Diamantele - tăietura rotundă

2019-04-10 14:51:59

Frumusețea acestei tăieturi constă în precizia șlefuirii care maximizează focul și strălucirea în cele 58 de fațete ale lui.

Diamantele rotunde sunt în mod traditional primul și cel mai popular diamant dăruit ca simbol al unui jurământ. Forma lor clasică și simetrică constă în 58 de fațete. Toate diamantele care au 58 de fațete sunt considerate briliante, dar tăietura rotundă este ideală pentru a scoate în evidență culoarea și a ascunde incluziunile, față de celelalte tăieturi. Această tăietură este atât de îndrăgită încât peste jumătate din diamantele cumpărate în lume au tăietură rotundă. Dar ce trebuie să știm înainte de a cumpăra diamante cu tăietura rotundă?

Cum arata diamantele rotunde

Istoria tăieturii rotunde

Originile tăieturii rotunde briliant apar undeva la jumătatea secolului al 17lea când bijutierii au început să folosească aparate mai complexe și mai rafinate pentru a tăia dimantele. Primele briliante erau cunoscute drept mazarine, după designerul lor inițial, Cardinalul Mazarin, care a tăiat pentru prima dată un diamant în cruciș în 1650.

Printr-o serie de transformări de-a lungul secolului al 18lea, din mazarine a apărut tăietura portughezului Peruzzi, „vechea tăietură europeană” în primele decenii ale secolului, dar tăietura modernă pe care o avem astăzi a fost creată în 1919 de matematicianul rus și iubitor de diamante Marcel Tolkovski, care a descoperit formula perfectă de tăiere.

De ce sunt diamantele rotunde mai scumpe decât alte diamante?

Motivele care stau în spatele acestei diferențe de preț sunt: cererea și materia pierdută.

Diamantele rotunde sunt cele mai populare, așadar furnizorii au tendința de a le da mai greu pentru a le crește prețul. Când diamantele sunt extrase, ele vin într-o multitudine de forme și dimensiuni, imposibil de prevăzut. De cele mai multe ori, forma brută nu este perfectă pentru o tăietură rotundă. Prioritatea bijutierului este să maximizeze greutatea diamantului prin tăietură, iar tăietura rotundă are cele mai mare pierderi în materie primă, aproximativ 28% - 30% materie primă se pierde.

Deși diamantele rotunde sunt cele mai populare dintre tăieturi, tăietura „cushion” și „princess” sunt foarte aproape în clasament.

Inel logodna Teilor diamant rotund

Cum se poartă tăietura rotundă?

Tăietura rotundă este ușor de identificat și se potrivește oricărei bijuterii (de ocazie sau de fiecare zi) și oricărui stil și oricărei bijuterii.

Bijuterii populare pentru tăietura rotundă

Inele de logodnă: Eleganța atemporală poate fi definită printr-un design contemporan sau tradițional, cu un diamant cu tăietură rotundă

Pandantiv diamant solitaire: Un singur diamant tăietură rotundă va rezista în timp și va adăuga un strop de strălucire oricărei ținute.

Cerceii tăietură rotundă: Cele mai populare bijuterii când vine vorba despre cadouri, versatili, se potrivesc oricărui stil și oricărei personalități.

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 30 de zile

Retur simplu în 30 de zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 30 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2019 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard