Afișare
1688 produse

Filtrează după

ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Aliajele uzuale pentru aurul galben sunt: aur (75% pentru aurul 18K), 15% cupru și 10% argint.
Pentru a-ți menține bijuteriile din aur galben în stare bună, este important să le îngrijești adecvat. Poți începe prin a folosi o soluție specială de curățare sau apă călduță și o perie moale pentru a îndepărta orice murdărie sau praf acumulată pe bijuterii. Este recomandat să eviți purtarea bijuteriilor din aur în timp ce faci curățenie sau utilizezi produse chimice, precum parfum sau soluții care conțin clor. Atunci când nu porți bijuteriile din aur, depozitează-le într-un loc uscat și întunecat, cum ar fi un sertar sau o cutie de bijuterii, pentru a evita uzura cauzată de expunerea la aer sau la lumina soarelui. Evită să porți bijuterii din aur în timpul sporturilor sau activităților fizice intense care pot duce la uzură sau deformare. În plus, verifică-le periodic pentru orice defecte sau uzură și, dacă este necesar, mergi la un bijutier pentru a le repara sau curăța profesional.

Bijuteriile din aur galben - accesorii atemporale


Rezistența, versatilitatea și aspectul rafinat au făcut ca bijuteriile din aur galben să fie extrem de populare de-a lungul timpului. Astăzi, în fiecare colecție personală de bijuterii se găsește cel puțin o piesă din acest metal prețios. Printre principalele avantaje ale aurului galben se numără faptul că este unul dintre metalele prețioase cel mai ușor de modelat și de îngrijit, fiind deosebit de practic. De asemenea, acesta se potrivește oricărei persoane și ținute, fiind totodată ideal pentru a fi îmbinat cu diamante și alte tipuri de pietre prețioase și semi-prețioase în culori calde, precum rubinul sau morganitul.


Istoria aurului galben


Aurul galben a jucat un rol important în istoria civilizațiilor, fiind asociat în trecut cu diverse divinități. Astfel, timp de secole a fost utilizat pentru realizarea unor artefacte culturale și religioase în diverse credințe, iar spațiile considerate sacre au fost decorate cu obiecte, statui sau fresce realizate din acest metal prețios. Ulterior, proprietățile sale deosebite l-au transformat în material preferat pentru bijuterii și ornamente, adevărate simboluri ale statutului. În prezent, mare parte din bijuteriile pentru femei, dar și din cele pentru bărbați, sunt realizate din aur galben sau includ și acest tip de metal prețios.