Întrebări frecvente

Aurul alb este obținut dintr-un aliaj cu nichel, zinc și cupru, pentru a-i crește maleabilitatea. Din acest motiv, unele persoane care au alergie la nichel nu pot purta aurul alb obținut astfel, dar pot opta pentru bijuterii obținute cu alte aliaje, cum ar fi aur-paladiu-argint.
Atât aurul, cât alb și platina sunt metale prețioase folosite pentru bijuterii, dar există câteva diferențe importante între ele. Aurul alb este, de fapt, un aliaj de aur amestecat cu alte metale precum argintul, cuprul și nichelul pentru a-i oferi o culoare albă. Aurul alb este mai moale și mai ușor decât platina, dar și este mai predispus la zgârieturi și la pierderea strălucirii. Platina, pe de altă parte, este un metal mai rar și mai dur decât aurul. Este mai greu și mai rezistent la zgârieturi decât aurul alb și are un luciu natural mai strălucitor. De asemenea, platina este mai rezistentă la decolorare și la pierderea luciului în timp. În concluzie, atât aurul alb, cât și platina sunt bune opțiuni pentru bijuterii, dar platina este în general mai durabilă și mai rezistentă decât aurul alb.
Există diverse tipuri de inele de logodnă, precum inele de logodnă din aur (aur alb, aur galben, aur roz), inele de logodnă din platină, inele de logodnă cu zirconia, inele de logodnă cu diamante și alte pietre prețioase, fie că vorbim de safire, rubine sau smaralde.
Nu există o sumă fixă, ci poate varia în funcție de calitatea diamantului, de metalul utilizat și alți factori. Este important să stabilești un buget confortabil pentru tine și să te concentrezi mai mult pe semnificația inelului decât pe suma plătită.
Înainte de a începe să cauți un inel de logodnă, este important să stabilești un buget. Acest lucru te va ajuta să te concentrezi pe opțiunile care se încadrează în limitele financiare și te va ajuta să eviți să faci compromisuri pe care nu ți le dorești. După ce ai stabilit bugetul, poți începe să explorezi diferitele opțiuni pentru inelul de logodnă. Poți căuta online sau în magazinele de bijuterii. Este important să iei în considerare preferințele și stilul persoanei care va primi inelul, precum și metalele și pietrele care o atrag. Ulterior, este important să verifici calitatea acestuia. Asigură-te că inelul este fabricat din metalul dorit, iar pietrele sunt de calitate și sunt montate în mod corespunzător. Este recomandat să cumperi de la un magazin care oferă garanții pentru calitatea produselor lor.
Pentru a-ți menține inelul de logodnă în stare bună, este important să îl îngrijești adecvat. Poți începe prin a folosi o soluție specială de curățare sau apă călduță și o perie moale pentru a îndepărta orice murdărie sau praf acumulată pe inel. Este recomandat să eviți purtarea inelului de logodnă în timp ce faci curățenie sau utilizezi produse chimice, precum parfum sau soluții care conțin clor. Atunci când nu porți inelul, depozitează-l într-un loc uscat și întunecat, cum ar fi un sertar sau o cutie de bijuterii, pentru a evita uzura cauzată de expunerea la aer sau la lumina soarelui. Evită să porți inelul de logodnă în timpul sporturilor sau activităților fizice intense care pot duce la uzură sau deformare. În plus, verifică-l periodic pentru orice defecte sau uzură și, dacă este necesar, mergi la un bijutier pentru a-l repara sau curăța profesional.
La fiecare comandă de bijuterii TEILOR plasată online, te bucuri de ambalare premium pentru cadouri, plata în rate fără dobândă, livrare în maxim 48 de ore și posibilitate de retur în 14 zile. În plus, ai garanția că bijuteriile sunt certificate și poți beneficia de reparații în atelierul TEILOR.
Dacă produsul TEILOR achiziţionat online nu corespunde cerințelor tale, îl poți returna în termen de 14 de zile, numai dacă produsul nu a fost purtat si nu prezintă semne de uzură cauzate de manevrarea defectuoasă.