Afișare
1285 produse

Filtrează după

ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Aurul roz, cunoscut și sub denumirea de aur roze sau aur de aliaj, este un aliaj de aur cu o nuanță de culoare roz. Această nuanță se obține prin adăugarea de cantități mici de cupru în aliajul de aur. Aurul roz de 18K conține de obicei 75% aur, 20% cupru și 5% argint.
Bijuteriile din aur roz se pot asorta cu diverse metale, cum ar fi argintul și platina. Combinarea aurului roz cu argintul creează un contrast plăcut între nuanțele calde și reci, oferind un aspect modern și eclectic. De asemenea, asortarea aurului roz cu platina adaugă o notă de rafinament și lux, datorită culorii lor similare și durabilității ambelor metale prețioase.
Pentru a-ți menține bijuteriile din aur roz în stare bună, este important să le îngrijești adecvat. Poți începe prin a folosi o soluție specială de curățare sau apă călduță și o perie moale pentru a îndepărta orice murdărie sau praf acumulată pe bijuterii. Este recomandat să eviți purtarea bijuteriilor din aur în timp ce faci curățenie sau utilizezi produse chimice, precum parfum sau soluții care conțin clor. Atunci când nu porți bijuteriile din aur, depozitează-le într-un loc uscat și întunecat, cum ar fi un sertar sau o cutie de bijuterii, pentru a evita uzura cauzată de expunerea la aer sau la lumina soarelui. Evită să porți bijuterii din aur în timpul sporturilor sau activităților fizice intense care pot duce la uzură sau deformare. În plus, verifică-le periodic pentru orice defecte sau uzură și, dacă este necesar, mergi la un bijutier pentru a le repara sau curăța profesional.

Aurul roz: romantism și feminitate


În ultimii ani, bijuteriile din aur roz au devenit tot mai populare, datorită aspectului lor foarte feminin și romantic. Deși descoperit relativ recent, fiind folosit de către maeștrii bijutieri de doar două secole, acesta are proprietăți care îl fac extrem de apreciat. Printre avantajele aurului roz se numără o rezistență mai mare decât a altor tipuri de aur, dar și prețul mai accesibil și faptul că se potrivește majorității tipurilor de ten. În prezent, tot mai multe bijuterii pentru femei sunt realizate din aur roz sau includ și acest tip de metal prețios, pentru a aduce o notă caldă oricărei ținute. Mai mult, acestea integrează adeseori, într-un mod care atrage atenția, diamante și alte pietre prețioase, în culori contrastante, rezultând piese cu adevărat memorabile.


Istoria aurului roz


Aurul roz a devenit tot mai cunoscut și apreciat începând cu secolul al XIX-lea, odată cu includerea sa în piesele realizate de către renumitul maestru bijutier, Carl Faberge. În prezent, acesta este folosit cu precădere în bijuterii pentru femei și copii, în special în inele de logodnă, cercei din aur sau brățări din aur.