Întrebări frecvente

Aurul alb este obținut dintr-un aliaj cu nichel, zinc și cupru, pentru a-i crește maleabilitatea. Din acest motiv, unele persoane care au alergie la nichel nu pot purta aurul alb obținut astfel, dar pot opta pentru bijuterii obținute cu alte aliaje, cum ar fi aur-paladiu-argint.
Atât aurul, cât alb și platina sunt metale prețioase folosite pentru bijuterii, dar există câteva diferențe importante între ele. Aurul alb este, de fapt, un aliaj de aur amestecat cu alte metale precum argintul, cuprul și nichelul pentru a-i oferi o culoare albă. Aurul alb este mai moale și mai ușor decât platina, dar și este mai predispus la zgârieturi și la pierderea strălucirii. Platina, pe de altă parte, este un metal mai rar și mai dur decât aurul. Este mai greu și mai rezistent la zgârieturi decât aurul alb și are un luciu natural mai strălucitor. De asemenea, platina este mai rezistentă la decolorare și la pierderea luciului în timp. În concluzie, atât aurul alb, cât și platina sunt bune opțiuni pentru bijuterii, dar platina este în general mai durabilă și mai rezistentă decât aurul alb.
Pentru a-ți menține bijuteriile din aur alb în stare bună, este important să le îngrijești adecvat. Poți începe prin a folosi o soluție specială de curățare sau apă călduță și o perie moale pentru a îndepărta orice murdărie sau praf acumulată pe bijuterii. Este recomandat să eviți purtarea bijuteriilor din aur în timp ce faci curățenie sau utilizezi produse chimice, precum parfum sau soluții care conțin clor. Atunci când nu porți bijuteriile din aur, depozitează-le într-un loc uscat și întunecat, cum ar fi un sertar sau o cutie de bijuterii, pentru a evita uzura cauzată de expunerea la aer sau la lumina soarelui. Evită să porți bijuterii din aur în timpul sporturilor sau activităților fizice intense care pot duce la uzură sau deformare. În plus, verifică-le periodic pentru orice defecte sau uzură și, dacă este necesar, mergi la un bijutier pentru a le repara sau curăța profesional.
Adună piesele din aur vechi pe care îți dorești să le schimbi - pot fi inele, cercei, brățări sau lanțuri și vino cu ele în magazinele TEILOR. Consilierii noștri vor cântări aurul adus și îți vor comunica suma pe care o vei primi în schimbul acestuia, cu ajutorul căreia poți achiziționa și bijuterii noi. Poți alege piese din toate colecțiile brandului și, în cazul în care este necesar, poți completa suma pentru a achiziționa piesele pe care ți le dorești.
La fiecare comandă de bijuterii TEILOR plasată online, te bucuri de ambalare premium pentru cadouri, plata în rate fără dobândă, livrare în maximum 48 de ore și posibilitate de retur în 14 zile.