Filtrează după

Filtrează după
Afișare
459 produse
Afișare
459 produse
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Există diverse tipuri de inele de logodnă, precum inele de logodnă din aur (alb, galben, roz), inele de logodnă din platină, inele de logodnă cu zirconia, inele de logodnă cu diamante și alte pietre prețioase, fie că vorbim de safire, rubine sau smaralde.
Metalele prețioase utilizate pentru inele de logodnă variază în funcție de preferințele și bugetul fiecărei persoane. Aurul este un metal popular și se găsește în culori diferite, dar poate fi zgâriat cu ușurință. Platina, deși mai scumpă decât aurul, este considerată unul dintre cele mai prețioase metale și este foarte durabilă. Paladiul este similar cu platina, dar mai puțin costisitor, în timp ce titanul este foarte rezistent, dar mai puțin prețios decât alte metale. Argintul este o opțiune mai puțin costisitoare, dar mai sensibil la zgârieturi și necesită o întreținere mai frecventă. Alegerea metalului depinde de preferințele personale, bugetul și stilul de viață.
Forma tradițională este cea rotundă, dar există și altele precum princess, oval, marquise, iar alegerea uneia specifice depinde de gustul personal
Nu există o sumă fixă, ci poate varia în funcție de calitatea diamantului, de metalul utilizat și alți factori. Este important să stabilești un buget confortabil pentru tine și să te concentrezi mai mult pe semnificația inelului decât pe suma plătită.
Înainte de a începe să cauți un inel de logodnă, este important să stabilești un buget. Acest lucru te va ajuta să te concentrezi pe opțiunile care se încadrează în limitele financiare și te va ajuta să eviți să faci compromisuri pe care nu ți le dorești. După ce ai stabilit bugetul, poți începe să explorezi diferitele opțiuni pentru inelul de logodnă. Poți căuta online sau în magazinele de bijuterii. Este important să iei în considerare preferințele și stilul persoanei care va primi inelul, precum și metalele și pietrele care o atrag. Ulterior, este important să verifici calitatea acestuia. Asigură-te că inelul este fabricat din metalul dorit, iar pietrele sunt de calitate și sunt montate în mod corespunzător. Este recomandat să cumperi de la un magazin care oferă garanții pentru calitatea produselor lor.
Un certificat de calitate emis de un laborator recunoscut, cum ar fi GIA sau De Beers Institute of Diamonds este esențial pentru a te asigura că diamantul este autentic și de calitate superioară.
Inelul de logodnă necesită o atenție sporită la curățare, mai ales modelele cu gravuri, filigran sau detalii lucrate manual. Înainte de a începe curățarea propriu-zisă, folosește o pensetă pentru a îndepărta fibrele sau firele prinse în unele porțiuni ale inelului. Clătește apoi inelul cu apă și scufundă-l într-o soluție de curățare din amoniac diluat cu trei părți de apă, dar nu îl lăsa la înmuiat mai mult de un minut. Periază apoi ușor inelul și șterge diamantul cu o cârpă moale, care să nu se agațe în colțurile în care este încastrat.