Coș de cumpărături
Sunt 0 produs(e) în cartul tău.

Topazul albastru - piatra echilibrului interior

Piatra celor sensibili, a echilibrului interior și a intuiției, topazul își trage numele de la grecescul topazio, care se crede că ar proveni din sanscritul „tapas” semnificând „foc”.

În antichitate, grecii credeau că topazul poate face un războinic nevăzut pe câmpul de luptă. Piatra era ascunsă în armură sau pe sub piele sau chiar pisată și băută. Pe de altă parte, romanii, războindu-se cu grecii, credeau că topazul are darul de a dezvălui lucrurile nevăzute.

Tot romanii spuneau că previne durerile în piept și durerile abdominale și simte otrava, pierzându-și culoarea în prezența substanțelor nocive. Montat într-o bijuterie din aur, topazul protejează de spirite rele și îmbunătățește vederea.

În mitologia hindusă, cuvântul folosit pentru topaz semnifică de asemenea căldură. În vechime se spunea că purtat drept pandant topazul te scapă de sete, ascute inteligența și prelungește viața.

cercei-teilor-dchk01422

În Evul Mediu, se spunea că vindecă nebunia și alungă strigoii.

Mai târziu, topazul a fost denumit „piatra imperială”, datorită colecției impresionante pe care o avea familia Romanov, din credința că vindecă hemofilia, boala de care suferea mezinul Alexei.

De altfel și astăzi se consideră că topazul poate ajuta în cazul unor afecțiuni precum astmul, guta, tuberculoza și insomnia. Este de asemenea folosit pentru împrospătare spirituală și creșterea sentimentului de fericire.

Se spune că topazul este foarte eficient în canalizarea energiilor creative și îmbunătățirea capacității de concentrare. Luptă împotriva lașității, calmează spiritele, îl face pe cel care îl poartă mai înțelept. Se mai spune că aduce un somn liniștit și lipsit de coșmaruri. Purtat mereu, aduce fidelitate și prietenii durabile, crește intuiția și capacitatea de a înțelege lumea.

Topazul este o piatră benefică pentru călători, protejându-i de dor de casă și de primejdii.

Din punct de vedere emoțional, topazul este eficient în tratarea depresiei, ajută la calmarea fricilor și tratează bolile psihosomatice. Echilibrează emoțiile, ajutându-i pe cei care trec dintr-o extremă în cealaltă. De asemenea mai este recomandat celor care suferă de un șoc sau o traumă, ajutându-l pe cel care poartă piatra să mențină o atitudine optimistă.

Topazul încurajează iertarea față de sine și de ceilalți, risipind energiile negative care ne-ar putea ține în loc. De asemenea, ne ajută să exprimăm ce simțim și să trăim conform propriilor concepții, ne dezvăluie ce am realizat și ce țeluri avem de realizat încă, ajutându-ne astfel să atingem pacea interioară.

Este o piatră pentru scriitori, stimulând creativitatea.

Topazul este benefic și atunci când este purtat alături de alte pietre precum iolitul, acvamarinul sau turmalina albastră.

În antichitate, topazul se găsea pe insula egipteană Topazos, acum Insula Sfântului Ioan, dar în zilele noastre  se extrage și în Brazilia. Nigeria, Australia, Burma și Mexico.

Leave a Reply