Coafuri de mireasă. Sfaturi și modele spectaculoase pentru ziua nunții

2017-04-18 09:31:48
  1. Coafuri pentru mirese cu părul lung
  2. Coafuri pentru mirese cu părul mediu
  3. Modele de coafuri pentru mirese cu breton
  4. Coafuri pentru mirese cu părul scurt
  5. Coafuri pentru mirese cu păr creț
  6. Modele de coafuri cu bucle
  7. Modele de coafuri cu împletituri
  8. Coafuri tip coc pentru mirese
  9. Coafuri de mireasă în funcție de forma feței
  10. Coafuri de mireasă cu flori și accesorii

 

Coafura unei mirese e făcută să inspire eleganță și romantism, iar alegerea ei trebuie să fie făcută cu multă atenție, astfel încât să se ridice la înălțimea evenimentului, exprimând în același timp și personalitatea miresei. Cum nunta este un eveniment cu totul special și orice mireasă își dorește să strălucească în ziua aceasta atât de importantă, ți-am pregătit un articol dedicat coafurilor de nuntă, în care vei găsi sfaturi, tendințe și idei care să te inspire în alegerea unei coafuri deosebite.

Coafuri pentru mirese cu părul lung

O viitoare mireasă cu părul lung are la dispoziție cele mai multe stiluri în materie de coafuri de nuntă – de la clasicul coc de balerină pus în valoare de un accesoriu de nuntă, până la cozile împletite, diafane și foarte romantice. Chiar și o coafură simplă și lejeră, cu o tiara strălucitoare, și care se poate face în câteva minute este o opțiune de luat în considerare.

Miresele cu părul lung ar trebui să nu cadă în capcana unei accesorizări prea bogate, care să-i facă pe invitați să-i privească mai mult păru decât chipul. Coafura ar trebui să fie într-un echilibru perfect cu rochia și cu machiajul, astfel încât rezultatul să fie unul care să pună în valoare frumusețea miresei. Cum o imagine valorează cât o mie de cuvinte, îți arătăm mai jos câteva modele de coafuri de nuntă pentru părul lung care să te inspire în alegerea ta:

coafuri par lung (4) coafuri par lung (1) coafuri par lung (2) coafuri par lung (3)

Coafuri pentru mirese cu părul mediu

Cum în ultimii ani s-au purtat foarte mult tunsorile medii bob, o mulțime dintre viitoarele mirese se întreabă cum pot pune în valoare o astfel de tunsoare pentru un eveniment atât de special. Nu este deloc greu, deoarece părul de lungime medie lasă loc suficient creativității. Se pot face cocuri lejere, împletituri de basm accesorizate cu flori naturale și la fel de bine se poate opta și pentru o coafură naturală, care să fie pusă în valoare de un voal cu un model deosebit. Privește imaginile de mai jos, pentru a te convinge câte variante ai la dispoziție când ai părul de lungime medie:

coafuri par mediu (1)coafuri par mediu (2)coafuri par mediu (3)coafuri par mediu (4)

Modele de coafuri pentru mirese cu breton

Bretonul este în tendințe în prezent și dă un aer cool și fresh unei mirese, dacă este bine pus în valoare. El nu te împiedică absolut deloc indiferent de ce stil de coafură îți dorești. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine când ne referim la coafuri cu breton și sunt cu adevărat speciale.

coafuri nunta breton (4) coafuri nunta breton (3) coafuri nunta breton (2) coafuri nunta breton (1)

Coafuri pentru mirese cu părul scurt

Crezi că dacă ai părul scurt ai variante limitate în ceea ce privește coafura? Nimic mai fals! Un hairstylist talentat poate face adevărate minuni chiar și cu părul scurt. Cu ajutorul unui accesoriu strălucitor bine plasat, o coafură de nuntă pe păr scurt devine spectaculoasă și plină de farmec. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine și te vor convinge că și cu părul scurt se poate obține o coafură de zile mari:

coafuri par scurt (3) coafuri par scurt (2) coafuri par scurt (4)

Coafuri pentru mirese cu păr creț

O mulțime de femei și-ar dori să aibă părul creț natural și să nu mai apeleze la ondulator. Dacă te numeri printre norocoasele care s-au născut cu părul creț, trebuie să știi că îl poți coafa în nenumărate feluri punându-i în același timp în valoare frumusețea naturală.

coafuri par cret (1) coafuri par cret (2) coafuri par cret (3) coafuri par cret (4)

Modele de coafuri cu bucle

Buclele dau unei mirese acel aer diafan splendid, iar modelele de coafuri pentru păr ondulat te vor convinge de acest lucru. O coafură cu bucle este o alegere excelentă pentru nuntă, tocmai de aceea multe mirese aleg să-și onduleze părul în ziua cea mare. Iată câteva modele care să te inspire dacă vrei o coafură de nuntă cu bucle:

coafuri par ondulat (4) coafuri par ondulat (3) coafuri par ondulat (2) coafuri par ondulat (1)

Modele de coafuri cu împletituri

Împletiturile sunt o alegere ce merită luată în calcul, deoarece inspiră romantism și feminitate. Ele pot fi făcute și pe părul lung, dar și pe lungimi medii. Poți opta pentru cosițe lejere, pentru cosițe tip coroniță sau pentru o împletitură în jurul cocului. Iată câteva idei de coafuri de mireasă cu împletituri, care te vor fermeca pe loc:

coafuri impletituri (2) coafuri impletituri (3) coafuri impletituri (4) coafuri impletituri (1)

Coafuri tip coc pentru mirese

O mulțime de mirese aleg cocurile pentru coafura de nuntă. Este în mod cert o alegere de o frumusețe clasică, ce inspiră eleganță și rafinament. În plus, cocurile pot fi reinterpretate în o mulțime de maniere, lejere sau chignon, la baza gâtului.

Coafuri coc lejer

Un coc lejer dă un aspect gingaș unei mirese. El poate fi făcut pe un păr lung, dar și la tunsorile medii. Este o alegere ce îți oferă posibilitatea de a purta și o mulțime de accesorii, de la clasica tiara, până la flori naturale de diverse dimensiuni sau chiar pălării. Iată și câteva imagini care ilustrează frumusețea acestui tip de coafură:

coafuri coc lejer (1) coafuri coc lejer (2) coafuri coc lejer (3) coafuri coc lejer (4)

Coafuri coc neted

Eleganță desăvârșită – așa poate fi descrisă o coafură de nuntă cu un coc neted. Este o alegere potrivită pentru o nuntă formală și care va pune în valoarea o rochie spectaculoasă. Privește modelele de mai jos care inspiră rafinament și vei vedea de ce merită pe deplin să alegi o coafură cu un coc neted:

coafuri coc neted (2) coafuri coc neted (3) coafuri coc neted (4) coafuri coc neted (1)

Coafuri coc și suvițe lejere

Un alt tip de coafură de nuntă pe care merită să o iei în calcul este cocul însoțit de șuvițe lejere. În fotografiile de mai jos vei vede câteva modele care ilustrează perfect de ce este o alegere superbă:

coafuri coc suvite (4) coafuri coc suvite (3) coafuri coc suvite (2) coafuri coc suvite (1)

Coafuri coc răsucit

Cocul răsucit este o altă alegere potrivită pentru nuntă. Coafurile de mai jos îți demonstrează acest lucru pe deplin:

coafuri coc rasucit (3) coafuri coc rasucit (4) coafuri coc rasucit (1) coafuri coc rasucit (2)

Coafuri coc cu voal

Voalul nu mai este obligatoriu la coafura de nuntă, însă el se va potrivi excelent cu un coc, indiferent care este stilul lui. Imaginile de mai jos îți arată cum îl poți integra în coafura de nuntă pentru un efect pe măsura evenimentului:

coafuri coc voal (1) coafuri coc voal (2) coafuri coc voal (3) coafuri coc voal (4)

Coafuri de mireasă în funcție de forma feței

Forma feței ar trebui să fie un factor de care să ții cont când alegi coafura de nuntă. Este o trăsătură cu o importanță maximă când optezi pentru o coafură anume. Mai jos îți explicăm și îți arătăm ce ar trebui să alegi în funcție de forma feței.

Coafuri pentru mirese cu fața ovală

Dacă ai fața ovală, poți opta pentru orice tip de coafură – coc, bucle, împletituri. Ți se va potrivi orice stil alegi. Iată mai jos și câteva exemple în acest sens:

coafuri fata ovala (1) coafura fata ovala (6) coafuri fata ovala (3) coafuri fata ovala (4) coafuri fata lunga (4) coafuri fata lunga (2)

Coafuri pentru mirese cu fața rotundă

Sunt recomandate coafurile asimetrice și tunsorile în scări. Un breton într-o parte este o altă alegere potrivită. Iată și câteva imagini care te vor ajuat să faci cea mai bună alegere, dacă ai fața rotundă.

coafuri nunta fata rotunda (1) coafuri nunta fata rotunda (2) coafuri nunta fata rotunda (3) coafuri nunta fata rotunda (4)

Coafuri pentru mirese cu fața lungă

Alege o coafură feminină, cu bucle lejere, un coc la baza gâtului cu șuvițe sau o împletitură tip sirenă (mermaid braid). Iată în imaginile de mai jos ce ți s-ar potrivi cel mai bine:

coafuri fata lunga (4) coafuri fata lunga (1) coafuri fata lunga (2) coafuri fata lunga (3)

Coafuri de mireasă cu flori și accesorii

Florile și alte accesorii pentru păr vor conferi coafurii un aspect pe măsura evenimentului. Poți alege chiar și pălării, pentru un look retro chic. Coronițele din flori sau bentițele din materiale textile sunt și ele o opțiune de luat în calcul

Modele de coafuri cu coronițe

Coronițele sunt în tendințe anul acesta și avantajează pe oricine. Iată câteva imagini care te vor convinge de acest lucru și în care vei vedea mai multe tipuri de coronițe potrivite pentru coafura de nuntă:

coafuri coronita (1) coafuri coronita (2) coafuri coronita (3) coafuri coronita (4)

Modele coafuri cu diademe în jurul capului

Diademele sunt si elemente care scot în evidență coafura și completează armonios o rochie deosebită. În imaginile de mai jos poți vedea câteva modele de coafuri cu diademe în jurul capului ce s-ar putea să încline balanța în favoarea lor:

coafuri diadema (2) coafuri diadema (3) coafuri diadema (4) coafuri diadema (1)

Modele coafuri voal și coronițe

Accesoriile adiacente nu exclud voalul. Poți foarte bine să porți un voal cu o coroniță, imaginile de mai jos te vor convinge că le poți îmbina într-un mod cât se poate de elegant și de fermecător:

coafura coronita si voal (3) coafura coronita si voal (4) coafura coronita si voal (5) coafura coronita si voal (6)

Tu ce coafură ai alege pentru ziua nunții? Care dintre exemplele noastre ți-au atras atenția? 

Sursa foto: Shutterstock, Pinterest

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 30 de zile

Retur simplu în 30 de zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 30 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2019 Teilor.ro
 • Card Avantaj
 • MobilPay
 • Visa
 • MasterCard