Nunta de aur și nunta de diamant: simbolistică și cadouri potrivite

2018-08-16 12:17:33

Nunta de aur și nunta de diamant sunt cunoscute la noi mai ales datorită numărului de ani care a trecut de la căsătorie, 50, respectiv 75 de ani. Însă cum a pornit totul este o poveste în sine.

Despre aniversarea nunții

Ce simbolizează nunta de aur?

Ce simbolizează nunta de diamant?

Despre aniversarea nunții

Ideea în sine de numire a nunților după trecerea unui număr de ani a venit unui grup american de bijutieri în anii ‘30. Ei sunt cei care au stabilit că nunta de hârtie este la 1 an sau că nunta de marmură se celebrează la 90 de ani de căsătorie.

Grupul de bijutieri a fost inspirat de o tradiție romană mult mai simplă, conform căreia soțul oferea soției o coroniță de argint la 25 de ani de căsătorie și o coroniță de aur pentru a marca 50 de ani împreună.

În tradiția medievală germană s-a păstrat ideea de a oferi obiecte din argint (la 25 de ani) și din aur (la 50 de ani) însă cadourile erau oferite de prieteni sau familie.

În prezent căsniciile de lungă durată primesc felicitările reginei (în Marea Britanie), a președintelui (în SUA), binecuvântarea Papei (la Vatican) sau a primarului din localitate în România, iar pentru acestea trebuie depusă o cerere cu ceva timp înainte.

În general, cuplurile care își serbează nunta de aur sau de diamant, organizează o petrecere restrânsă acasă sau la restaurant (sunt și cazuri în care copiii le organizează o petrecere surpriză) unde invită membri ai familiei și cei mai apropiați prieteni.

Ce simbolizează nunta de aur?

Nunta de aur este sărbătorită după 50 de ani de căsătorie și simbolizează prosperitate, optimism și afecțiune. Aurul, metalul care dă numele acestei sărbători este cunoscut datorită frumuseții, puterii și rezistenței la coroziune, trei ingrediente-cheie ale unei relații care a durat mai bine de jumătate de secol.

Ce simbolizeaza nunta de aur?

În ce constă slujba bisericească?

Dacă atunci când se căsătoresc, slujba de la biserică este fastuoasă, cu mulți invitați, după 50 de ani de căsnicie slujba este mai degrabă una de mulțumire adusă divinității pentru că i-a ținut pe miri împreună. Nu este nevoie de ținute “de nuntă” sau de invitați mulți, este mai degrabă un eveniment restrâns la care participă nașii și membrii familiei. Lumânările pot fi cumpărate direct de la biserică (pot fi lumânări obișnuite).

Cum se poate sărbători nunta de aur?

Fie că este vorba de o petrecere intimă, acasă sau de o petrecere la restaurant, nu trebuie să lipsească trandafirii galbeni, simbolul trecerii celor 50 de ani.

„Mirii” se pot bucura de o petrecere în familie, își pot reînnoi jurămintele la primărie (trebuie făcută o programare anterior) sau pot participa la un picnic în aer liber. Ce se oferă cadou la nunta de aur? Există multe opțiuni de cadouri care pot fi oferite cu ocazia nunții de aur. De la clasicele bijuterii din aur sau butoni (pentru soț) la obiecte practice care îi ajută prin casă.

Mai jos este o listă de idei de cadouri pentru nunta de aur:

● Obiecte din aur sau placate cu aur - o brățară din aur elegantă pentru ea, tacâmuri placate cu aur, ceas din aur (sau placat cu aur), o bluză sau o rochie cu inserții aurii

● O vacanță într-un loc pe care și-au dorit mereu să-l viziteze

● Electrocasnice

● Un CD cu melodiile care erau la modă când s-au cunoscut

● O ședință foto cu toată familia

● Un album cu imagini din tinerețea lor, poze cu copiii și cu nepoții, poze din vacanță

● Un buchet mare sau un coș de flori galbene

Ce simbolizează nunta de diamant?

Idei de cadou pentru nunta de diamant

Diamantul este piatra prețioasă cu cea mai mare duritate. Însăși numele său vine din cuvântul grecesc „adamas”, care înseamnă „de neînvins”, așa cum este și cuplul după 75 de ani petrecuți împreună.

Slujba de la biserică este tot una de mulțumire. Cuplul însoțit de copii și nepoți este binecuvântat de preot și mulțumește divinității pentru pentru viața lungă petrecută împreună.

O căsnicie care a durat atâta timp nu mai pune bază pe bunurile materiale, iar dacă bijuteriile cu diamante oferite de copii reprezintă un cadou special, cel mai mult pentru cei doi contează legătura strânsă care s-a creat în tot acest timp și familia care îi înconjoară.

Astfel, pentru sărbătorirea „mirilor” petrecerea trebuie să fie discretă, muzica preferabil din perioada în care s-au cunoscut, iar pe masă ar trebui să apară felurile lor preferate de mâncare (pe parcursul a 75 de ani împreună sigur și-au descoperit felurile preferate).

Cele mai populare flori pentru o astfel de aniversare sunt trandafirii, crinii, garoafele sau violetele, însă orice floare care este pe gustul sărbătoriților este binevenită. Un buchet de 75 de flori ar arăta superb și ar fi un mic simbol al magnitudinii nunții de diamant.

Poate că cel mai frumos cadou este o reuniune a întregii familii. Copii, nepoți, și strănepoți, toți strânși laolaltă pentru o ocazie unică (fotograful nu trebuie să lipsească pentru a imortaliza momentele de neuitat).

Având în vedere că cei doi vor avea peste 90 de ani, o vacanță exotică nu este cea mai bună idee de cadou. Însă petrecerea de aniversare (organizată prin colaborarea tuturor) poate fi.

Mai jos sunt alte sugestii de idei de cadouri pentru nunta de diamant:

● Un weekend liniștit la țară.

● Un DVD cu imagini din tinerețea lor și filmări ale nepoților sau strănepoților.

● O ediție de colecție cu filmul preferat.

● O rezervare la un restaurant elegant Nunta de aur sau diamant sunt ocazii unice care marchează o relația trainică a două persoane care au trecut prin bucurii și prin probleme, au răzbit, iar acum se bucură de timpul petrecut alături de cei dragi, familia și prietenii.

Sursa foto: Shutterstock

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 30 de zile

Retur simplu în 30 de zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 30 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2019 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard