Întrebări frecvente

Exist─â diverse tipuri de inele de logodn─â, precum inele de logodn─â din aur (alb, galben, roz), inele de logodn─â din platin─â, inele de logodn─â cu zirconia, inele de logodn─â cu diamante ╚Öi alte pietre pre╚Ťioase, fie c─â vorbim de safire, rubine sau smaralde.
Metalele pre╚Ťioase utilizate pentru inele de logodn─â variaz─â ├«n func╚Ťie de preferin╚Ťele ╚Öi bugetul fiec─ârei persoane. Aurul este un metal popular ╚Öi se g─âse╚Öte ├«n culori diferite, dar poate fi zg├óriat cu u╚Öurin╚Ť─â. Platina, de╚Öi mai scump─â dec├ót aurul, este considerat─â unul dintre cele mai pre╚Ťioase metale ╚Öi este foarte durabil─â. Paladiul este similar cu platina, dar mai pu╚Ťin costisitor, ├«n timp ce titanul este foarte rezistent, dar mai pu╚Ťin pre╚Ťios dec├ót alte metale. Argintul este o op╚Ťiune mai pu╚Ťin costisitoare, dar mai sensibil la zg├órieturi ╚Öi necesit─â o ├«ntre╚Ťinere mai frecvent─â. Alegerea metalului depinde de preferin╚Ťele personale, bugetul ╚Öi stilul de via╚Ť─â.
Forma tradi╚Ťional─â este cea rotund─â, dar exist─â ╚Öi altele precum princess, oval, marquise, iar alegerea uneia specifice depinde de gustul personal
Nu exist─â o sum─â fix─â, ci poate varia ├«n func╚Ťie de calitatea diamantului, de metalul utilizat ╚Öi al╚Ťi factori. Este important s─â stabile╚Öti un buget confortabil pentru tine ╚Öi s─â te concentrezi mai mult pe semnifica╚Ťia inelului dec├ót pe suma pl─âtit─â.
├Änainte de a ├«ncepe s─â cau╚Ťi un inel de logodn─â, este important s─â stabile╚Öti un buget. Acest lucru te va ajuta s─â te concentrezi pe op╚Ťiunile care se ├«ncadreaz─â ├«n limitele financiare ╚Öi te va ajuta s─â evi╚Ťi s─â faci compromisuri pe care nu ╚Ťi le dore╚Öti. Dup─â ce ai stabilit bugetul, po╚Ťi ├«ncepe s─â explorezi diferitele op╚Ťiuni pentru inelul de logodn─â. Po╚Ťi c─âuta online sau ├«n magazinele de bijuterii. Este important s─â iei ├«n considerare preferin╚Ťele ╚Öi stilul persoanei care va primi inelul, precum ╚Öi metalele ╚Öi pietrele care o atrag. Ulterior, este important s─â verifici calitatea acestuia. Asigur─â-te c─â inelul este fabricat din metalul dorit, iar pietrele sunt de calitate ╚Öi sunt montate ├«n mod corespunz─âtor. Este recomandat s─â cumperi de la un magazin care ofer─â garan╚Ťii pentru calitatea produselor lor.
Un certificat de calitate emis de un laborator recunoscut, cum ar fi GIA sau De Beers Institute of Diamonds este esen╚Ťial pentru a te asigura c─â diamantul este autentic ╚Öi de calitate superioar─â.
Totul depinde de modelul inelului comandat. ├Än cazul ├«n care acesta are un model simplu ╚Öi nu este ├«ncrustat cu pietre pe p─âr╚Ťile laterale, poate fi cu u╚Öurin╚Ť─â modificat ├«n atelierul TEILOR.
Inelul de logodn─â necesit─â o aten╚Ťie sporit─â la cur─â╚Ťare, mai ales modelele cu gravuri, filigran sau detalii lucrate manual. ├Änainte de a ├«ncepe cur─â╚Ťarea propriu-zis─â, folose╚Öte o penset─â pentru a ├«ndep─ârta fibrele sau firele prinse ├«n unele por╚Ťiuni ale inelului. Cl─âte╚Öte apoi inelul cu ap─â ╚Öi scufund─â-l ├«ntr-o solu╚Ťie de cur─â╚Ťare din amoniac diluat cu trei p─âr╚Ťi de ap─â, dar nu ├«l l─âsa la ├«nmuiat mai mult de un minut. Periaz─â apoi u╚Öor inelul ╚Öi ╚Öterge diamantul cu o c├órp─â moale, care s─â nu se aga╚Ťe ├«n col╚Ťurile ├«n care este ├«ncastrat.