Afișare
659 produse

Filtrează după

ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Cele mai populare pietre prețioase utilizate în bijuterii sunt diamantul, rubinul și safirul. Alături de smarald, acestea sunt considerate pietre prețioase de bază și sunt apreciate pentru frumusețea, duritatea și valoarea lor. Alte pietre semiprețioase care sunt integrate în bijuterii includ turmalina, tanzanitul și ametistul.
Îngrijirea bijuteriilor cu pietre prețioase implică protejarea lor de zgârieturi și lovituri, evitarea contactului cu substanțe chimice agresive și curățarea regulată pentru a menține strălucirea și frumusețea lor. Este recomandat să consultați ghidul de îngrijire specific pentru fiecare tip de piatră prețioasă în parte, deoarece pot exista recomandări specifice în funcție de caracteristicile lor individuale.
Autenticitatea unei pietre prețioase poate fi verificată prin intermediul unui certificat emis de un laborator de specialitate, care va conține informații detaliate despre caracteristicile pietrei.

Cele mai populare bijuterii cu pietre prețioase


Printre cele mai apreciate și dorite bijuterii se numără cele din aur sau platină cu pietre prețioase naturale. Diamantul, rubinul, safirul și smaraldul au fascinat de-a lungul timpului, rămânând în istorie, dar și în cultură ca simboluri ale rafinamentului, eleganței și statutului social. Purtate de nobili și membri ai caselor regale, incluse în bijuterii de legendă, admirate de întreaga lume, acestea adaugă o notă distinctă oricărei ținute și transmit un mesaj puternic despre apreciere, emoție și stil.


Îngrijirea pietrelor prețioase


Incluse adesea în bijuteriile pentru femei, pietrele prețioase, naturale sau create în laborator, necesită o atenție sporită pentru a-și menține cât mai mult timp (chiar de-a lungul mai multor generații), strălucirea și frumusețea. Astfel, se recomandă ca acestea să fie curățate periodic, inclusiv în mod profesional, în cadrul atelierelor de bijuterii. Totodată, se recomandă ca pietrele prețioase să fie ferite de substanțe corozive, dar și de lovituri care le pot deteriora. Astfel, pentru o îngrijire corectă, potrivită pentru fiecare tip de piatră, specialiștii noștri din magazinele TEILOR pot oferi ghidaj și sfaturi complete.