Nunți tematice. Idei care să te inspire pentru cea mai frumoasă zi din viața ta

2018-01-30 09:02:59

O nuntă tematică este inedită și memorabilă, iar dacă nu știi cum să alegi tema, te ajutăm noi cu câteva idei și secrete de organizare. 

1.     Nuntă tematică

2.     Pașii pentru pregătirea unei nunți tematice

3.     Teme de nunți


Nunta tematică

Nunțile tematice sunt un mod interesant de a ieşi în evidenţă şi de a le oferi invitaţilor momente speciale, dar şi amintiri extrem de plăcute. O nuntă tematică trebuie atent pregătită, ieşind din rutină unei nunți clasice.

La pregătirea unei nunți tematice trebuie să iei în considerare localul, ţinuta mirilor, ţinuta invitaţilor (şi aici trebuie să te asiguri că va există un conses în ceea ce priveşte ţinută), decorurile, aranjamentele florale şi, nu în ultimul rând, meniul.

Alegerea temei nunții trebuie să ţină cont de personalitatea mirilor, de natura invitaţilor şi deschiderea acestora de a intră în joc, dar, evident, și de bugetul disponibil.

 

 De ce nunta tematică poate fi o alegere potrivită

Nunta tematică este o alegere ieșită din comun. Majoritatea nunților urmează, în mare, aceleași linii, însă nunțile tematice vin la pachet cu factorul surpriză. Ele sunt memorabile, distractive și pur și simplu diferite față de o nuntă clasică.

Cum ar spune americanii, o nuntă tematică este mai „entertaining”, atât pentru miri, cât și pentru invitați și este un eveniment despre care cu siguranță vor vorbi invitații tăi mult timp după nuntă.

 

 Alegerea temei în funcție de personalitatea mirilor

Nunta este evenimentul mirilor. Ei sunt primii care trebuie să se simtă bine la acest eveniment, așa că alegerea temei trebuie perfect pliată pe personalitatea lor. Un cuplu exuberant, mereu pus pe șotii, poate avea o nuntă ce urmează tema copilăriei. Un cuplu pasionat de filme, poate avea o nuntă cu tema Hollywood, iar un cuplu care s-a cunoscut la mare, pe plajă, poate avea o nuntă cu această tematică.

Mirii sunt cei care ar trebui să stabilească tema nunții și trebuie să cântărească bine decizia, deoarece ea trebuie să li se potrivească lor. Mai mult decât atât, dacă mirii au o personalitate sobră, iar tematica este aleasă greșit, se poate ca actorii principali ai evenimentului să nu se simtă în largul lor. Este, așadar, extrem de important ca personalitatea mirilor și tematica nunții lor să fie în perfectă armonie.

 

Pașii pentru pregătirea unei nunți tematice

În mare, pașii pentru pregătirea unei nunți tematice sunt aceiași precum cei de la o nuntă clasică, marea diferență fiind faptul că fiecare aspect trebuie să urmeze linia temei alese de miri.

 

Alegerea locului sau localului pentru o nuntă tematică

În funcție de tema aleasă trebuie să alegi și locul în care se va desfășura nunta. Un eveniment boho se potrivește cel mai bine într-un decor natural, într-o poieniță, de pildă. O nuntă pe iaht nu ar putea fi făcută în altă parte decât pe un iaht, iar o nuntă cu tematică medievală poate fi organizată într-un castel sau un local cu arhitectură și design interior inspirate din perioada medievală.

De altfel, alegerea locului nunții este, practic, primul pas de care ar trebui să ții cont când ai în minte o temă anume pentru nuntă.

 

Alegerea ținutei mirilor pentru o nuntă tematică

Ținuta mirilor trebuie și ea racordată la tema nunții. Chiar și rochia de mireasă, care are un croi anume, poate fi reinterpretată pentru a se plia pe tema nunții. Fie poate fi aleasă o anumită culoare, în ton cu tema nunții, fie se poate apela la anumite aplicații, inspirate din tematica nunții.

Desigur, dacă vorbim despre un cuplu de nonconformiști, se poate renunța complet la clasicul costum de mire și clasica rochie de mireasă și se poate merge pe altfel de ținute. Mai mult decât atât, dacă nunta este una inspirată dintr-o anumită cultură, spre exemplu cea indiană, mirii vor purta sari sau Choli Lehenga, îmbrăcămintea specifică indiană pentru nuntă.

 

Alegerea invitațiilor pentru o nuntă tematică

Invitațiile pentru nuntă sunt un element special și trebuie alese în funcție de tematică, desigur. Spre exemplu, dacă vorbim despre o nuntă cu tematică medievală, o invitație personalizată, ca un răvaș din hârtie antichizată sau cerată și cu sigiliu este cea mai potrivită.

 

Cum soliciți invitaților un anumit dress code pentru o nuntă tematică 

Solicitarea unui anumit dress code se face odată cu invitația de nuntă. Pe invitație se va menționa dress code-ul indicat.

 

Alegerea decorațiunilor pentru o nuntă tematică 

Decorațiunile pentru o nuntă tematică sunt, în mod evident, printre cele mai importante elemente, deoarece ele ajută la crearea cadrului specific pentru tema abordată de miri. Ele trebuie alese într-un mod coerent, să fie în același spirit. Părerea unui designer de interior sau a unui event planner s-ar putea să te ajute în sensul acesta.

 

Alegerea meniului pentru o nuntă tematică

Pentru că nunta este un eveniment destinat unui număr mare de persoane, alegerea meniului pentru o nuntă tematică ridică unele probleme. Meniurile clasice mulțumesc pe toată lumea, însă dacă nunta urmează o anumită temă se poate modifica puțin clasicul meniu cu aperitiv, friptură etc.

Dacă nunta este inspirată dintr-o anumită cultură - indiană, grecească, italiana etc. - atunci meniul va fi inspirat din bucătăriile acestor țări. În general, însă, se poate merge pe un meniu clasic, dar într-o prezentare pliată pe tematica aleasă. Farfurii și pocale inspirate din epoca medievală, spre exemplu, pentru o nuntă care urmează această tematică.

 

Alegerea mărturiilor pentru o nuntă tematică

Mărturiile pentru o astfel de nuntă trebuie să reprezinte pentru invitați o amintire de la nunta atât de specială la care au participat.

Pot fi magneți de frigider întruchipând simboluri ce duc cu gândul la tematica abordată, dar pot fi și alte elemente decorative - un săculeț cu scoici pentru o nuntă cu tematică marină, un breloc cu o frunză pentru o nuntă cu tematica toamnă, orice care duce cu gândul la tema după care a fost organizată nunta. O abordare interesantă la o nuntă eco, de pildă, este oferirea drept mărturii a unor ghivece cu plante.

 

Alegerea muzicii pentru o nuntă tematică

Muzica este printre cele mai importante elemente la o nuntă, așa că ea trebuie aleasă cu foarte mare atenție. Chiar și dacă este o nuntă tematică, este recomandat, totuși, să se strecoare printre melodii și alegeri clasice, melodii devenite hituri și pentru care toată lumea se va ridica de la masă.

Chiar și dacă se va alege muzică după tematică, este greu ca o noapte întreagă invitații să se distreze pe același gen de muzică. Trebuie păstrată o coerență în stilurile abordate, dar nu trebuie să uiți de diversitate.

 

Teme de nunți

Temele pentru nunți sunt infinite. Poți organiza un eveniment cu orice temă, dacă aceasta are câteva elemente caracteristice. Un serial care v-a plăcut mult poate deveni oricând o temă de nuntă. În ultimii ani, de pildă, tot mai multe cupluri și-au organizat nunți inspirate din faimosul serial Game of Thrones (Urzeala Tronurilor), deci absolut orice idee îți trece prin cap poate fi pusă în practică.

Te ajutăm noi cu puțină inspirație și fotografii care te vor ajuta să îți dai seama cum ar arăta o nuntă tematică

 

Nunți Grandioase 

O nuntă grandioasă, într-un loc special și care îți va lăsa muți de uimire toți invitații poate avea următoarele teme:

 Nuntă Moulin Rouge

 Nunta Tematica Moulin Rouge

 Nuntă Hollywood 

 Nunta tematica Hollywood

Nuntă Glamour

 nunta tematica Glamour

 Nuntă pe Iacht

 Nunta pe iaht

Nunți cu teme haioase

O nuntă cu temă haioasă e o alegere care va distra toți invitații și va rămâne în mintea lor pentru mult timp. Iată și câteva idei:

 Nuntă in stil Star Wars

 Nunta stil Star Wars

Photo by Los Angeles Wedding Photographer Rob Greer (  https://www.robgreer.com )

 Nuntă cu supereroi

Nunta tematica Super eroi

Nuntă cu animale de companie 

 Nunta tematica Animale de companie

 Nuntă barbeque

 Nunta tematica barbeque

Nuntă în piscină

 Nunta la piscina

Nuntă Alice în Țara Minunilor

Nunta Alice in tara minunilor

 

Nunți cu teme culturale

Nunțile cu teme culturale sunt foarte interesante, mai ales când unul dintre miri provine dintr-o altă cultură. Desigur, se poate alege o nuntă cu o asemenea tematică și dacă pur și simplu te fascinează acea cultură. Iată cum ar arăta o astfel de nuntă:

Nuntă în stil oriental

 Nunta in stil oriental

Nopți arabe

 Nunta tematica - nopti arabe

Nuntă medievală

 Nunta cu tema medievala

 Nuntă rustică

 Nunta tematica - rustic

 Nuntă pariziană

 Nunta tematica Paris

 Nuntă în stil indian

 Nunta tematica India

Nuntă cu teme ale naturii

Natura este o sursă de inspirație interminabilă și ne poate oferi niște idei grozave de nuntă. Poți vedea asta cu ochiul liber în aceste imagini:

Nuntă cu tematică de toamnă

 Nunta tematica Toamna

Nuntă în ținutul ghețurilor

 Nunta tinutul gheturilor

Nuntă tropicală

 Nunta tema tropical

Nuntă cu tematică marină 

 Nunta marin

 

 Nuntă pe plajă

 Nunta pe plaja

 Nuntă în pădure

 Nunta in padure

Alte teme de nunți extrem de interesante

Mai sunt și alte idei foarte interesante pe care merită să le ai în vedere:

 Nuntă vintage 

Nunta vintage

 Nuntă boho

 Nunta boho

 Nuntă în stil boem

 Nunta boema

 Nuntă la castel 

Nunta la castel

 

Nuntă eco

 Nunta eco

Nunți pe teme de culori

Nunta pe culori

Nunta tematică poate fi mai costisitoare, însă rezultatele pot fi extraordinare. Este recomandat să apelezi la sfaturile şi experienţa unei agenţii de evenimente în organizarea unei nunți tematice, pentru nu uita niciun detaliu, însă, dacă începi pregătirile din timp, o poți organiza până la cele mai mici detalii chiar și tu.

Tu la ce tematică de nuntă te-ai gândit?

 

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 30 de zile

Retur simplu în 30 de zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 30 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2019 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard