Cum alegeti verighetele perfecte

2019-06-25 10:49:42

V-ați hotărât să faceți pasul cel mare și ați dat startul planurilor pentru ziua nunții. Așa că viața voastră se împarte acum între liste de to-do, vizionările diferitelor spații de evenimente și degustări de torturi și prăjituri.

Chiar dacă acum simțiți că este timp să vă ocupați de toate, adevărul este că vremea trece foarte repede atunci când plănuiești o nuntă. Tocmai din acest motiv ar trebui să vă stabiliți de la bun început prioritățile. Iar printre primele lucruri de care este bine să vă ocupați cu cel puțin patru, cinci luni înainte de nuntă se numără și alegerea verighetelor, cele mai frumoase simboluri ale iubirii voastre, pe care le veți purta toată viața. Pentru ca acest proces să decurgă cât mai simplu, rapid și eficient, astfel încât să vă puteți ocupa și de celelalte aspecte ale nunții, v-am pregătit un ghid cuprinzător pentru alegerea verighetelor.

Vorbim despre:

Cum alegi verighetele?

Sfaturi generale pentru alegerea verighetelor

Stabiliți un buget. Când calculați costurile pentru nuntă, nu uitați să alocați o sumă considerabilă și pentru verighete. Fiind accesorii pe care le veți purta întreaga viață, merită să investiți în cel mai potrivit model.

Nu alegeți prima pereche de verighete văzută. Motivul pentru care nu ar trebui să lăsați alegerea verighetelor pe ultima sută de metri este că tot acest proces poate dura mult. Va fi greu să alegeți din multitudinea de opțiuni disponibile un model care să vă placă și să vă definească pe amândoi.Dacă tot sunt niște accesorii de cursă lungă, ar fi bine să căutați, să probați, să vă documentați intens la acest capitol.

Alegeți metalul prețios și designul. Cu ani în urmă, toate verighetele erau din aur galben, însă acum verighetele pot fi făcute și din diverse aliaje care dau diferite nuanțe: aur alb, aur roz (75% aur, 20% cupru, 5% argint), aurul cenușiu (aur și paladiu), aur albastru (46% aur și 54 indium), aur negru (se obține prin oxidarea unor aliaje bogate în cupru sau cobalt). De asemenea, ar fi bine să schițați, în linii mari, designul verighetelor, astfel încât să căutați modelele care se încadrează în bugetul vostru. Simple, duble, cu diamante sau pietre prețioase încrustate, împletite: sunt foarte multe variante din care puteți alege.

Alegeți verighetele care să arate bine împreună cu inelul de logodnă. Da, e un detaliu de care ar trebui să se preocupe în special viitoarea mireasă. Pentru că cele două inele vor fi purtate pe același deget ar trebui să fie din același metal și să se asorteze.

Alegerea verighetelor potrivite

Mergeți la mai multe probe. Este foarte important să vă simțiți confortabil purtând verighetele, motiv pentru care ar trebui să căutați un model care să intre ușor pe deget, dar care să nu alunece în timpul purtării. De asemenea, e important să mergeți la mai multe probe, în diferite momente ale zilei pentru că, uneori, din cauza stresului, a factorilor de climă sau a antrenamentelor, degetele se pot umfla și măsurătorile pentru verighete nu vor fi cele corecte.

Personalizați-vă verighetele. Este clar că inelele de nuntă trebuie să reflecte perfect stilul vostru și personalitatea. Atunci când le alegeți e bine să fiți 100% convinși că vi se potrivesc și vă reprezintă. În cazul în care după mai multe probe și după ce ați văzut mai multe colecții nu v-a cucerit nimic, puteți să alegeți varianta în care să vă personalizați accesoriile. Verighetele realizate pe comanda sunt soluția ideală atunci când aveți în minte un model preferat, dar nu îl găsiți în magazine.

Ce criterii trebuie să urmăriți atunci când alegeți designul

Desigur că bugetul, mărimea potrivită și materialul ales sunt primele criterii de care veți ține cont. Pe lângă acestea mai sunt câteva detalii care definesc designul verighetelor și care sunt mai mult sau mai puțin cunoscute.

Finisajul

Este elementul care dă textură inelului și susține designul. Veți remarca faptul că există mai multe tipuri de finisaje diferite de la o colecție la alta. De exemplu, colectia de verighete LOVE EXPRESS este conturată pe inele cu finisaj lucios, delicate și potrivite iubitorilor stilului clasic .

Finisajul lucios - este tipul de finisaj clasic, dar și foarte apreciat datorită eleganței și efectului de oglindă pe care îl dă prin reflexiile specifice;

Șlefuirea verticală - creează acel aspect mat ca o urmă de pensulă care, în timp, permite verighetei să își păstreze în totalitate aspectul (posibilele urme sau zgârieturile nu vor fi sesizabile);

Șlefuire orizontală - dacă vreți să alegeți un stil unic, modern puteți opta pentru inele cu șlefuire orizontală. Șlefuire sablată - textura oferită este asemănătoare unei suprafețe cu nisip care oferă un aspect interesant de granulare, ușor de sesizat la atingere.

Lățimea și grosimea

Lățimea poate fi între 2-3 mm și 8 mm, în funcție de model. Indicat este să alegeți lățimea care se armonizează cu lungimea și forma degetelor voastre. De exemplu, dacă aveți degetele scurte și groase trebuie să vă orientați către verighetele care dau efectul de alungire și subțiază. Modelele cât mai simple, cu lățimea de 2-3 mm și finisaj delicat sunt cele mai potrivite. Evitați modelele cu lățimi mari și voluminoase sau inelele încărcate, care ar îngusta forma degetelor. În caz contrar, dacă aveți degete lungi și subțiri, vi se potrivesc aproape toate modelele, așa că alegeți ceva care să vă reprezinte.

Verighetele si inelul de logodna

Profilul inelului

Profilul inelului dă confortul și determină modul în care îl simți pe deget, din acest motiv este important. El are mai multe forme în funcție de cât de plat sau bombat este inelul. Cel mai întâlnit profil este „profilul confort” specific verighetelor care au partea interioară bombată, iar cea exterioară plată. Genul acesta de inel este ideal pentru gravare. În afară de acesta, mai puteți opta pentru profilul concav, semi-bombat,rotund sau pătrat.

Cum se poartă verighetele?

În mod tradițional, verighetele se poartă pe degetul inelar de la mâna stângă. Obiceiul datează încă de pe vremea romanilor antici, care considerau că vena inelarului duce direct la inimă, numind-o „vena dragostei“.

Cunoscute și sub denumirea de „inele de sigiliu“, verighetele sunt sfințite în ziua cununiei religioase și se spune că, odată ce au fost puse pe deget, nu mai pot fi date jos.

Sunt cupluri care aleg să poarte verighetele și înainte de căsătorie, pe durata logodnei, caz în care bijuteriile sunt sfințite la slujba logodnei și sunt purtate pe mâna dreaptă.

Alegerea verighetei dupa dimensiune

Cele mai importante superstiții despre verighete

Cu siguranță știți deja că există foarte multe superstitii legate de nunti și de obiceiurile pe care le implică un astfel de eveniment. Verighetele nu fac excepție, pentru că și în jurul lor au fost țesute tot felul de povești și superstiții:

  • Dacă scăpați verigheta pe jos sau o aruncați, acest lucru e semn rău și anunță un conflict sau chiar un divorț;
  • De asemenea, nu e bine nici să-i dai altcuiva verigheta pentru că ar fi un gest aducător de ghinion în relația voastră; Pierderea verighetei simbolizează dispariția iubirii și, implicit, destrămarea mariajului;
  • La alegerea verighetelor trebuie să fie prezenți ambii parteneri. Dacă acestea sunt alese de unul singur, se spune că relația celor doi nu va rezista;
  • Nu este bine să purtați verighetele dacă acestea nu au fost sfințite în cadrul unei ceremonii religioase, pentru că acest lucru va duce la separarea partenerilor.

Dincolo de aceste superstiții, important este ce înseamnă verighetele pentru voi: dovadă a iubirii, angajament total, legământ veșnic? Fiind un simbol atât de puternic, alegerea verighetelor potrivite necesită timp și implicare, dar cu siguranță merită tot efortul. În plus, urmărind informațiile anterioare procesul va fi mult mai simplu și rapid.

Sursa foto: Shutterstock.com, pixabay.com

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 30 de zile

Retur simplu în 30 de zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 30 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2019 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard