cea mai populară formă, aleasă de majoritatea bijutierilor pentru modul plăcut în care lumina naturală se dispersează în interiorul pietrei preţioase. Diamantele tăiate în formă rotundă sunt cunoscute sub denumirea de briliante.

Diamante cu taietura rotunda

Tăietura Prinţesă este în general preferată pentru inelele de logodnă, conferind o strălucire unică bijuteriilor delicate. Diamantele în tăietura Prinţesă se diferenţiază prin forma pătrată cu colţurile ascuţite. Atunci când alegeţi gradul de claritate, trebuie să aveţi în vedere faptul că, spre deosebire de briliante, diamantele Prinţesă pot reflecta mai multă culoare în colţuri.

Diamant taietura printesa

Tăietura Smarald a diamantelor constă în obţinerea unui pavilion pe centrul pietrei preţioase, înconjurat de faţete rectangulare ce creează un aspect incomparabil. Datorită deschiderii sale largi, această formă evidenţiază claritatea diamantului. Acest tip de tăietură este preferat pentru inele, coliere sau cercei.

Diamant cu taietura smarald

Asscher este o tăietură identică din punct de vedere structural cu Smarald, cu excepţia faptului că are formă pătrată.

Diamant taietura Asscher

Tăietura Marquise creează iluzia unui diamant de dimensiuni mai mari. Un diamant cu această formă va avea un aspect splendid dacă este încadrat de două pietre cu tăietura rotundă sau pară.

Diamant taietura Marquise

Strălucirea unui diamant cu tăietură ovală este la fel de intensă ca şi cea a celor în formă rotundă. Acest tip de diamante este foarte popular în cazul inelelor, deorece forma lor poate crea iluzia unor degete mai lungi.

Diamant taietura ovala

Colţurile trunchiate reprezintă caracteristica dominant a tăieturii Radiant, fiind o variant versatilă pentru bijuteriile din aur cu pietre preţioase. Un diamant cu tăietura Radiant poate fi încadrat de pietre rotunde sau în forma Smarald.

Tăietura Pară mai este cunoscută şi sub denumirea de Lacrimă, datorită formei sale cu un capăt în unghi. Această configuraţie unică face ca diamantele cu tăietura Pară să fie foarte des utilizate în realizarea unor modele spectaculoase de cercei sau coliere.

Diamant taietura para

Inima este simbolul incontestabil al iubirii. Aspectul deosebit al diamantelor cu tăietura Inimă este dat de varietatea de reflexii multicolore ce se oglindesc în faţetele pietrelor preţioase.

Diamant taietura inima

Diamantele cu tăietura Cushion au traversat istoria, aceasta fiind forma preferată de pietre preţioase a regilor. Acest tip de diamante au colţurile rotunjite şi faţete mai ample, caracteristici ce le sporesc strălucirea.

Diamant taietura Cushion

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 14 zile

Retur simplu în 14 zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 14 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2020 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard