Filtrează după

Filtrează după
Afișare
4090 produse
Afișare
4090 produse
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Diamantele sunt cristale prețioase compuse din carbon. Ele se formează în adâncimea Pământului, sub condiții de temperatură și presiune extrem de intense. Procesul de formare al diamantelor implică expunerea carbonului la temperaturi ridicate și presiuni mari, care favorizează creșterea și cristalizarea acestuia în structuri solide și distinctive, cunoscute sub numele de diamante. Această formare are loc în straturi geologice profunde, de obicei la adâncimi de peste 150 de kilometri sub suprafața Pământului.
Cea mai importantă caracteristică a unui diamant este calitatea sa, determinată prin cele patru C-uri: claritate, cărată, culoare și tăiere. Acestea definesc strălucirea, transparența, culoarea și forma pietrei, influențând astfel valoarea și aspectul acesteia.
Valoarea unui diamant este calculată în funcție de cele patru C-uri: claritate, cărată, culoare și tăiere. Aceste caracteristici sunt folosite pentru a determina cât de strălucitor, transparent, colorat și bine tăiat este diamantul, și astfel, cât de valoros este. Cu cât diamantul are caracteristici mai bune în fiecare din cele patru C-uri, cu atât valoarea să va fi mai mare.
Autenticitatea unui diamant poate fi verificată prin intermediul unui certificat emis de un laborator de specialitate, care va conține informații detaliate despre caracteristicile diamantului.
Pentru a păstra o bijuterie cu diamante în siguranță, este recomandat să o depozitezi într-o cutie specială pentru bijuterii, departe de lumina directă a soarelui și alte surse de căldură, care pot afecta strălucirea pietrei și să o protejezi de produsele de îngrijire a pielii și parfumuri. De asemenea, este important să verifici bijuteria periodic pentru urme de murdărie și să o cureți adecvat, astfel o vei putea păstra în condiții optime pentru o perioada cât mai lungă de timp.
Pentru a curața și îngriji bijuteriile cu diamante, se recomandă folosirea unei soluții din apă călduță și detergent delicat, prin imersarea bijuteriei în soluție și frecarea ușoară cu o periuță de dinți moale. Evită folosirea produselor abrazive sau a apei fierbinți, care pot afecta aspectul și strălucirea diamantelor și a monturii.