Afișare
6 produse

Filtrează după

ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Puritatea lingoului de aur este exprimată în procent și se măsoară în carate (kt) sau in procente (%): un lingou de aur de 999.9 este considerat aproape pur, cu o puritate de 99.99% aur.
Procesul de producție a lingourilor de aur implică topirea aurului brut într-un cuptor, turnarea acestuia într-un șanț și răcirea într-o formă. După solidificare, lingoul este lustruit și gravat cu informații despre greutate, puritate și producător.
Valoarea lingourilor de aur este determinată de prețul de piață al aurului și de greutatea și puritatea lingoului, iar prețul poate varia în funcție de cererea și oferta de pe piața globală a aurului. Principalele burse de aur din lume care influențează prețurile sunt COMEX și NYMEX din SUA, precum și bursele de aur din Londra și Shanghai.
Există mai multe metode pentru a determina autenticitatea lingoului de aur – printre acestea se numără verificarea marcajului de puritate, testarea cu un detector de metale sau verificarea lingoului cu ajutorul unui expert în aur.