Afișare
6477 produse

Filtrează după

ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Alegerea pietrelor prețioase pentru bijuteriile din aur depinde de preferințele personale și de buget. Unele dintre cele mai populare opțiuni includ diamantele, safirele, rubinele, smaraldele și ametistul.
Poți purta bijuterii din aur combinate cu bijuterii din alte metale, cum ar fi platina sau cuprul, dar trebuie să ai grijă să le combini cu atenție pentru a crea un aspect armonios. Este important să ții cont de caracteristici precum culoarea, dimensiunea și forma bijuteriilor, pentru a evita o combinație prea încărcată sau haotică. În general, este mai sigur să combini metale asemănătoare, dar poți să experimentezi și să încerci și alte mixuri.
Diferența dintre aurul de 14K, 18K și 24K este marcată de gradul de puritate al aurului din fiecare. Aurul de 14 carate (14K) conține 14/24, sau 58,5% aur pur, în timp ce aurul de 18 carate (18K) conține 18/24, sau 75% aur pur. Aurul de 24 carate (24k) este aurul pur cu 100% din metalul prețios. Bijuteriile din aur de 14K și 18K sunt mai rezistente și mai durabile decât cele din aur de 24K, deoarece au aliaje adăugate pentru a le întări.
Diferența dintre aurul galben, aurul roz și aurul alb este compoziția metalelor. Aurul galben este compus în principal din aur și cupru, aurul roz este compus din aur și paladiu, iar aurul alb este compus din aur și alte metale precum argint sau paladiu. Această diferență în compoziție determină culoarea finală a aurului.
Alte metale precum argintul, cuprul sau nichelul pot fi adăugate în amestec cu aur pentru a-l face mai rezistent și pentru a-i schimba culoarea. Acestea sunt numite aliaje.
Pentru a-ți menține bijuteriile din aur în stare bună, este important să le îngrijești adecvat. Poți începe prin a folosi o soluție specială de curățare sau apă călduță și o perie moale pentru a îndepărta orice murdărie sau praf acumulată pe bijuterii. Este recomandat să eviți purtarea bijuteriilor din aur în timp ce faci curățenie sau utilizezi produse chimice, precum parfum sau soluții care conțin clor. Atunci când nu porți bijuteriile din aur, depozitează-le într-un loc uscat și întunecat, cum ar fi un sertar sau o cutie de bijuterii, pentru a evita uzura cauzată de expunerea la aer sau la lumina soarelui. Evită să porți bijuterii din aur în timpul sporturilor sau activităților fizice intense care pot duce la uzură sau deformare. În plus, verifică-le periodic pentru orice defecte sau uzură și, dacă este necesar, mergi la un bijutier pentru a le repara sau curăța profesional.

Bijuteriile din aur – accesorii elegante


Bijuteriile din aur sunt accesorii elegante care completează cu succes orice ținută. Fie că optezi pentru bijuterii din aur alb, aur galben sau aur roz, acestea vor fi o investiție pe termen lung, aurul fiind cunoscut pentru durabilitatea sa. Colecțiile TEILOR includ bijuterii minimaliste, dar și piese statement.