Coș de cumpărături
Sunt 0 produs(e) în cartul tău.

Piatra lunii ianuarie

Cunoscut încă de pe vremea faraonilor pentru proprietățile sale deosebite, granatul este piatra prețioasă a celor născuți în luna ianuarie și a celor născuți în zodia Vărsător, piatra prețioasă care se dăruiește cu ocazia aniversării a doi ani de căsătorie.

Inel din aur roz de 18k încrustat cu nouăsprezece tsavorite cu o greutate totală de 0,330ct. Inel din aur roz de 18k încrustat cu nouăsprezece tsavorite cu o greutate totală de 0,330ct.

Este o piatră a energiei și fertilității, aducătoare de curaj și speranță, protectoare a soțiilor și mamelor.

Granatele variază în culoare de la vișiniu aprins, roșu, portocaliu cu tentă roz, până la verde și nuanțe de albastru. Gradul de duritate a granatului este de 6.5 - 7.5 pe scara Mohs. Cele mai răspândite sunt granatele vișinii, iar cele mai rar întâlnite și mai valoroase sunt cele verzi, numite tsavorite - descoperite în 1960 în regiunea Tsavo - Kenia.

 Cercei din aur alb de 14k încrustați cu douăzeci și patru de diamante cu o greutate de 0.09ct și șase granate vișinii în greutate de 15.74ct. Cercei din aur alb de 14k încrustați cu douăzeci și patru de diamante cu o greutate de 0.09ct și șase granate vișinii în greutate de 15.74ct.

Varietățile de granat se gasesc în multe locuri pe glob:  Africa de Sud, Brazilia, Canada, India, Madagascar, Sri Lanka, Sua, Argentina, Elveția, Scoția, Rusia, România, Italia și Spania. Cele mai apreciate pietre de granat  sunt cele extrase din SUA, Africa de Sud și Sri Lanka. În România, granatele apar doar in zona Banatului de munte,in zona Dognecea si Ocna de Fier.

Despre cuvântul granat se crede ca are originea în latinescul granatum malum ce înseamnă rodie.

Bijuteriile încrustate cu pietre de granat erau populare încă din epoca bronzului (300 I.H), acestea fiind descoperite în multe morminte datând din acea perioadă. Exista credința că granatul oferă protecție în viața de după moarte.

Magia Granatului

Se spune despre granat ca te protejeaza impotriva a tot ce este rau. Purtat cu regularitate, cristalul își va ajuta purtătorul să își transpună dorintele in realitate, aducandu-i abundenta, prosperitate, success in cariera, increderie in sine, inspiratie si creativitate.

Surse: www.gia.edu www.acvaria.com kristale.ro fosilemineraleroci.blogspot.com mycristals.blogspot.com

Leave a Reply