Verde smarald

2015-06-16 07:45:28

Desprinse din poveștile cu zâne, zmei și ținuturi magice, smaraldele te vor fermeca prin sclipirile lor, ce amintesc de verdele ierbii după ploaie.

655a23a8828298159f9de06d34ba0c33

Smaraldul a fost una dintre cele mai apreciate pietre prețioase de-a lungul istoriei, fiind gema preferată a împărătesei Cleopatra. Membrii familiilor regale din Egiptul antic erau inmormântați deseori purtând un smarald la gât, simbol al tinereții eterne. 

Smaraldul este o piatră prețioasă rară și valoroasă. Gema a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru bijuterii, talismane si obiecte religioase, iar cele excepționale s-au pastrat in tezaure si colectii muzeistice. Numele de smarald provine din latinescul smaragdus, preluat la randul sau din limba greacă. 

Smaraldul este o varietate de Beryl. Nuanțele de verde sunt conferite de prezența cromului și a vanadiumului. Culorile smaraldelor variază de la galben-verde până la verde-albăstrui, nuanța primară fiind întotdeauna cea de verde.

Smaraldele au fost descoperite acum 4000 de ani în munții din Egipt. Regina Cleopatra purta bijuterii încrustate cu smaralde pentru a-și păstra frumusețea și tinerețea intacte. Conform unei legende, smaraldele păstrează în interior frumusețea eternă a zeiței Venus.

În prezent, există mine de smarald în S.U.A, Brazilia, Columbia, Australia, Afganistan, Canada, Italia, Nigeria, Etiopia, Africa de Sud și Namibia. Doar pietrele prețioase cu o concentrație de culoare de peste 50% sunt considerate potrivite pentru a fi încrustate în bijuterii. Cele mai apreciate dintre smaralde se situează la 75% ton de culoare.

Smaraldul este simbol al dragostei și al succesului. Se spune despre piatra prețioasă că ajută în dezvoltarea abilităților de comunicare și restabilește echilibrul în relațiile cu ceilalți. Poate fi folosit ca scut împotriva energiilor negative și ca talisman norocos.

Bijuteriile încrustate cu smaralde îmbracă orice ținută într-o aură magică. Nuanțele intense ale smaraldelor, în combinație cu lumina rece a diamantelor – reprezintă melanjul perfect de frumusețe, eleganță și strălucire.

[satellite gallery=28 auto=on]

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 30 de zile

Retur simplu în 30 de zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 30 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2019 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard