Safirul - piatra lunii septembrie

2017-08-30 09:58:55

Piatra prețioasă a celor născuți în septembrie, safirul a fost vreme îndelungată simbolul castității și al spiritului justițiar.
Denumirea de „safir” provine din latinescul „safirus” și din grecul „safeiros” însemnând „piatră albastră” și este posibil ca inițial să fi făcut referire la o altă piatră albastră, lapis lazuli. O altă teorie susține că numele ar fi venit din sanscrită, unde „sanipiria” însemna „dragă lui Saturn”.
Safirele simbolizează loialitatea, noblețea, sinceritatea și integritatea. Ele ajută mintea să se mențină veșnic trează, spiritul să nu se abată și canalizează energiile pozitive.
În Grecia și Roma antică, regii și reginele considerau că safirele albastre îi protejează de gânduri rele și primejdii. Ei credeau că safirele au puterea de a păzi castitatea fecioarelor, de a face pace între dușmani, de a influența spiritele și a dezvălui tainele oracolelor.
Budiștii credeau că aduce iluminarea spirituală și hindușii le foloseau în timpul ritualurilor religioase.

Safire 3

Regii din perioada creștinismului timpuriu credeau în puterile protectoare ale safirului și îl purtau montat în inelele lor . Evreii în vechime credeau că cele zece porunci erau înscrise pe tablete de safir, deși istoricii sunt de părere că de fapt, piatra albastră la care se face referire în Biblie era lapis lazuli.
Locuitorii din Sri Lanka credeau că safirul protejează împotriva farmecelor și vrăjilor. Marele explorator al Orientului îndepărtat, Sir Richard Francis Bacon avea un safir uriaș pe care îl numea „talismanul ” său, căci oriunde îl purta i se ofereau cai buni și servicii regești. Îl arăta oricui dorea să îl vadă pentru că în acele vremuri se credea că norocul vine și doar privind piatra prețioasă.

Popularitatea safirelor a continuat și în Evul Mediu când culoarea lui albastră semnifica cerurile și se credea că atrage simpatia divină și dăruiește purtătorului judecată înțeleaptă. Preoții purtau safire pentru a-i proteja de tentațiile cărnii și de gânduri impure, iar oamenii obișnuiți credeau că harul divin este al acelora care dețin safire. În acea epocă războinicii dăruiau iubitelor și soțiilor coliere cu safire înainte de a pleca în bătălie.

Safire 1

Cu timpul safirul a ajuns să simbolizeze dragostea fidelă, Napoleon Bonaparte dăruind iubitei sale Josephine un inel de logodnă cu safir tăiat „pară” în 1796. În epoca victoriană inelele de logodnă cu un safir înconjurat de diamante într-un model floral erau la modă, iar în zilele noastre, Prințul William i-a dăruit lui Kate Middleton un inel de logodnă cu safir în 2010. Tot în acest spirit al iubirii sincere și loiale, safirul se dăruiește la aniversarea a cinci ani și patruzeci și cinci de ani de la căsătorie.
Safirul este popular și datorită durității sale de 9 din 10 pe scara Mohs, o alegere excelentă și practică pentru inelele de logodnă și pentru orice bijuterie. Versatilitatea safirului vine și din varietatea de culori în care se găsește. Deși în mod obișnuit denumirea de safir se referă în mod curent la piatra albastră, safirul vine într-o multitudine de culori de la violet închis pînă la roz pal. Particulele de fier, titan, crom, cupru și magneziu  împrumută acestui corundum incolor nuanțe de albastru, galben, violet, portocaliu sau verde. Corundumul roșu poartă denumirea de rubin.
Safirele clasice violet-albastre veneau în secolul al XIX-lea din regiunea Cașmirului în India, dar și din Australia până în ultimele decenii ale secolului al XX-lea când s-au descoperit depozite impresionante în Madagascar. Din Sri Lanka vin safirele roz-portocalii care poartă denumirea de „flori de lotus” și care uneori se vând mai scump decât cele purpurii, fiind mult mai rare.

Safire 2

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 30 de zile

Retur simplu în 30 de zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 30 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2019 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard