De ce sunt diamantele albastre?

2019-01-29 09:58:30

Ofera-i un inel spectaculos, incrustat cu o piatra pretioasa venita din adancurile pamantului: diamantul albastru.

De ce sunt diamantele albastre?

  Sunt colorate printr-un procedeu complex în laborator sau aşa sunt ele descoperite în starea lor naturală?

Potrivit celui mai recent studiu al specialiştilor GIA (Institutul American de Gemologie), diamantele albastre îşi capătă culoarea de la oxizii de bor care se găsesc în adâncurile oceanelor.

Specialiştii GIA au studiat incluziunile din 46 de diamante albastre, care au trecut prin laboratorul institutului în ultimii 2 ani.

De ce sunt diamantele albastre

Cum şi unde se formează diamantele albastre?

   Echipa de oameni de ştiinţă, condusă de Evan Smith a descoperit că diamantele albastre se formează la peste 650 de kilometrii adâncime, în mantaua internă a Terrei.

   Diamantele prind contur în plăcile tectonice scufundate în apele oceanelor, oxizii de bor croindu-şi calea către centrul pământului odată cu mişcarea plăcilor.

   Odată aduse la suprafaţă, pietrele preţioase trec prin mai multe procese complexe ce presupun analiză, cercetare şi prelucrare atentă, acestea finalizându-se cu montarea efectivă a diamantelor în bijuterii.

Unde se formeaza diamantele albastre

“Diamantele albastre, precum faimosul Hope, au reprezentat dintotdeauna o provocare pentru oamenii de ştiinţă. Raritatea şi valoarea deosebită a acestor pietre preţioase, precum şi lipsa altor minerale în compoziţia lor au fost subiecte greu de abordat ştiinţific”, a declarat Smith. Prin intermediul GIA am avut oportunitatea de a studia aceste diamante rare şi de a afla mai multe detalii despre modul uimitor prin care s-au format.Diamantul albastru Hope

GIA a efectuat studiul in colaborare cu cercetători de la Institutul Carnegie, Universitatea Cape Town – Africa de Sud şi Universitatea Padova din Italia.

Sursa www.diamonds.net

Imagini Pinterest

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 14 zile

Retur simplu în 14 zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 14 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2020 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard