Piatra lunii februarie

2017-02-03 09:32:57

ametrineAmetistul este piatra celor născuți în luna februarie, piatra zodiei vărsător și piatra care se dăruiește cu ocazia împlinirii a șase și șaptesprezece ani de la căsătorie.

Ametistul are nuanțe de violet, variind de la violetul rozaliu până la violetul închis, iar tentele secundare sunt roșul și albastrul.

În Bolivia, ametistul și citrina pot apărea în același cristal. Această piatră unică, numită ametrină, este pe jumătate purpurie, pe jumătate galbenă.

Legenda spune că într-o zi o fecioară pe nume Amethyst, aflându-se în drum spre templul zeiței Diana, s-a întâlnit cu zeul Bacchus. Supărat de insulta unui muritor, Bacchus își jurase că se va răzbuna pe prima ființă ieșită în cale. Văzând-o pe Amethyst, a asmuțit asupra ei pe cei doi lei care îl însoțeau. Zeița Diana, văzând cele două fiare repezindu-se asupra neajutoratei fecioare, a salvat-o de la teribila soartă, transformând-o pe loc într-o statuie din cristal. Cuprins de remușcări, Bacchus a tmadeleine sweeden amethyst tiara 1urnat din cupa sa de vin peste statuie, dând cristalului limpede o strălucire violetă.

Astfel, ametistul a devenit piatra venerată de antici pentru puterea ei de a slăbi efectele vinului și a domoli patima fizică.

Se povesteșe că patronul dragostei romantice, Sfântul Valentin purta un inel cu ametist înfățișându-l pe Cupidon.

În magia renașterii, un ametist cizelat cu imaginea unui urs era purtat ca amuletă, protejându-i pe cei care o purtau împotriva vrăjilor și gândurilor negre,  împotriva hotilor și prietenilor mincinoși, iar pe continentul asiatic, în feng-shui, ametistul îmbogățește colțul bunăstării, iar tibetanii consideră ametistul piatra sacră a lui Buddha, confecționând din el mătănii de rugăciune.

Ametistul este benefic pentru intuiție, capacitățile extrasenzoriale, calitățile spirituale, canalizează energiile pozitive și echilibrează karma. Stimulează încrederea în sine, sentimentul de mulțumire și farmecul personal.

De-a lungul istoriei, ametistul a fost inclus în colecțiile regale din toată lumea, din Egiptul antic până la bijuteriile coroanei britanice. Se spune că ametistul era piatra prețioasă preferată a marei împărătese Ecaterina cea mare a Rusiei.

 

inel-aur-si-ametist-teilor-dihk03269colier-aur-si-ametist-dnhk00382cercei-aur-si-ametist-teilor-dchk03314inel-diamante-dihk03268colier-diamante-dnhk00381cercei-diamant-dchk03313

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 30 de zile

Retur simplu în 30 de zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 30 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2019 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard