Afișare
129 produse

Filtrează după

ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Perlele sunt singurele pietre prețioase create de către viețuitoare. Sunt produsul unui proces natural prin care scoicile și moluștele produc straturi de nacre în jurul unui corp străin.
Cele mai populare bijuterii cu perle sunt colierele cu perle și cerceii cu perle. Colierele cu perle sunt considerate clasice și elegante, adăugând un accent rafinat și sofisticat la ținutele formale sau informale. Cerceii cu perle sunt, de asemenea, foarte apreciați pentru aspectul lor subtil și feminin, fiind potriviți pentru diferite ocazii și stiluri vestimentare.
Dimensiunea perlelor poate varia de la foarte mici, de câțiva milimetri, până la perle rare și prețioase de peste 15 mm în diametru. Perlele mari și perfect rotunde sunt foarte valoroase.
Culorile perlelor pot varia de la alb pur la nuanțe pastelate de roz, crem sau albastru. De asemenea, există perle negre, care sunt considerate unele dintre cele mai rare și mai scumpe.
Perlele de apă dulce naturale se formează în mod natural în scoici de apă dulce, fără intervenția umană, și sunt mai rare și mai valoroase decât perlele de cultură, având o diversitate de forme, culori și texturi unice.
Perlele de cultură sunt perle create prin intervenția umană în procesul de formare, introducând un nucleu sau o particulă străină într-o scoică sau moluscă. Ele pot fi produse atât în apă dulce, cât și în apă sărată, și sunt apreciate pentru varietatea de forme și culori pe care o pot prezenta.
Pentru a îngriji bijuteriile cu perle, evită expunerea lor la soare, substanțe chimice agresive, inclusiv parfumuri și cosmetice. Perlele sunt sensibile la acizi și la uscarea excesivă, așa că trebuie șterse cu o cârpă moale și umedă după fiecare purtare.

Perlele: rafinament și feminitate


Definite de eleganță și, în același timp, simplitate, bijuteriile din aur cu perle naturale sau de cultură adaugă un farmec aparte oricărui outfit, fiind preferate de multe persoane atât pentru a completa o ținută de zi cu zi, cât și o ținută pentru ocazii speciale. Deși mai rar întâlnite decât alte tipuri de <word>bijuterii</word><url>https://www.teilor.ro/bijuterii</url>, piesele care includ perle, la fel ca și <word>bijuteriile cu pietre semiprețioase</word><url>https://www.teilor.ro/pietre-colorate</url>, se numără printre cele mai apreciate <word>bijuterii pentru femei</word><url>https://www.teilor.ro/bijuterii-femei</url>.


Istoria perlelor în bijuterii


Perlele sunt cunoscute și folosite în bijuterii încă din cele mai vechi timpuri. Apreciate din Egiptul Antic, Imperiul Roman sau China Antică, până în vremurile noastre, acestea simbolizează puritatea, simplitatea, bunul gust și sunt considerate, în multe culturi, ca fiind aducătoare de noroc. Totodată, cu trecerea timpului, cererea pentru bijuterii cu perle a crescut, acestea ajungând să fie incluse în secolul al XIX-lea în tot mai multe coliere, cercei, brățări și broșe comandate de familiile nobiliare și de persoanele cu un statut social ridicat. Presiunea tot mai mare de a livra perle pentru comenzile primite a condus, în final, la apariția perlelor de cultură, care au devenit rapid o alternativă preferată de către mulți bijutieri. Astăzi, atât bijuteriile cu perle naturale, cât și cele cu perle de cultură sunt extrem de apreciate, fiind nelipsite din colecția personală de bijuterii a multor femei.