Rochii de mireasă în trend pentru 2019

2018-09-13 09:33:15

Ultimele tendinţe în materie de rochii de mireasă pentru anul 2019 au fost deja prezentate pe cat-walk-urile marilor case de modă din Milano, Londra sau New York. Vedete au fost rochiile de mireasă lucrate manual, cu detalii inovatoare, din matase, dantelă sau împodobite cu perle.

Modele de rochii traditionale
       1.Rochia clasică de mireasă
       2.Rochia elegantă de prinţesă
       3.Rochia de tip sirenă
Noile tendinţe
       1.Rochia de mireasă cu pene de struţ
       2.Rochia de mireasă cu paiete
       3.Rochia luxuriantă cu dantelă
       4.Rochia de mireasă cu aplicaţii decorative preţioase
       5.Pantalonii pentru mireasa
       6.O rochie de mireasa uimitor de lungă
       7.Rochii cu guler din dantelă sau satin
Culori în tendinţe
       1.Tendinţe inedite
       2.Rochia de mireasă cu capă
       3.Funda la rochia de mireasa
       4.Rochia de mireasă în forma trapezului
       5.Tinuta de mireasă inspirată de sălile de judecată

Modele de rochii traditionale

Modelul tradiţional de rochie de mireasă este cel care urmează liniile corpului până în talie, şi care, în parte de jos, se continuă cu o fustă amplă, completată de o trenă lungă.

Rochia clasică de mireasă

Modelul clasic de rochie de mireasă este precursorul celui de tip prinţesă, în acest caz volumele şi detaliile fiind mai discrete. Croiala rochiei se potriveşte oricărui tip de siluetă, pornind de la cea de tip androgin şi până la cea de tip clepsidră. Dacă îţi doreşti o rochie de mireasă clasică sofisticată, poţi alege un model cu accente de tul sau dantelăpe umeri.

Rochia de mireasa clasica

Rochia elegantă de prinţesă

Dacă ai visat de mică la ziua in care vei purta rochia albă de prinţesă, atunci cu siguranţă vei alege o ţinută ca-n poveşti.

Avantaje: Rochia de mireasă tip prinţesă îţi va pune in evidenţă talia şi bustul. In cazul in care vei alege un corset pentru partea superioara, îl poţi asorta cu un colier statement, încrustat cu diamante. Dacă rochia are mâneci sau este îmbrăcată în dantelă ori tul în partea de sus, colierul trebuie să fie extrem de discret.

Dezavantaje: Rochia de mireasa de tip prinţesă îţi va veni perfect dacă eşti înaltă. În cazul în care eşti mignonă, volumul din partea de jos a ţinutei te poate face să pari mai micuţă de înălţime şi chiar să confere impresia unor kilograme în plus.

O pereche de pantofi cu tocuri înalte poate salva situaţia, însă trebuie să ţii cont de faptul că va fi foarte greu să îi porţi o zi şi o noapte. În acelaşi timp rochia de tip prinţesă poate fi destul de inconfortabilă in cazul in care ti-ai propus să dansezi toată seara.

Rochia de mireasa tip printesa

Rochia de tip sirenă

Şi acest tip de rochie a fost gândit pentru miresele înalte, însă dacă eşti mai micuţă, poţi trişa cu o pereche de pantofi cu toc înalt sau poţi alege o pereche de sandale cu platformă. De asemenea, volumul din partea de jos a rochiei ar trebui să fie direct proportional cu înălţimea miresei – coada mai restrânsă fiind recomandată pentru miresele mai micuţe.

Rochia de mireasa tip sirena

Rochia de tip sirenă le avantajează pe miresele cu siluetă de podium, picioare lungi şi talie de viespe, dând iluzia de şolduri bine definite. Pentru că este o rochie care urmează fiecare linie a corpului, este de preferat să fie evitată în cazul unor şolduri generoase.

În ceea ce priveşte gradul de confort, rochia stil sirenă nu permite o mişcare foarte liberă a picioarelor. Exersează puţin înainte de marele eveniment, pentru că, într-o astfel de ţinută, paşii tăi trebuie să fie mărunţi şi în acelaşi timp eleganţi.

În ceea ce priveşte accesoriile, rochia de mireasă sirenă se completează perfect cu un voal lung, de tip spaniol. Dacă rochia este minimalistă, o poţi accesoriza cu o pereche de cercei de tip candelabru, încrustaţi cu diamante. Un colier cu pandantiv perlă este de asemenea o alegere inspirată, asortat cu o pereche de cercei cu diamante si perle – si vei fi exact ca osirenă adevărată!

Noile tendinţe

Rochia de mireasă nu trebuie să se înscrie într-un anumit tipar, ci mai degrabă să reflecte dorinţele şi preferinţele miresei. Noile tendinţe în materie de rochii de mireasă fac referire la penele de struţ, paietele, materialele strălucitoare cu efect metalizat, dantela, broşeşi curele.

Rochia de mireasă cu pene de struţ

Dacă îţi doreşti un look extravagant pentru ziua nunţii, rochia de mireasă cu pene de struţ este alegerea perfectă. Pe lângă faptul că vei arăta fabulos îmbrăcată în dantelă, tul şi fulgi, acest tip de rochie poate fi şi extrem de confortabilă, dând iluzia de textură voluminoasă, fără să adauge greutatea unei rochii clasice de mireasă.

Un corset decorat cu pene sau fulgi va crea impresia de bust mai generos, iar umerii îmbrăcaţi în tul, pene şi cristale îţi vor conferi oalura regala.

Rochia de mireasa clasica cu pene

Rochia de mireasă cu paiete

Rochiţele de mirese pot fi sclipitoare! Modelele de rochii cu paiete variază - pot fi extravagante, bogate în texturi sclipitoare sau discrete, sclipind timid în lumina soarelui sau a reflectoarelor de pe ringul de dans.

Rochiile cu paiete urmează de obicei linia corpului, nefiind potrivite pentru ţinute voluminoase. Paietele sunt aplicate de cele mai multe ori manual pe rochia de mireasa, iar împreună cu penele sau fulgii de struţ vor conferi un aspect extrem de preţios întregii ţinute.

Rochia de mireasa clasica cu paiete

Broşa pe rochiţa de mireasă

Dacă ai ales un model de rochiţă fără ornamente, flori aplicate sau alte detalii extravagante, îţi recomandăm să o accesorizezi cu o broşă preţioasă.

Aceasta poate fi o pată de culoare aplicată la brâu, pe piept, spatele rochiei sau în păr. Broşele încrustate cu pietre preţioase colorate sunt recomandarea noastră pentru rochiile de mireasa ivory: safirele, ametistele şi topazele, în combinaţie cu perlele sau diamantele pot fi elementele care compun talismanul tău norocos pentru ziua nunţii. În ceea ce priveşte simbolurile acestora, noi înclinăm către variantele clasice, reprezentând fundiţe, flori, fluturaşi. Nu am opta pentru variantele mai atipice - paienjeni, cruci sau elemente abstracte, ţinând cont de importanţa evenimentului.

rochia-de-mireasa-cu-brosa

Rochia de mireasă cu centură în talie

Centura poate fi aplicată unei rochii stil prinţesă. Pentru un look clasic, accesoriul trebuie sa fie în perfectă armonie cu rochia ca textură şi culoare. Există şi varianta unei centuri colorate, cu perluţe, cristale sau organza, potrivită miresicilor moderne.

Centura îţi va accentua talia de viespe şi îţi va evidenţia bustul. Se potriveşte foarte bine rochiilor de tip prinţesă, mai ales în varianta colorată. Dacă optezi pentru un astfel de accesoriu, te sfătuim să alegi o pereche de pantofi în aceeaşi nuanţă.

Centurile preţioase pot fi realizate din argint sau aur şi încrustate cu cristale, perle sau pietre preţioase colorate. În cazul în care alegi un astfel de brâu, celelalte accesorii trebuie să fie cât mai delicate şi discrete.

Rochia de mireasa clasica cu centura

Rochia luxuriantă cu dantelă

Broderii fine, tul transparent şi dantelă, cu efect tattoo. Rochiile din dantelă scurte sau lungi au o feminitate aparte, redată prin detaliile delicate şi sofisticate ale materialului.

Transparente sau dublate de un strat de mătase, broderiile din dantelă sunt extrem de senzuale. Dantela se mulează perfect pe formele corpului şi se combină, de obicei, cu materiale preţioase şi fluide. 

Unul dintre trendurile anului 2018 în materie de ţinute pentru ziua nunţii este reprezentat de salopeta sau pantalonii din dantelă. Create pentru firile îndrăzneţe şi avangardiste, aceste ţinute vor fi memorabile.

rochia-de-mireasa-cu-dantela

Rochia de mireasă cu aplicaţii decorative preţioase

Pentru miresele îndrăzneţe şi sofisticate, rochiile din broderii elegante sau cu aplicaţii preţioase reprezintăun must.

Diamante pe corset, aplicaţii din perle naturale sau o rochie împodobită de sus până jos cu cristale - sunt doar câteva variante. De asemenea, detaliile preţioase se pot regăsi într-un guler special sau pe mânecile rochiţei.

Pantalonii pentru mireasă

Nu-ţi place ideea de “rochie”? Nici pentru ziua nunţii? Ai la dispoziţie o variantă de ţinută la fel de feminină şi care poate fi mult mai provocatoare. Asortează o pereche de pantaloni la un corset preţios şi un sacou din mătase.

Pantaloni pentru mireasa

Rochia din material strălucitor, cu efect metalizat

Dacă eşti o fire excentrică, poţi alege pentru ziua nunţii o rochie în tonuri metalizate, aceasta fiind printre preferatele designerilor anul acesta.

Rochiile strălucitoare sunt potrivite în special siluetelor androgine, rotunjind formele corpului. Acestea pot fi atât scurte, cât şi extrem de lungi - pentru o apariţie radiantă.

O rochie de mireasa uimitor de lungă

O rochie de mireasa extrem de lungă va arăta spectaculos la şedinţa foto. Însă, trebuie să iei în considerare şi aspectele mai puţin plăcute: mai devreme sau mai târziu se va murdări pe poale, îţi vei agăţa tocurile în ea şi există posibilitatea să se sfâşie, mai ales în timpul mişcărilor de dans.

Aşadar, dacă optezi pentru o rochie lungă de mireasă, te sfătuim să-ţi exersezi mersul purtând-o prin casă şi chiar să te gândeşti la o metodă de prindere a fustei sau trenei – agăţată cu un inel pe deget sau cu nasturiori capse.

Rochia de mireasa foarte lunga

Rochii cu guler din dantelă sau satin

Îţi aminteşti de reginele din basme, îmbrăcate cu rochii opulente, accesorizate cu gulere supradimensionate? Ei bine, gulerele preţioase din dantelă, satin sau tul sunt în trend în 2019. Gulerul este în sine un accesoriu pentru rochia de mireasa. În cazul în care vrei să porţi şi bijuterii, te sfătuim să alegi o pereche de cercei delicaţi, o broşă în păr sau o brăţarătenis cu diamante.

Rochia de mireasa cu guler

Culori în tendinţe

Negru

Rochiile de mireasă albe cu detalii negre: panglici, flori sau fundiţe sau rochiile pur şi simplu negre. Chiar dacă mireasa este asociată inevitabil cu albul în cadrul tradiţiilor româneşti, negrul nu mai este de mult timp considerat nepotrivit printre viitoarele mirese. Mai ales în combinaţie cu accesorii argintii, strălucitoare, care să reflecte din preţiozitatea evenimentului.

Mai mult, ştim că rochia de mireasă este, teoretic, cea pe care o porţi o singură dată în viaţă. Nu şi în acest caz. O rochie de mireasă neagră poate fi extrem de versatilă, fiind potrivită pentru multe alte ocazii care pot apărea în viitor.

rochia-neagra-de-mireasa

Albastru

În 2018 rochia de mireasă în diverse nuanţe de albastru, de la bleu la bleu-marine a fost readusă în atenţia publicului. O poţi combina cu ţesături fine aurii sau perlate.

Pentru a fi ca o zână coborâtă din basme, alege materiale fluide în combinaţie cu tulul, perlele sau cristalele. O astfel de rochie trebuie să îţi urmeze lin linia corpului şi să nu semene în niciun fel cu o ţinută office în nuanţe vii.

rochia-de-mireasa-albastra

Roz pudrat

Romantică, diafană, dantelată şi feminină – aşa trebuie să arate rochia de mireasă în nuanţe de roz pudrat. Creată pentru o fire romantică, rochia de mireasă roz se asortează perfect cu un set de bijuterii încrustate cu ametiste sau safire colorate.

rochia-de-mireasa-roz

Roşu

Romanii sunt cei care au început povestea rochiilor de mireasă de culoare roşie. Miresele romane purtau la nuntă un voal roşu aprins, numit flammeum, care, conform tradiţiilor, le asigura dragostea şi prosperitatea. Deşi nu va fi uşor acceptată de adepţii nunţilor tradiţional-româneşti, rochia de mireasă roşie va fi cu siguranţă memorabilă.

Iată câteva variante:

rochia-de-mireasa-rosie

Mov

Se spune că cei cărora le place culoare mov sunt creativi, misterioşi şi romantici. Culoarea lavandei se potriveşte de minune unui ten măsliniu, mai ales dacă este combinată cu un colier cu diamante statement. Iata câteva modele inspirate:

rochia-de-mireasa-mov

Galben

Ieşi din tipare şi atrage atenţia tuturor cu o rochie de mireasă inspirată din Frumoasa şi bestia! Galbenul emană energie pozitivă şi se spune că se numără printre nuanţele preferate ale persoanelor inteligente, cu simţ al umorului dezvoltat.

rochia-de-mireasa-gabena

Tendinţe inedite

Rochia de mireasă cu capă

Capa este potrivită pentru o rochie de mireasă clasică, fără volume exagerate înpartea de jos.

Capa poate fi detaşabilă, colorată sau împodobită cu cristale, paiete sau perle. O poţi transforma într-un accesoriu fun pentru şedinţa foto dedicată nunţii.

rochia-de-mireasa-cu-capa

Funda pe rochia de mireasă

Pentru un plus de feminitate, poţi accesoriza rochia de mireasă cu o fundă supradimensionată poziţionată pe umăr, la brâu sau delicat, in partea din spate a rochiei.

Fundiţa este un accesoriu care denotă inocenţă şi care îţi va conferi, în acelaşi timp, un aer regal.

rochia-de-mireasa-cu-funda

Rochia de mireasă în forma trapezului

Rochia în formă trapez este extrem de confortabila. Iată câteva exemple de rochii care nu vor putea trece neobservate.

rochia-de-mireasa-cu-forma-de-trapez

Rochia de mireasă inspirată de sălile de judecată

Sobre şi extrem de elegante, ţinutele purtate de reprezentanţii legali pot fi cu uşurinţă transformate în alegeri perfecte pentru ceremonia de nuntă.

Costum-de-mireasa

Sursa foto: Pinterest

Autor: Teilor Copy

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 14 zile

Retur simplu în 14 zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 14 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2020 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard