Mituri despre diamante

2013-01-30 07:54:25

Diamantele ocupă un loc excepțional în istoria civilizației. Fragmente fermecate desprinse din eternitate, diamantele si-au oglindit reflexiile divine prin negura a mii de ani, captivând omenirea cu frumusețea lor de poveste, prilejuind apariția unor superstiții și credințe despre puterile lor supranaturale și răspândind în întreaga lume raze de magie, mit și legendă.

Din cele mai vechi timpuri diamantul a fost considerat intermediarul magic dintre omenire și forțele nevăzute care îi guvernează destinul. Duritatea și durabilitatea diamantului au devenit simboluri ale puterii, invincibilității și  ale norocului. Lumina sa nepământeană sugerează forță și iluminare spirituală. De-a lungul istoriei, aura captivantă a diamantelor a cucerit regi, cardinali, inimile prințeselor și ale celebrităților. Diamantul a devenit în scurt cea timp cea mai apreciată piatră prețioasă, valoarea sa depășind granițele unei lumi guvernate de lumea strălucitoare a giuvaerelor.

Diamantul, intermediarul magic dintre omenire și divinitate

Cuvântul diamant își are originea în grecescul adamas, având înțelesul de invincibil, un termen care era folosit în Grecia Antică pentru orice materie dură. Însă istoria diamantului își are începuturile cu mult timp înainte, acum 3000 de ani, în India, regiunea Golconda, unde se crede că au fost descoperite primele briliante din lume. Legendele povestesc despre o vale fermecată, cu cariere adânci, încrustate cu diamante, ce era protejată de sute de șerpi veninoși.

Încă din acea perioadă, diamantul a devenit parte din background-ul spiritual al Indiei, miturile și legendele legate de acesta fiind țesute în esența culturii Hindu. Hindușii credeau că diamantele erau create în momentul în care fulgerul lovea stâncile. Zeul Krishna i-a oferit lui Radha un diamant măreț (Koh-i-Noor, potrivit unor istorici) pentru a -și oglindi frumusețea în lumina lunii. Datorită intensității și puterii focului pe care îl poartă în strălucire, diamantele erau deseori încrustate ca ochi ai statuilor reprezentând divinitatea.

Krishna si Radha

Diamantele au fost pentru prima dată încrustate în bijuterii în secolul al doilea Î.H., devenind foarte populare în perioada Imperiului Roman, moment în care erau cel mai mult apreciate pentru atributele lor magice.

Diamantul – putere, invincibilitate, nemurire

În antichitate se credea că diamantele sunt crâmpeie desprinse din lună, fragmente de stele căzătoare sau lacrimi ale zeilor. Platon considera diamantele ca fiind cea mai pură și nobilă parte a aurului condensată într-o masă transparentă ori fiind spirite celeste ce pot prinde viață prin sclipiri prețioase.

Diamantele, pulbere de stele

În Europa de Vest a începuturilor de Ev Mediu, valoarea diamantelor era estimată în funcție de raritatea pietrelor prețioase, legile din acea perioadă decretând ca doar membrilor roialității să le fie permis să le poarte.

Diamantul, simbol al puterii

La Bele Epoque (sfârșitul secolului XIX și până la Primul Război Mondial) a fost perioada în care diamantul a strălucit în montura unora dintre cele mai celebre bijuterii din lume. A fost o eră care a deschis porțile spre o nouă lume în care diamantele au continuat să-și exercite puterea, fiind considerate comori inestimabile ale pământului: indestructibile, nemuritoare, romantice și luminate de un foc magic, aprins de legende ce leagă trecutul, prezentul și viitorul – pavând drumul către eternitate. 

 

Diamantul, focul magic aprins de pasiune

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 14 zile

Retur simplu în 14 zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 14 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2020 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard