Întrebări frecvente

Perlele sunt singurele pietre prețioase create de către viețuitoare. Sunt produsul unui proces natural prin care scoicile și moluștele produc straturi de nacre în jurul unui corp străin.
Cele mai populare bijuterii cu perle sunt colierele cu perle și cerceii cu perle. Colierele cu perle sunt considerate clasice și elegante, adăugând un accent rafinat și sofisticat la ținutele formale sau informale. Cerceii cu perle sunt, de asemenea, foarte apreciați pentru aspectul lor subtil și feminin, fiind potriviți pentru diferite ocazii și stiluri vestimentare.
Dimensiunea perlelor poate varia de la foarte mici, de câțiva milimetri, până la perle rare și prețioase de peste 15 mm în diametru. Perlele mari și perfect rotunde sunt foarte valoroase.
Culorile perlelor pot varia de la alb pur la nuanțe pastelate de roz, crem sau albastru. De asemenea, există perle negre, care sunt considerate unele dintre cele mai rare și mai scumpe.
Perlele de apă dulce naturale se formează în mod natural în scoici de apă dulce, fără intervenția umană, și sunt mai rare și mai valoroase decât perlele de cultură, având o diversitate de forme, culori și texturi unice.
Perlele de cultură sunt perle create prin intervenția umană în procesul de formare, introducând un nucleu sau o particulă străină într-o scoică sau moluscă. Ele pot fi produse atât în apă dulce, cât și în apă sărată, și sunt apreciate pentru varietatea de forme și culori pe care o pot prezenta.
Pentru a îngriji bijuteriile cu perle, evită expunerea lor la soare, substanțe chimice agresive, inclusiv parfumuri și cosmetice. Perlele sunt sensibile la acizi și la uscarea excesivă, așa că trebuie șterse cu o cârpă moale și umedă după fiecare purtare.