Întrebări frecvente

Platina este un metal rar, prețios și valoros, cunoscut pentru rezistența sa ridicată și aspectul său distinctiv. Bijuteriile din platina au un luciu natural distinctiv și un aspect elegant. Acestea au o culoare alb-argintie și un finisaj matasos care le conferă un farmec sofisticat și rafinat.
Atât aurul alb, cât și platina, sunt metale prețioase folosite pentru bijuterii, dar există câteva diferențe importante între ele. Aurul alb este, de fapt, un aliaj de aur amestecat cu alte metale precum argintul, cuprul și nichelul pentru a-i oferi o culoare albă. Aurul alb este mai moale și mai ușor decât platina și este mai predispus la zgârieturi și la pierderea strălucirii. Platina, pe de altă parte, este un metal mai rar și mai dur decat aurul. Este mai greu și mai rezistent la zgârieturi decât aurul alb și are un luciu natural mai strălucitor. De asemenea, platina este mai rezistentă la decolorare și la pierderea luciului în timp. În concluzie, atât aurul alb, cât și platina sunt bune opțiuni pentru bijuterii, dar platina este în general considerată mai durabilă și mai rezistentă decât aurul alb.
Una din cele mai populare bijuterii din platina este inelul de logodnă. Inelele de logodnă din platina sunt apreciate pentru frumusețea, durabilitatea și simbolismul lor. Platina este considerată alegerea ideală pentru a însoți o piatră prețioasă, cum ar fi diamantul, deoarece se completează reciproc, rezultând într-un aspect elegant și atemporal.
Poți purta bijuterii din platină combinate cu bijuterii din alte aur, sau cupru, dar trebuie să ai grijă să le combini cu atenție pentru a crea un aspect armonios. Este important să ții cont de caracteristici precum culoarea, dimensiunea și forma bijuteriilor, pentru a evita o combinație prea încărcată sau haotică. În general, este mai sigur să combini metale asemănătoare, dar poți să experimentezi și să încerci și alte mixuri.
La fiecare comandă de bijuterii TEILOR plasată online, te bucuri de ambalare premium pentru cadouri, plata în rate fără dobândă, livrare în maximum 48 de ore și posibilitate de retur în 14 zile.
Pentru a îngriji bijuteriile din platina, se recomandă curățarea lor periodică prin spălarea cu apă caldă și săpun delicat, iar apoi ștergerea lor cu o cârpă moale. Evitați contactul bijuteriilor cu substanțe chimice agresive și depozitați-le separat pentru a preveni zgârieturile sau deteriorările.