Întrebări frecvente

Pentru a curată inelul cu diamant, se recomandă folosirea unei soluții din apă călduță și detergent delicat pentru vase, prin imersarea bijuteriei în soluție și frecarea delicată cu o periuță de dinți moale. Este important să eviți folosirea produselor abrazive sau a apei fierbinți, care pot deteriora atât diamantele cât și montură acestora.
Cea mai importantă caracteristică a unui diamant este calitatea sa, determinată prin cei 4C: claritate, carataj, culoare și tăietură. Acestea definesc strălucirea, transparența, culoarea și forma pietrei, influențându-i, astfel, valoarea.
Valoarea unui diamant este calculată în funcție de cei 4C: claritate, carataj, culoare și tăietură. Aceste caracteristici sunt folosite pentru a determina cât de strălucitor, transparent, colorat și bine tăiat este diamantul, și astfel, cât de valoros este. Cu cât diamantul are caracteristici mai bune în fiecare dintre cei 4C, cu atât valoarea sa va fi mai mare.
Autenticitatea unui diamant poate fi verificată prin intermediul unui certificat emis de un laborator de specialitate, care va conține informații detaliate despre caracteristicile diamantului.
Cei mai importanți factori de luat în considerare la achiziționarea unei bijuterii cu diamante sunt cei 4C: claritate, carataj, culoare și tăietură, care influențează valoarea și aspectul diamantului. Este important să alegi o montură solidă și de calitate, care să protejeze diamantul și să îl pună în evidență, iar la achiziționarea online a unei bijuterii cu diamante, să alegi un magazin de încredere, care să ofere certificatul de garanție al bijuteriei.
Diamantele naturale sunt certificate de laboratoarele de grad înalt, cum ar fi GIA, AGS, HRD și IGI. Certificatul conține informații despre caracteristicile diamantului, precum greutatea, claritatea, culoarea și tăietura. Diamantele sintetice nu au acest certificat de autenticitate. Este important de menționat că unele diamante sintetice pot fi identificate doar de către experți cu ajutorul unor echipamente sofisticate și analize chimice. De aceea, îți recomandăm să achiziționezi diamante de la surse de încredere.
La fiecare comandă de bijuterii TEILOR plasată online, te bucuri de ambalare premium pentru cadouri, plata în rate fără dobândă, livrare în maxim 48 de ore și posibilitate de retur în 14 zile. În plus, ai garanția că bijuteriile sunt certificate și poți beneficia de reparații în atelierul TEILOR.