Afișare
70 produse

Filtrează după

ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Platina este un metal rar, prețios și valoros, cunoscut pentru rezistența sa ridicată și aspectul său distinctiv. Bijuteriile din platina au un luciu natural distinctiv și un aspect elegant. Acestea au o culoare alb-argintie și un finisaj matasos care le conferă un farmec sofisticat și rafinat.
Atât aurul alb, cât și platina, sunt metale prețioase folosite pentru bijuterii, dar există câteva diferențe importante între ele. Aurul alb este, de fapt, un aliaj de aur amestecat cu alte metale precum argintul, cuprul și nichelul pentru a-i oferi o culoare albă. Aurul alb este mai moale și mai ușor decât platina și este mai predispus la zgârieturi și la pierderea strălucirii. Platina, pe de altă parte, este un metal mai rar și mai dur decat aurul. Este mai greu și mai rezistent la zgârieturi decât aurul alb și are un luciu natural mai strălucitor. De asemenea, platina este mai rezistentă la decolorare și la pierderea luciului în timp. În concluzie, atât aurul alb, cât și platina sunt bune opțiuni pentru bijuterii, dar platina este în general considerată mai durabilă și mai rezistentă decât aurul alb.
Una din cele mai populare bijuterii din platina este inelul de logodnă. Inelele de logodnă din platina sunt apreciate pentru frumusețea, durabilitatea și simbolismul lor. Platina este considerată alegerea ideală pentru a însoți o piatră prețioasă, cum ar fi diamantul, deoarece se completează reciproc, rezultând într-un aspect elegant și atemporal.
Pentru a îngriji bijuteriile din platina, se recomandă curățarea lor periodică prin spălarea cu apă caldă și săpun delicat, iar apoi ștergerea lor cu o cârpă moale. Evitați contactul bijuteriilor cu substanțe chimice agresive și depozitați-le separat pentru a preveni zgârieturile sau deteriorările.

Platina: rezistență și rafinament


Unul dintre cele mai apreciate metale prețioase, platina are o rezistență mai mare decât cea a argintului și aurului, fiind unul dintre cele mai dure metale. Totodată, bijuteriile din platină au un nivel ridicat al purității, fiind hipoalergenice și, prin urmare, potrivite să fie purtate de către persoanele cu pielea mai sensibilă. Simbolizând iubirea adevărată, puritatea, raritatea și rezistența, platina este un metal prețios ideal pentru inelele de logodnă, dar și pentru bijuterii menite să fie oferite cadou. Totodată, calitățile deosebite ale acesteia, dar și eleganța sa, o fac potrivită pentru bijuteriile cu diamante și alte pietre prețioase.

În prezent, platina este cel mai adesea folosită în realizarea bijuteriilor pentru femei și a celor pentru bărbați.


Sfaturi pentru bijuteriile din platină


Deși prețul bijuteriilor din platină este mai ridicat decât cel al bijuteriilor realizate din alte metale prețioase, precum aurul, acestea aduc o serie de avantaje. În primul rând, având un nivel al durității ridicat, acestea sunt potrivite să fie purtate zilnic, rezistând chiar și peste generații. De asemenea, pot fi purtate de către persoanele care au dezvoltat alergii la alte tipuri de metale prețioase. Toate aceste calități și avantaje fac din platină un metal prețios deosebit de apreciat atât de către maeștrii bijutieri, cât și de către cei care aleg să poarte sau să ofere bijuterii din acest material prețios.