Întrebări frecvente

Diferența dintre aurul de 14K, 18K și 24K constă în gradul de puritate al aurului din fiecare. Aurul de 14 carate (14K) conține 14/24, sau 58,5% aur pur, în timp ce aurul de 18 carate (18K) conține 18/24, sau 75% aur pur. Aurul de 24 carate (24K) este aurul pur cu 100% din metalul prețios. Deci, cu cât aurul este mai pur, cu atât va fi mai scump și mai moale, dar și mai fragil. Bijuteriile din aur de 14K și 18K sunt mai rezistente și mai durabile decât cele din aur de 24K, deoarece au aliaje adăugate pentru a le întări. Aurul 24K este mai ușor de verificat ca autenticitate, dar se poate uza mai repede și se poate decolora.
Există diverse tipuri de inele de logodnă, precum inele de logodnă din aur (aur alb, aur galben, aur roz), inele de logodnă din platină, inele de logodnă cu zirconia, inele de logodnă cu diamante și alte pietre prețioase, fie că vorbim de safire, rubine sau smaralde.
Metalele prețioase utilizate pentru inele de logodnă variază în funcție de preferințele și bugetul fiecărei persoane. Aurul este un metal popular și se găsește în culori diferite, dar poate fi zgâriat cu ușurință. Platina, deși mai scumpă decât aurul, este considerată unul dintre cele mai prețioase metale și este foarte durabilă. Paladiul este similar cu platina, dar mai puțin costisitor, în timp ce titanul este foarte rezistent, dar mai puțin prețios decât alte metale. Argintul este o opțiune mai puțin costisitoare, dar mai sensibil la zgârieturi și necesită o întreținere mai frecventă. Alegerea metalului depinde de preferințele personale, bugetul și stilul de viață.
Nu există o sumă fixă, ci poate varia în funcție de calitatea diamantului, de metalul utilizat și alți factori. Este important să stabilești un buget confortabil pentru tine și să te concentrezi mai mult pe semnificația inelului decât pe suma plătită.
Înainte de a începe să cauți un inel de logodnă, este important să stabilești un buget. Acest lucru te va ajuta să te concentrezi pe opțiunile care se încadrează în limitele financiare și te va ajuta să eviți să faci compromisuri pe care nu ți le dorești. După ce ai stabilit bugetul, poți începe să explorezi diferitele opțiuni pentru inelul de logodnă. Poți căuta online sau în magazinele de bijuterii. Este important să iei în considerare preferințele și stilul persoanei care va primi inelul, precum și metalele și pietrele care o atrag. Ulterior, este important să verifici calitatea acestuia. Asigură-te că inelul este fabricat din metalul dorit, iar pietrele sunt de calitate și sunt montate în mod corespunzător. Este recomandat să cumperi de la un magazin care oferă garanții pentru calitatea produselor lor.
Pentru a-ți menține inelul de logodnă în stare bună, este important să îl îngrijești adecvat. Poți începe prin a folosi o soluție specială de curățare sau apă călduță și o perie moale pentru a îndepărta orice murdărie sau praf acumulată pe inel. Este recomandat să eviți purtarea inelului de logodnă în timp ce faci curățenie sau utilizezi produse chimice, precum parfum sau soluții care conțin clor. Atunci când nu porți inelul, depozitează-l într-un loc uscat și întunecat, cum ar fi un sertar sau o cutie de bijuterii, pentru a evita uzura cauzată de expunerea la aer sau la lumina soarelui. Evită să porți inelul de logodnă în timpul sporturilor sau activităților fizice intense care pot duce la uzură sau deformare. În plus, verifică-l periodic pentru orice defecte sau uzură și, dacă este necesar, mergi la un bijutier pentru a-l repara sau curăța profesional.
La fiecare comandă de bijuterii TEILOR plasată online, te bucuri de ambalare premium pentru cadouri, plata în rate fără dobândă, livrare în maxim 48 de ore și posibilitate de retur în 14 zile. În plus, ai garanția că bijuteriile sunt certificate și poți beneficia de reparații în atelierul TEILOR.