Întrebări frecvente

Cele mai populare pietre prețioase utilizate în bijuterii sunt diamantul, rubinul și safirul. Acestea sunt considerate cele trei pietre prețioase de bază și sunt apreciate pentru frumusețea, duritatea și valoarea lor. Alte pietre prețioase care sunt populare în bijuterii includ smaraldul, turmalina, tanzanitul și ametistul.
Cea mai importantă caracteristică a unui diamant este calitatea sa, determinată prin cele patru C-uri: claritate, cărată, culoare și tăiere. Acestea definesc strălucirea, transparența, culoarea și forma pietrei, influențând astfel valoarea și aspectul acesteia.
Autenticitatea unui diamant poate fi verificată prin intermediul unui certificat emis de un laborator de specialitate, care va conține informații detaliate despre caracteristicile diamantului.
Pentru a curața și îngriji bijuteriile cu diamante, se recomandă folosirea unei soluții din apă călduță și detergent delicat, prin imersarea bijuteriei în soluție și frecarea ușoară cu o periuță de dinți moale. Evită folosirea produselor abrazive sau a apei fierbinți, care pot afecta aspectul și strălucirea diamantelor și a monturii.
Pentru a păstra o bijuterie cu diamante în siguranță, este recomandat să o depozitezi într-o cutie specială pentru bijuterii, departe de lumina directă a soarelui și alte surse de căldură, care pot afecta strălucirea pietrei și să o protejezi de produsele de îngrijire a pielii și parfumuri. De asemenea, este important să verifici bijuteria periodic pentru urme de murdărie și să o cureți adecvat, astfel o vei putea păstra în condiții optime pentru o perioada cât mai lungă de timp.