Moonstone - Piatra lunii iunie

2017-05-31 13:45:00

Legenda spune că piatra se naște din razele de lună solidificate și nici nu este greu de imaginat motivul acestei credințe, pentru că structura internă a pietrei captează lumina între straturile sale și o iradiază înapoi, dând iluzia că e luminată din interior. Fenomenul care poartă numele de adularescență ne duce cu gândul la strălucirea lunii ascunse în spatele unui văl subțire de nori.

Talismanul celor născuți în luna iunie, piatra lunii a fost „botezată” astfel de istoricul roman Pliniu, care a scris că aspectul discret luminos al pietrei se transformă precum luna în diversele ei faze.

Există două tipuri de piatra lunii, adularia – al cărei nume este dat de orașul elvețian Mt. Adular, acum St. Gothar, unul din primele locuri în care s-a exploatat piatra lunii – aproape transparentă, de un cenușiu palid sau argintiu ori bleu sidefat, se găsește în principal în Sri Lanka, Burma, India și Madagascar și albitul – semitransparent cu o reflexie palidă sidefată, se găsește în special în Canada.

În India, piatra lunii este considerată „piatra viselor”, pentru că aduce vise plăcute sau vise premonitorii.

În Orientul Îndepărtat se spune că această piatră echilibrează Yin-ul și Yan-ul și ajută la restabilirea fluxului energiei vitale.

Amuletele cu piatra lunii apar în legendele cu zeița egipteană a lunii Isis, cu zeița Artemis din mitologia greacă și cu zeița romană Diana.

În epoca hippie a anilor 1960, piatra lunii împrumuta celor care o purtau un aer diafan, iar mișcarea New Age a anilor 1990 a re-adus piatra lunii în prim plan ca sursă de inspirație.

Piatra lunii are proprietăți vindecătoare, fiind benefice mai ales în cazul femeilor, dăruindu-le energie caldă și calmantă și ajutându-le să își recapete puterile și echilibrul interior. Este un talisman folosit mai ales în perioada sarcinii și a lehuziei.

Cu cât piatra este mai clară și strălucirea ei mai colorată, cu atât energiile sale vindecătoare sunt mai puternice.

Se spune că piatra luniii aduce noroc, îmbunătățește darul premoniției, îmbogățește intuiția și trezește imaginația, dăruiește noroc în dragoste dar și în afaceri.

Este de asemenea piatra călătorilor, spunându-se că îi protejează pe cei care călătoresc noaptea.

Fiind o piatră a nopții este folosită adesea pentru tratarea insomniilor și a somnambulismului, favorizează somnul profund și visele tămăduitoare.

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 14 zile

Retur simplu în 14 zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 14 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2019 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard