25 cele mai scumpe bijuterii din lume: istorie și valoare

Oamenii își decorează corpul cu accesorii încă din Antichitate. Dacă strămoșii noștri foloseau dinți, oase de animale, pene și scoici, acum sunt populare pietrele prețioase, care pot fi expuse în muzee.

Bijuteriile sunt folosite ca o formă de exprimare creativă, dar uneori și pentru a arăta statutul, în special în cazul oamenilor foarte bogați. Mai jos găsești valoarea, dar și o scurtă istorie a celor mai scumpe bijuterii din lume.

1. Diamantul Wittelsbach

Diamantul Wittelsbach are 35,36 de carate, este de o culoare albastru închis și a făcut parte din bijuteriile regale austriece și bavareze.

În 2008 a fost cumpărat de bijuterierul londonez Laurence Graff, care a tăiat aproximativ 4 carate și jumătate din acesta pentru a scăpa de defecte și a-l face mai clar. Valoare: 80 de milioane de dolari.

Diamantul Wittelsbach

2.Carcasele de telefon de Anita Mai Tan

Carcasele potrivite pentru iPhone au două modele: cu dragon și cu păianjen. Cea cu dragon este din aur de 18 carate și are 2.200 de diamante, inclusiv unele colorate. Cea cu păianjen este tot din aur de 18 carate și are 2.800 de diamante, incolore și negre. Valoare: 88 de milioane de dolari fiecare.

Carcasele de telefon de Anita Mai Tan

3. Blue Bell al Asiei

Bijuteria a fost denumită după culoarea safirului - „Bellle” înseamnă frumos - și este menționată Asia pentru că aceasta a fost găsită în Sri Lanka în 1926. Piatra centrală, safirul, are 392 de carate. Valoare: 17,3 milioane de dolari.

Blue Bell al Asiei

4. Ceas Rolex Cronograf

În 1942 au fost fabricate doar 12 ceasuri Rolex Cronograf și au fost dăruite unor piloți de curse faimoși din Europa. A fost construit cu un cronograf care măsoară fracțiunile de secundă, pentru a ajuta piloții care vor să înregistreze corect durata unei curse. Valoare: 1,6 milioanede dolari.

Ceas Rolex Cronograf

5. Steaua Chinei

Este cel mai mare diamant briolette, are peste 74 de carate. Bijuteria nu avea nume, dar în 2015 a fost cumpărat de Tifanny Chen, care a numit-o după firma ei, China Star Entertainment Ltd. Valoare: 11,5 milioane de dolari.

Află care sunt Cele mai scumpe si cunoscute diamante din lume.

Steaua Chinei

6. Colierul de diamant „Incomparabilul”

Piesa centrală a acestui colier este un diamant galben de 637 de carate, care a fost găsit de o fată într-o grămadă de moloz din Republica Democratică Congo în 1980. În 2013, bijutierul Mouaward a integrat piesa într-un colier ce conține alte 90 de diamante incolore. Valoare: 55 de milioanede dolari.

Colierul de diamant „Incomparabilul”

7. Tiara Roseberry cu perle și diamante

Tiara este alcătuită din diamante și perle mari, iar piesele din partea superioară pot fi demontate ușor pentru a forma o tiara mai mică. Aceasta a aparținut unei femei care a fost cea mai bogată persoană din Marea Britanie, Hannah de Rothschild. Valoare: 1,16 milioanede lire.

Tiara Roseberry cu perle și diamante

8. Inelul de logodnă al lui Mariah Carey

Inelul i-a fost dăruit de bilionarul James Packer și este un diamant de 35 de carate integrat într-un bază de platină. A fost creat de designerul de bijuterii Wilfredo Rosado din New York și este considerat cel mai scump inel de logodnă de până acum. Valoare: 10 milioane de dolari.

Inelul de logodnă al lui Mariah Carey

9. Broșa în formă de păun

În 2013, bijutierul Graff Diamonds a creat o broșă în formă de păun care conține peste 120 carate de diamante colorate și un diamant albastru în centru de 20,02 carate. Acesta poate fi scos și purtat în alte moduri. Valoare: 100 de milioane de dolari.

Broșa în formă de păun

10. Butoni Jacob & Co.

Este cea mai scumpă pereche de butoni și a fost creată de bijutierii Jacob & Co., cunoscuți pentru creațiile lor extravagante. Diamantele galbene au 41 de carate. Valoare: 4 milioane de dolari.

Butoni Jacob & Co.

11. Visul Cullinan

Visul Cullinan este un diamant elegant de un albastru intens de 24,18 carate, cu o bază a inelului din platină și încadrat de alte diamante albe mai mici. Valoare: 25,3 milioane de dolari.

Visul Cullinan

12. Colierul „A Heritage in Bloom”

Bijuteria a fost creată în 2015 de bijutierul Wallace Chan și este alcătuit din diamante mai mici tăiate dintr-unul mare de 507,55 de carate, numit „Cullinan Heritage”. A durat 11 luni și a fost nevoie de 22 de artizani pentru a fi realizat. Valoare: 200 de milioane de dolari.

Colierul „A Heritage in Bloom”

13. Diamantul „Pink Star”

Acest diamant este cel mai mare de culoare roz puternic și a fost descoperit de compania De Beers în Africa. Bijuteria are 59,6 carate și, deși a fost vândută de casa de licitații Sotheby în 2013 pentru 83 de milioane de dolari, cumpărătorul s-a răzgândit și a înapoiat diamantul. Valoare: 72 de milioane de dolari.

Diamantul „Pink Star”

14. Rubinul Oval Jubilee

Cea mai scumpă piatră prețioasă colorată care nu este un diamant a fost vândută în Statele Unite, în luna aprilie 2016. Rubinul oval Jubilee de 16 carate stă pe o bază de aur și platină de 18 carate.

Valoare: 14,2 milioane de dolari.

Afla Totul despre rubin, piatra preferată a regilor.

Rubinul Oval Jubilee

15. Ceasul Patek Philippe Henry Graves Supercomplication

Este cel mai scump ceas făcut vreodată și a fost cerut de bancherul Henry Graves Jr. Proiectarea lui a durat trei ani și crearea propriu-zisă a durat cinci ani. Acesta are 24 de funcții diferite, inclusiv o mapă celestă a New Yorkului.

Valoare: 24 de milioane de dolari.

Ceasul Patek Philippe Henry Graves Supercomplication

16. Cerceii „The Oriental Sunrise”

Fiecare cercel are un diamant oval de o culoare portocaliu-aurie. Cerceii cântăresc 20,20 de carate, respectiv 11,96 de carate, plus alte diamante situate în montură și legături.

Valoare: 11,5 milioane de dolari.

Cerceii „The Oriental Sunrise”

17. Colierul „La Peregrina”

Elizabeth Taylor a primit un colier la împlinirea a 37 de ani care conținea o perlă numită „La Peregrina”. Perla are o istorie lungă de aproximativ 500 de ani, când a fost descoperită de un sclav în Santa Margarita. Colierul conține două rânduri de perle cu motive florale din rubine și diamante.

Valoare: 11,8 milioane de dolari.

Colierul „La Peregrina”

18. Diamantul galben Graff

Diamantul Graff cântărește 100 de carate, are o culoare de un galben puternic și este montat într-o bază de aur ce conține și mai multe diamante. A fost tăiat dintr-un diamant de 190 de carate cumpărat din Africa de Sud.

Valoare: 16 milioane de dolari.

Diamantul galben Graff

19. Broșa Cartier 1912

Solomon Barnato Joel era un englez care a mers în Africa de Sud pentru a căuta diamante în 1870. S-a întors în Anglia în 1912 și a mers să comande o broșă la Cartier din cele mai bune patru diamante ale sale. Broșa are un pandantiv în formă de pară de 34 de carate și unul cu formă ovală de 23,5 carate.

Valoare: 20 de milioane de dolari.

Broșa Cartier 1912

20. Diamantul „Oppenheimer Blue”

Piatra prețioasă este cel mai mare diamant de un albastru puternic scos la licitație, cântărind 14,62 de carate. Acesta este înconjurat de diamante albe în formă de trapez și are baza din platină.

Valoare: 58 de milioane de dolari.

Diamantul „Oppenheimer Blue”

21. Colierul Patiala

Colierul a fost creat de Casa Cartier în 1928 pentru Maharajul statului Patiala. Conținea aproximativ 3.000 de diamante, printre care și al șaptelea cel mai mare din lume, De Beers, de 230 de carate. A dispărut în anii 1940 și a fost găsit pe bucăți în anii următori.

Valoare: se estimează că bijuteria originală ar fi valorat între 20 și 30 demilioane de dolari.

Colierul Patiala

22. Diamantul „Aurora Green”

Aurora Green este cel mai mare diamant verde care a fost vândut la o licitație, cântărind 5,03 carate. Baza inelului este din aur și are montate multe diamante roz.

Valoare: 16,8 milioane de dolari.

Diamantul „Aurora Green”

23. Rubinul „Heart of the Kingdom”

Colierul cu rubin „Heart of the Kingdom” a fost creat de cea mai veche casă de bijuterii din lume, Casa Gerrard. Rubinul în formă de inimă are 40 de carate și este înconjurat de diamante care cântăresc 155 de carate. În plus, colierul se poate transforma în tiara.

Valoare: 14 milioane de dolari.

Rubinul „Heart of the Kingdom”

24. Pantera

Edward al VIII-lea a abdicat de la tronul Marii Britanii în 1930 pentru Wallis Simpson, ducesa de Windsor. Acesta i-a oferit numeroase bijuterii, printre care și această piesă realizată în colaborare cu Cartier în 1952. Corpul panterei este flexibil și se poate strânge ușor în jurul mâinii. Bijuteria conține diamant, onyx și smarald.

Valoare: 4,5 milioane de lire.

Pantera

25. Diamantul Hope

Diamantul albastru de 45,52 de carate provine din India, dar nu se știe cine l-a descoperit. Regele Louis al XIV-lea al Franței a cumpărat un diamant mare albastru în 1660 și l-a tăiat într-o formă de inimă. După ce acesta a murit, bijuteria a dispărut, dar se crede că diamantul Hope este același, doar că retăiat.

Este expus la muzeul Smithsonian din Washington DC. Valoare: a fost asigurat pentru 250 de milioane de dolari

Prețul unor bijuterii depinde atât de pietrele și materialele care le alcătuiesc, precum diamantele, rubinele, aurul și platina, dar și de istoria bogată din spatele lor, în special dacă au aparținut unor persoane faimoase.

Diamantul Hope

Surse foto: Shutterstock, List25.com, gemrockauctions.com, hautetime.com

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 30 de zile

Retur simplu în 30 de zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 30 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2017 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard