Ce beneficii are uleiul de ricin pentru păr și care sunt cele mai bune măști

Oricât de multe beneficii ar avea uleiul de măsline, uleiul de cocos sau cel de argan asupra firului de păr, alfabetul îngrijirii părului începe cu uleiul de ricin. Bogat în acizi grași nesaturați și cu puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, acesta contribuie la creșterea rapidă a părului, întărește, hidratează și oferă strălucire firului de păr.

Cum se obține uleiul de ricin
Ce proprietăți are
Beneficiile uleiului de ricin pentru păr
Metode de utilizare a uleiului de ricin pentru îngrijirea părului

Uleiul de ricin in mastile de par

Cum se obține uleiul de ricin

Uleiul de ricin, pe care îl vei întâlni pe eticheta multor produse cu denumirea de castor oil, este un ulei vegetal obținut prin presarea semințelor plantei de ricin (Ricinus communis). Se prezintă sub forma unui lichid vâscos, incolor sau de culoare gălbuie și are un miros distinct și destul deputernic.

Cum se obtine uleiul de masline

Ce proprietăți are uleiul de ricin?

Uleiul de ricin conține o concentrație mare de acizi grași nesaturați și are puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Poate fi utilizat atât terapeutic, pentru ameliorarea arsurilor solare, în tratamentul infecțiilor fungice sau al migrenelor, cât și în tratamentele de înfrumusețare, în special la nivelul scalpului, dar și pentru întărirea unghiilor, creșterea sprâncenelor sau tratarea cearcănelor. Pe păr, uleiul de ricin poate fi folosit rece sau cald, uneori în combinație cu alte uleiuri, cum ar fi cel de măsline, sau alte ingrediente (vitamina A, vitamina E uleioasă, gălbenuș de ou).

Un par frumos cu ulei de ricin

Beneficiile uleiului de ricin pentru păr

Uleiul de ricin este o soluție aflată la îndemână pentru tratarea oricăror probleme legate de pierderea și deteriorarea părului, aducând îmbunătățiri vizibile în cazul unui păr rar, uscat, cu vârfuri despicate sau al unui scalp cu mătreață.

Contribuie la creșterea rapidă a părului

În combinație cu uleiul de măsline, uleiul de ricin stimulează creșterea rapidă și îndesirea părului.Tratamentul constă în aplicarea, pentru câteva ore, a unei măști realizate din cele două uleiuri, adăugând și câteva picături de vitamina A sau vitamina E. Repetă operațiunea săptămânal, până când observi primele rezultate. Îngroașă firul de păr și conferă volum Folosit ori de câte ori apar probleme, sub forma unor măști calde, uleiul de ricin întărește firul de păr, rezultatul fiind un păr mai bogat, fără fire care se subțiază.

Previne și oprește căderea părului

Aplică săptămânal sau chiar de două ori pe săptămână o mască realizată din ulei de ricin, ulei de măsline, vitamina A și vitamina E, sub formă de fiole și nu uita să masezi blând scalpul, înainte de a acoperi părul cu un prosop încălzit.

Repară vârfurile deteriorate

În combinație cu alte uleiuri, uleiul de ricin oferă părului hidratarea de care are nevoie. Aplică o cantitate mai mare de ulei la nivelul vârfurilor deteriorate și evită zona scalpului, dacă părul tău se îngrașă foarte repede.

Hidratează scalpul și previne mătreața Dacă mătreața nu îți dă pace, aplică uleiul de ricin în special la nivelul scalpului, prin mișcări blânde de masaj, dar lasă-l apoi să acționeze ca o mască obișnuită.

Uleiul de ricin, un igredient magic pentru mastile de par

Metode de utilizare a uleiului de ricin pentru îngrijirea părului

Uleiul de ricin poate fi aplicat la nivelul părului prin masaj, sub forma unor măști lăsate să acționeze timp de câteva ore, sau ca ingredient suplimentar introdus (cu măsură) în balsamul pe care îl folosești de obicei.

Iată câteva măști cu ulei de ricin la care să te întorci ori de câte ori părul tău are probleme:

● Pentru masaj, uleiul se aplică, mai întâi, pe vârfurile degetelor și se distribuie uniform, la nivelul părului și scalpului.

● Masca cu ulei de ricin (singur, sau în combinație cu alte uleiuri) se aplică în mod similar, însă după ce uleiul pătrunde în păr, vom acoperi scalpul cu o cască de duș și, ulterior, cu un prosop, timp de câteva ore sau chiar pentru întreaga noapte. Un efect mai bun este obținut atunci când uleiul este ușor încălzit sau, alternativ, prin încălzirea prosopului.

● Una dintre cele mai eficiente măști pentru păr cu ulei de ricin este cea realizată în combinație cu ulei de măsline și gălbenuș de ou, rețeta fiind următoarea: un gălbenuș de ou, o jumătate de ceașcă ulei de măsline, două linguri ulei de ricin, 2 linguri de miere și o fiolă de vitamina A uleioasă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 30 de zile

Retur simplu în 30 de zile

În cazul în care bijuteria nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 30 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2017 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard