Întrebări frecvente

Poți purta bijuterii din aur combinate cu bijuterii din alte metale, cum ar fi platina sau cuprul, dar trebuie să ai grijă să le combini cu atenție pentru a crea un aspect armonios. Este important să ții cont de caracteristici precum culoarea, dimensiunea și forma bijuteriilor, pentru a evita o combinație prea încărcată sau haotică. În general, este mai sigur să combini metale asemănătoare, dar poți să experimentezi și să încerci și alte mixuri.
Diferența dintre aurul galben, aurul roz și aurul alb este compoziția metalelor. Aurul galben este compus în principal din aur și cupru, aurul roz este compus din aur și paladiu, iar aurul alb este compus din aur și alte metale precum argint sau paladiu. Această diferență în compoziție determină culoarea finală a aurului.
Alte metale precum argintul, cuprul sau nichelul pot fi adăugate în amestec cu aur pentru a-l face mai rezistent și pentru a-i schimba culoarea. Acestea sunt numite aliaje.
Pentru a-ți menține bijuteriile din aur în stare bună, este important să le îngrijești adecvat. Poți începe prin a folosi o soluție specială de curățare sau apă călduță și o perie moale pentru a îndepărta orice murdărie sau praf acumulată pe bijuterii. Este recomandat să eviți purtarea bijuteriilor din aur în timp ce faci curățenie sau utilizezi produse chimice, precum parfum sau soluții care conțin clor. Atunci când nu porți bijuteriile din aur, depozitează-le într-un loc uscat și întunecat, cum ar fi un sertar sau o cutie de bijuterii, pentru a evita uzura cauzată de expunerea la aer sau la lumina soarelui. Evită să porți bijuterii din aur în timpul sporturilor sau activităților fizice intense care pot duce la uzură sau deformare. În plus, verifică-le periodic pentru orice defecte sau uzură și, dacă este necesar, mergi la un bijutier pentru a le repara sau curăța profesional.
Adună piesele din aur vechi pe care îți dorești să le schimbi - pot fi inele, cercei, brățări sau lanțuri și vino cu ele în magazinele TEILOR. Consilierii noștri vor cântări aurul adus și îți vor comunica suma pe care o vei primi în schimbul acestuia, cu ajutorul căreia poți achiziționa și bijuterii noi. Poți alege piese din toate colecțiile brandului și, în cazul în care este necesar, poți completa suma pentru a achiziționa piesele pe care ți le dorești.