Afișare
194 produse

Filtrează după

ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Safirele sunt pietre prețioase valoroase, o varietate de corindon, care se caracterizează prin culoarea lor albastră intensă. Safirele sunt unele dintre cele mai dure pietre prețioase, cu o duritate de 9 pe scara Mohs, fiind depășite doar de diamante. Ele sunt considerate alături de diamante, rubine și smaralde ca una dintre cele patru pietre prețioase clasice.
Pentru a îngriji bijuteriile cu safir, evitați expunerea prelungită la lumina solară directă și contactul cu substanțe chimice agresive. Curățați bijuteriile cu safir folosind apă călduță și săpun delicat, apoi clătiți și uscați cu grijă folosind o cârpă moale.
Deși culoarea clasică asociată cu safirele este albastrul, ele pot prezenta și alte culori precum roz, galben, portocaliu, verde și chiar alb. Aceste safire de culoare variată sunt cunoscute sub numele de "safire fancy" și pot fi valoroase în funcție de raritatea lor.

Bijuteriile cu safir: un spectacol vizual


Una dintre cele patru pietre prețioase, alături de diamant, rubin și smarald, safirul fascinează și atrage atenția încă din cele mai vechi timpuri. Deși cel mai des întâlnit și cunoscut este safirul albastru, această piatră se găsește în multe alte culori, precum roz, galben, portocaliu, verde sau alb, fiind inclus în bijuterii ca cerceii, brățările, colierele sau chiar inelele de logodnă. Strălucirea sa și nuanțele intense oferă pentru cei care îl privesc un adevărat spectacol de lumină și culoare, fiind preferat adesea pentru a fi inclus în bijuteriile pentru femei. În plus, aceste pietre sunt asociate, încă din Antichitate, cu loialitatea, sinceritatea și noblețea, dobândind în timp și alte semnificații, ca iubirea și eleganța. Astăzi, bijuteriile din aur cu safir constituie cadouri ideale pentru momentele speciale, precum o aniversare, o cerere în căsătorie sau nașterea unui copil.


Descoperă bijuteriile cu safire din magazinele TEILOR


Dacă îți dorești o bijuterie cu safire, poți alege din colecțiile variate TEILOR, piesele care ți se potrivesc. Modele diverse sunt disponibile atât pe site, cât și în magazinele fizice TEILOR. De asemenea, consilierii noștri pot oferi sfaturi utile pentru găsirea bijuteriilor ideale, atât ca stil, cât și în funcție de personalitatea ta. Descoperă universul bijuteriilor TEILOR și piesele care te pun în evidență.