Top 9 cele mai frumoase targuri de Craciun in Europa si in lume

2019-11-29 11:10:24

Sărbătoarea Crăciunului nu înseamnă doar miros de brad, de cozonaci și de portocale, mese îmbelșugate alături de familie și cadouri, ci și ocazia de a vizita unele dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din țară și din lume. 

 

În fiecare an, orașele de peste tot se pregătesc din timp pentru a celebra cum se cuvine Crăciunul, astfel că străzile și clădirile acestora încep să fie decorate în spiritul sărbătorilor de iarnă. Fiecare dintre aceste târguri - la care intrarea este liberă - creează atmosfera magică a Sărbătorilor, dar, fiind imposibil să ai timp să ajungi la toate, este bine să cunoști câte ceva despre ele, pentru a ști către ce oraș să îți cumperi deja biletele de tren sau de avion. 

 

 

  • Cum îți organizezi excursia la un târg de Crăciun

 

    • Care sunt cele mai populare târguri de Crăciun din România

 

  • Care sunt cele mai populare târguri de Crăciun din Europa
  • Care sunt cele mai populare târguri de Crăciun din lume
  • Istoria târgurilor de Crăciun

 

 

Cum îți organizezi excursia la un târg de Crăciun

 

Târgurile de Crăciun reprezintă una dintre cele mai bune variante de excursii din timpul iernii, pe care o poți pune în aplicare chiar și doar pentru un weekend, dacă decizi să mergi la un târg ce nu se află la o distanță foarte mare de orașul tău. Ca orice excursie, și aceasta ar trebui organizată din timp, pentru a evita eventuale neplăceri.

 

Destinația

 

În primul rând, trebuie să alegi târgul de Crăciun la care vrei să mergi, respectiv orașul spre care te vei îndrepta. Poți profita de această ocazie pentru a te bucura și de frumusețile locului în care vei ajunge, nu doar de ceea ce îți oferă târgul de Crăciun, mai ales dacă este pentru prima dată când îl vizitezi.

 

Mijlocul de transport 

 

După ce te-ai hotărât, este important să te interesezi deja de modalitatea de deplasare și de cazare în orașul respectiv. Perioada târgurilor de Crăciun este una destul de aglomerată, astfel că nu este recomandat să lași pe ultima sută de metri rezolvarea acestor aspecte. 

 

Dacă alegi deplasarea cu mașina personală, nu trebuie să ai în vedere decât traficul și condițiile meteo. Însă, dacă preferi să admiri peisaje privind prin geamul trenului sau să călătorești la înălțime, este recomandat să rezervi din timp biletele, ca să fii sigură că vei ajunge acolo unde ți-ai propus la timp. 

 

Cazarea

 

Nu uita să te preocupi și de cazare, dacă vei petrece mai mult de o zi în orașul cu pricina. Dacă ai rude sau prieteni acolo, nu ezita să apelezi la ele ca să te găzduiască o noapte sau două, mai ales că puteți profita de acest timp petrecut împreună pentru a depăna amintiri și a afla ce s-a mai întâmplat nou în viața voastră. În cazul în care alegi să stai la un hotel sau la o pensiune, nu pleca de acasă fără să fi rezervat din timp camera pentru numărul de nopți pe care îl vei petrece acolo.

Care sunt cele mai populare târguri de Crăciun din România

 

Dacă timpul nu îți permite să faci o excursie la un târg de Crăciun din străinătate, poți merge la unul dintre cele organizate în România, pentru că ai de unde alege. 

 

Târg de Crăciun Sibiu 

16 noiembrie 2019 - 3 ianuarie 2020

 

Târgul de Crăciun din Sibiu se află, anul acesta, la cea de a 12-a ediție și, în timp, a ajuns să fie recunoscut și apreciat la nivel internațional. Organizat în Piața Mare a orașului, evenimentul te va întâmpina nu doar cu aromă de vin fiert, turtă dulce și castane coapte, dar îți va da ocazia să iei parte și la diverse activități culturale. Tot aici vei putea face o plimbare cu trenulețul turistic prin centrul medieval al Sibiului și, dacă vei fi însoțită de copii, îi vei putea face fericiți implicându-i în activitățile din Atelierul lui Moș Crăciun.

 

Târg de Crăciun București

28 noiembrie - 26 decembrie 2019

 

Anul acesta, târgul de Crăciun din capitală va avea loc în Piața Constituției, loc în care vei simți, încă de la intrare, miros de bunătăți din toate colțurile țării, dar și de scorțișoară și de coajă de portocală abia pusă în vinul fiert. Pe lângă muzica de sărbătoare, standuri cu produse tradiționale, decorațiuni de Crăciun și bijuterii handmade, te vei putea bucura aici și de spectacolele artistice organizate pe toată durata târgului și care vor menține o atmosferă destinsă și pe placul oricui.

 

Târg de Crăciun Cluj-Napoca

10 noiembrie - 31 decembrie 2019

 

Piața Unirii din Cluj-Napoca va fi mai plină de viață ca oricând odată cu deschiderea târgului de Crăciun din acest an. Printre atracțiile care te-ar putea convinge să vii aici se numără patinoarul și Căsuța lui Moș Crăciun - locul în care poți lua parte la diverse ateliere creative. Nu vor lipsi nici reprezentațiile artistice sau workshopurile și nici bucatele alese, așa că nu trebuie să îți faci griji din cauza temperaturilor scăzute pentru că, cel mai probabil, abia le vei simți.

 

Care sunt cele mai populare târguri de Crăciun din Europa

 

Poate, totuși, plănuiești ca, în acest an, să participi la un târg de Crăciun din afara țării. Numeroase orașe din Europa sunt recunoscute pentru târgurile spectaculoase pe care le organizează, așa că decizia s-ar putea să fie una destul de grea, având în vedere că opțiunile sunt variate.

 

Târg de Crăciun Viena, Austria 

16 noiembrie - 24 decembrie 2019

 

Viena este destinația potrivită atât pentru cei care sunt în căutarea distracției, dar și pentru cei care pleacă în vacanță pentru a se relaxa. Târgul din orașul luminat cu mii de beculețe și vesel datorită decorațiunilor de sărbătoare te așteaptă cu activități pentru copii, cu dulciuri, cu ateliere de creație și cu evenimente organizate special cu ocazia Crăciunului.

Târg de Crăciun Budapesta, Ungaria

8 noiembrie 2019 - 1 ianuarie 2020

 

Târgul de Crăciun din Budapesta poate fi varianta cea mai bună pentru tine dacă vrei să descoperi un oraș nou, dar care să nu fie, totuși, la foarte mare depărtare de casă. Evenimentul atrage, anual, atenția turiștilor din întreaga lume prin faptul că în toate punctele importante din oraș este marcată venirea Crăciunului, în mod decorativ sau festiv. Vei găsi aici bucate tradiționale și numeroase decorațiuni de sărbătoare cu care să te întorci acasă pentru a împodobi pomul de Crăciun, care îți înfrumusețează locuința.

Târg de Crăciun Strasbourg, Franța

22 noiembrie - 30 decembrie 2019

 

Dacă vei vizita târgul de Crăciun din Strasbourg - unul dintre cele mai vechi din Europa - vei ajunge chiar în orașul considerat Capitala Crăciunului. Aici vei simți atmosfera de sărbătoare la fiecare pas, datorită decorațiunilor care înfrumusețează clădirile și străzile, dar mai ales datorită bradului uriaș și frumos împodobit din centrul vechi. Tradițiile au un rol important pentru oamenii de aici, așa că vei avea ocazia să afli multe despre specificul zonei.

 

Care sunt cele mai populare târguri de Crăciun din lume

 

Crăciunul nu este sărbătorit doar în Europa, ci în întreaga lume, așa că poți opta și pentru o vacanță mai lungă, într-un oraș din afara granițelor continentului.

 

Târg de Crăciun Sydney, Australia

1 decembrie - 31 decembrie 2019

 

Dacă preferi zilele de plaja în locul celor geroase de iarnă, târgul de Crăciun de la Sydney ar putea fi perfect pentru tine pentru că aici temperaturile sunt mult mai prietenoase iarna față de cele din România. Căsuțele cu obiecte decorative și cu bucate tradiționale sunt la tot pasul, iar figurinele viu colorate și Casa lui Moș Crăciun fac târgul să fie un punct de atracție chiar și pentru cei mici.

 

Târg de Crăciun Montreal, Canada

1 decembrie - 24 decembrie 2019

 

Târgul de Crăciun din Canada își întâmpină oaspeții cu numeroase căsuțe multicolore și cu preparate pentru toate gusturile, așa că, deși te vei afla la mii de kilometri depărtare de casă, atmosfera pe care o vei simți aici se poate să fie chiar peste așteptările tale. Vei putea lua parte la spectacolele organizate cu ocazia sărbătorilor și, cel mai probabil, te vei întâlni pe străzile orașului și cu Moș Crăciun.

Târg de Crăciun Hong Kong, China

29 noiembrie 2019 - 28 februarie 2020

 

O experiență inedită, diferită față de ceea ce oferă târgurile de Crăciun din țara noastră, este participarea la târgul de Crăciun din Hong Kong. Cultura și obiceiurile fiind foarte diferite, vei avea șansa să descoperi multe tradiții și mituri noi, dar și să te bucuri, în același timp, de o vreme mai călduroasă și de toate punctele de interes ale târgului.

Istoria târgurilor de Crăciun

 

Primii care au organizat un târg dedicat Crăciunului au fost austriecii, în secolul al XIII-lea, urmați la doar câțiva ani distanță de germani. Astfel, în Viena, Austria, evenimentul este organizat periodic încă din anul 1294, iar în Frankfurt, Germania, începând cu anul 1300. 

 

Deși sunt organizate cu regularitate de mai bine de 700 de ani, este de înțeles că târgurile de Crăciun nu aveau, în trecut, anvergura pe care o au astăzi și că, de-a lungul timpului, acestea au dobândit o importanță din ce în ce mai mare pentru organizatori, mai ales datorită impactului turistic și economic pe care îl au. În plus, un târg de Crăciun este și locul unde găsești multe variante inedite de cadou pentru cei dragi.Acum, nu mai rămâne decât să te hotărăști ce târg de Crăciun vei vizita anul acesta. Orice ai alege, profită de tot ceea ce evenimentul îți va oferi, chiar dacă este vorba despre activități antrenante sau despre preparate delicioase. Și, dacă este cazul, nu uita să cumperi bilete de tren sau de avion din timp, pentru a-ți asigura locul printre cei care se vor bucura de atmosfera creată de aceste târguri cu prilejul sărbătorilor.Sursa foto: pixabay.com, pexels.com, unsplash.com

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 14 zile

Retur simplu în 14 zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 14 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2020 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard