Turmalina - piatra lunii octombrie

2018-10-03 07:28:03

Turmalina este piatra norocoasă a celor născuți în octombrie, alături de opal.

Turmalina a fost descoperită lângă coasta Indiei, în vechiul Ceylon, astăzi Sri Lanka de exploratorii olandezi la finele secolului al XVI-lea. Numele pietrei vine de la cuvântul    „turmali” denumire dată tuturor cristalelor colorate în Sri Lanka în acea apocă.

Chinezii au gravat figurine de turmalină multe secole, figurine care sunt și acum păstrate în muzee, o dovadă a durabilității pietrei. De-a lungul timpului, diverse culturi i-au atribuit varii proprietăți curative:

Inel Teilor turmalina roz si diamanteÎn secolul al XVIII lea se credea că ajută artiștii, scriitorii și actorii, în general pe cei care lucrează în domenii creative. În același secol un om de știință olandez afirma că turmalina învelită în mătase și lipită de obrazul unui copil îl poate ajuta să doarmă. În Africa, turmalina era cândva folosită pentru a trezi pe cineva din halucinații. În ceremoniile din India antică, turmalina era folosită pentru iluminare și descoperirea binelui. De asemenea, turmalina era foarte apreciată de alchimiști care, datorită efectului său piroelectric, era considerată o rudă a pietrei filozofale. În Australia, aborigenii foloseau turmalina ca talisman, pentru a-i proteja de primejdii

 

Turmalina este un silicat complex care conține boron.

Turmalina vine într-o gamă întreagă de culori, fiecare având pe vremuri denumiri diferite. De exemplu, turmalina era cunoscută sub numele de „rubelit” și uneori era confundată cu rubinul. Turmanlina roz se găsește foarte rar, chiar mai rar decât rubinul.

Turmalina albastră este denumită „indicolită”, cea verde poartă numele de „turmalină chrom”, turmalina neagră„schorl”. Turmalina galbenă este uneori denumită „turmalina canar”.

În unele turmaline, culoare poate fi ușor diferită în funcție de unghiul din care este privită. Acest fenomen se numește pleocroism. Alte cristale pot prezenta efectul de „ochi de pisică”, când sunt tăiate cabochon.

Turmalinele apar formate armonios în în cristale cu formă triunghiulară alungită.

Cele mai spectaculoase turmaline se formează prin activitate hidrotermală. Cristalele se formează când apele fierbinți și vaporii aduc elementele necesare pentru formarea turmalinei în diverse buzunare, fractură în rocă, oferind spații pentru dezvoltarea cristalului. Cristalele formate în aceste cavități variază în dimensiuni, de la cristalele miniscule de câțiva milimetri până la prisme masive cântărind peste 100 kg.

Cercei Teilor cuart trandafiriu rubin turmalinaPrimele apariții ale turmalinei în California datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea când devine cunoscută drept piatră americană, dar la acea vreme, cea mai mare piață de turmalină era în China. Cea mai mare parte a turmalinelor roz xtrase în California erau expediate în China pentru că împărăteasa din acea vreme era mare iubitoare de turmaline roz. Piața de turmaline din China era atât de importantă, încît atuncă când guvernul chinez s-a prăbușit în 1912, comerțul cu turmalină din Statele Unite s-a prăbușit odată cu el.

Datorită multitudinii de culori, turmalina este una din rarele pietre semi-prețioase care evocă bucuria de a trăi. Principala calitate a cristalului este îmbogățită de culoarea specifică: galbenul pentru încredere în sine, roz pentru dragoste, albastru pentru seninătate, verde pentru sănătate. Turmalina pepene este cel mai bun exemplu din acest curcubeu de emoții care poate purifica starea spirituală.

Turmalina roz reprezintă dragostea caritabilă. Este purtată pentru a încuraja compasiunea și iubirea de semeni. Este o piatră excelentă pentru vindecători, doctori și consilieri, ajutându-i să își înțeleagă mai bine pacienții. De asemenea este recomandată celor care au suferit o traumă, încurajează iubirea și dispersează durerea emoțională, dizolvând sentimentele disruptive. Calmează emoțiile negative care pot interveni într-o relație.

Turmalina este de asemenea benefică celor care suferă de frică, cei care suferă de atacuri de panică sau care au nevoie de ajutor pentru a-și vindeca tulburarea sufletească. Protejează inima și este afrodisiacă.  Este denumită „piatră primitoare” ceea ce înseamnă că este promovează meditația, spiritualitatea, ințelepciunea și misticismul.

 Sursă foto: Styler - toamna 2018 

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 30 de zile

Retur simplu în 30 de zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 30 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2019 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard