Nunta pe plajă – ce trebuie să știi pentru a-ți petrece ziua cea mare fără surprize neplăcute

Nunțile pe plajă oferă mirilor și mireselor din toată lumea posibilitatea de a își petrece unul dintre cele mai importante momente din viață în locuri exotice care mai de care mai frumoase. Ce înseamnă însă să organizezi o nuntă pe plajă? Am pregătit pentru tine un material care îți explică în detaliu avantajele unei ceremonii la malul mării.

Nunta pe plajă
Organizarea unei nunți pe plajă
Ținuta potrivită pentru o nuntă pe plajă
Elemente de logistică pentru o nuntă reușită
Locații potrivite pentru nunta pe plajă

Nunta pe plajă

Probabil una dintre cele mai populare locații când vine vorba de ceremonia de căsătorie este țărmul unei mări sau al unui ocean învolburat. Destinațiile sunt nenumărate și toate promit un soare cald, mirosul proaspăt-sărat și nisipul moale pe care nuntașii să se relaxeze și să se bucure de moment.
Un eveniment atât de romantic însă trebuie să fie plănuit, chiar dacă ți se pare că locația face totul pentru tine. De aceea am pregătit un ghid cu sfaturi care să te ajute să trăiești momentul tău de vis fără bătăi de cap.
Nunta pe o plaja din Thailanda

De ce nunta pe plajă?

Nunta pe plajă sparge monotonia unei ceremonii într-un spațiu închis iar fundalul albastru nemărginit oferă o imagine de paradis de care să te bucuri în unul dintre cele mai importante momente ale vieții tale. În plus, costurile vor fi mult mai mici din moment ce decorul nu va trebui să fie sofisticat; marea este cel mai frumos decor pe care ți l-ai putea dori!
Mai mult, o asemenea locație cere haine casual și subțiri care pot fi la fel de elegante prin simplitatea lor iar atât tu cât și oaspeții tăi vă veți simți mult mai în largul vostru. Gândește-te ce bine o să te simți fără pantofii cu toc înalt!

Organizarea unei nunți pe plajă

Primii pe listă sunt, desigur, invitații. În funcție de numărul de invitați te vei putea hotărî dacă vei opta pentru o plajă publică sau una privată. Gândește-te aici și la sezonul estival care cu siguranță va aduce o mulțime de turiști. Cel mai probabil nu vei dori să te încurci cu masele de oameni veniți în vacanță, deși vremea va fi cea mai frumoasă atunci.
Dacă plănuiești însă o nuntă restrânsă, cu mai puțin de 50 de invitați, vei putea găsi proprietari care acceptă organizarea de evenimente pe plaja lor privată. Este recomandat să cauți din timp, dacă intimitatea unei plaje private este ceea ce îți dorești; este posibil să nu primești acceptul primului proprietar cu care vei discuta.
Ceremonia de nunta pe plaja

Stabilirea momentelor nunții pe plajă

Există o diferență majoră între desfășurarea ceremoniei pe plajă urmată de petrecerea organizată la restaurant sau într-o sală de bal și organizarea întregii nunți pe plajă. Asta deoarece vei avea nevoie de autorizații care variază în funcție de numărul invitaților, dacă vor fi servite băuturi și mâncare și mai ales dacă dorești să delimitezi partea de plajă pe care vrei să o folosești.

O nunta exotica
Cel mai simplu este să organizezi ceremonia pe plajă și petrecerea într-o locație care se ocupă cu asemenea evenimente. Vestea bună este că există locații cu ieșire la plajă iar dacă nunta este stabilită în afara sezonului estival, este foarte posibil să permită organizarea unui eveniment în lipsa clienților.
Stabilește deci activitățile pe care ai vrea să le incluzi și consultă regulile impuse pentru a evita o surpriză neplăcută.

Ținuta potrivită pentru o nuntă pe plajă

Tinuta pentru nunta pe plaja

Rochia de mireasă este fără îndoială elementul principal al ceremoniei. Pentru o nuntă pe plajă, însă, o rochie pompoasă de bal nu este tocmai cea mai potrivită. În acest caz, optează pentru o rochie ușoară din pânză sau mătase care să plutească odată cu briza. De asemenea, și mirele va fi mult mai câștigat dacă asortează o cămașă albă la pantaloni albi din bumbac sau pantaloni scurți.
Tot din cauza vântului, vălul ar putea să devină un coșmar pentru tine dar și pentru fotograful tău. De aceea, renunță de data asta la văl și optează pentru o coroniță de flori sau un accesoriu vintage. Florile sunt o opțiune foarte populară în acest caz, deoarece complimentează părul strâns în coc, o coafură recomandată pentru o ceremonie pe plajă. Dacă însă preferi să îți lași părul liber, angajează un stilist care să îl rearanjeze pe parcursul zilei.
Așa cum spuneam mai devreme, pantofii cu toc nu vor mai fi o sursă de răni și oboseală. Nu pășii însă cu picioarele goale; papucii de plajă sau sandalele sunt un must pe nisip.

Elemente de logistică pentru o nuntă reușită

● Consultă din nou lista de invitați. Este posibil să existe persoane care au nevoie de ajutor special pentru a participa la ceremonie. Dacă există persoane vârstnice care nu pot sta foarte mult timp în picioare sau persoane în căruciorul cu rotile; asigură-te că totul va fi accesibil pentru cei prezenți.
● De asemenea, gândește-te dacă vă veți putea face auziți peste valurile puternice. Este ceremonia destul restrânsă încât să nu fie nevoie să strigați unul la altul? O stație de amplificare portabilă trebuie să fie la îndemână dacă marea decide să fie agitată în acea zi.
● Pregătește-le invitaților pachete cu cele necesare pentru a înfrunta soarele așa cum se cuvinte. Pachetele trebuie să conțină cremă cu protecție solară, o sticlă de apă, prosop și un evantai.
● Asigură-te că invitații tăi vor avea umbră. Cel mai simplu este să montezi umbrele de soare sau să amenajezi un acoperământ de pânză albă deasupra scaunelor, montat pe stâlpi rustici, de bambus.

Petrecerea pe plaja
● Ia în considerare faptul că, de obicei, vântul la plajă este destul de puternic. Băncile de lemn sau scaunele rabatabile rezistă cel mai bine la briza mării iar dacă ai programul evenimentului printat pe hârtii, leagă câte unul de fiecare loc, cu o panglică. De asemenea, dacă ai propus să se arunce cu petale, lasă-le pe ultimul moment.
● Orhideele și crizantemele rezistă cel mai bine în soare intens și se vor potrivi perfect cu elementele de decor marine.
● Un obiect de bază indiferent de sezon este spray-ul împotriva insectelor. Fii atentă să alegi unul care nu îți va păta rochia.
● Amenajează un spațiu pentru băuturi. Oferă-le invitaților tăi apă, limonadă sau cocktailuri cu care să se răcorească până la începerea ceremoniei.
● Pregătește un loc unde invitații se pot descălța de pantofi și schimba în papuci de plajă și se pot șterge de nisip. Aici poți așeza o băncuță, o găleată cu apă și prosoape.
● Stabilește-ți un plan de rezervă, în special în caz că va ploua. Amenajează un cort în care vă puteți adăposti sau asigură-te că vei avea un spațiu în interior unde vă puteți retrage pentru ca petrecerea să continue.
● Angajează un fotograf profesionist care îți va spune ce momente sunt cele mai frumoase pentru o fotografie perfectă de nuntă. Din păcate, nu toate plajele au o vedere splendidă către apus dar tot te poți bucura de lumina naturală dimineața devreme.
Daca ploua la nunta pe plaja

Locații potrivite pentru nunta pe plajă

În România, plaja din stațiunea Mamaia este cea mai căutată pentru organizarea unei astfel de nunți. Din păcate, în țară nu sunt prea multe opțiuni așa că nuntașii optează mai degrabă pentru Bulgaria dar mai ales pentru Grecia, și anume Thassos, Santorini și Zakynthos.
Destinațiile exotice sunt și ele la mare căutare, în special în Thailanda sau Indonezia. Pe coasta Statelor Unite, Hawaii și Bahamas oferă servicii complete celor care vor să aibă parte de o nuntă fabuloasă.
Pentru o nuntă pe plajă, deci, simplitatea și decorul oferit de natură sunt elementele care își spun cuvântul. Un consultant de nuntă îți va personaliza evenimentul mult așteptat astfel încât totul să fie conform dorințelor tale dar și al bugetului. Nu îți mai rămâne decât să te bucuri de zi și să îți faci amintiri de neuitat.

Nunta in Zakynthos
Sursa foto: unsplash.com

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 30 de zile

Retur simplu în 30 de zile

În cazul în care bijuteria nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 30 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2017 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard