Filtrează după

ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Lanțurile pentru bărbați vin într-o varietate de stiluri și dimensiuni, permițând bărbaților să aleagă cea mai potrivită opțiune în funcție de propriul stil personal. Unele lanțuri sunt subțiri și discrete, fiind ideale pentru a fi purtate în straturi (layered) sau în combinație cu alte bijuterii, în timp ce alte lanțuri sunt mai groase și mai vizibile, fiind un statement în sine.
Poți alege dimensiunea lanțului în funcție de scopul pentru care îl porți sau în funcție de preferințele personale. Dacă îți dorești o lungime specifică, este important să faci măsurătorile în zona gâtului și să faci comparații cu tabelele standard de lungimi pentru a alege dimensiunea potrivită.
Cele mai potrivite materiale pentru realizarea lanțurilor purtate de bărbați sunt aurul, argintul, titanul, oțelul inoxidabil și pielea.
Atât colierul, cât și lanțul sunt accesorii pentru decolteu, dar există câteva diferențe cheie între ele. Un lanț este format dintr-un singur lanț sau buclă, fără a avea accesorii adiționale, precum pietre sau perle, ceea ce îl face mai subtil decât un colier. Un colier este o bijuterie formată din mai multe elemente, precum pietre sau alte materiale, care sunt legate împreună pentru a forma un lanț sau o buclă.
Pentru a deschide și închide în mod corespunzător un lanț din aur, asigură-te că manevrezi cu atenție închizătoarea. La fixare, plasează capătul opus în închizătoare și asigură-l în poziție. O manipulare atentă a închizătorii ajută la prevenirea deteriorării și menținerea lanțului în stare bună pe termen lung.
Pentru a îngriji lanțul din aur poți începe prin a folosi o soluție specială de curățare sau apă călduță și o perie moale pentru a îndepărta orice murdărie sau praf acumulată pe bijuterii. Atunci când nu porți lanțul din aur, depozitează-l într-un loc uscat și întunecat, cum ar fi un sertar sau o cutie de bijuterii, pentru a evita uzura cauzată de expunerea la aer sau la lumina soarelui. Evită să porți lanțul în timpul sporturilor sau activităților fizice intense care pot duce la uzură sau deformare. În plus, verifică-l periodic pentru orice defecte sau uzură și, dacă este necesar, mergi la un bijutier pentru a-l repara sau curăța profesional.

Alegerea unui lanț potrivit


Tot mai mulți bărbați aleg să își completeze ținutele cu bijuterii care le evidențiază stilul și trăsăturile de personalitate. Printre acestea, un lanț din aur, simplu sau cu pandantiv, se bucură de popularitate tot mai mare, fiind ușor de purtat și atractiv. Găsești în magazinele TEILOR modele de lanțuri din aur galben sau alb de 14K sau 18K, lanțuri subțiri sau groase, potrivite pentru fiecare stil și moment. Fie că te pregătești pentru un eveniment special sau cauți o bijuterie pe care să o porți zi de zi, consilierii din magazinele TEILOR te pot ajuta să alegi cea mai potrivită piesă. În plus, poți oricând să alegi din colecțiile TEILOR și alte tipuri de bijuterii pentru bărbați, care să îți completeze ținuta, precum inelele, brățările sau butonii.


Lanțurile din aur pentru bărbați: o scurtă istorie


Lanțurile pentru bărbați au fost printre primele bijuterii create, fiind purtate încă din cele mai vechi timpuri. Dacă, la început, acestea erau realizate din materiale ușor de găsit în natură, precum lemn, piatră, pene, ulterior au fost create din materiale precum aurul, adăugându-se, de multe ori, și pietre prețioase. Indiferent, însă, de stil și modul în care erau realizate, lanțurile erau purtate de bărbați pentru a semnaliza statutul acestora. Doar mai târziu, aproape de zilele noastre, aceste bijuterii au devenit un mod de a transmite valori, trăsături de personalitate, stil și rafinament.