Bratari cu diamante

Filtrează după

Filtrează după
Afișare
produse
Sortează după
Afișare
produse
Sortează după

  Întrebări frecvente

  Pentru a întreține brățara cu diamante, se recomandă folosirea unei soluții din apă călduță și detergent delicat pentru vase, prin imersarea brățării în soluție și frecarea delicată cu o periuță de dinți moale. Este important să eviți folosirea produselor abrazive sau a apei fierbinți, care pot deteriora atât diamantele cât și montură acestora.
  Cea mai importantă caracteristică a unui diamant este calitatea sa, determinată prin cele patru C-uri: claritate, cărată, culoare și tăiere. Acestea definesc strălucirea, transparența, culoarea și forma pietrei, influențând astfel valoarea și aspectul acesteia.
  Cele mai populare pietre prețioase utilizate în bijuterii sunt diamantul, rubinul și safirul. Acestea sunt considerate cele trei pietre prețioase de bază și sunt apreciate pentru frumusețea, duritatea și valoarea lor. Alte pietre prețioase care sunt populare în bijuterii includ smaraldul, turmalina, tanzanitul și ametistul.
  Autenticitatea unui diamant poate fi verificată prin intermediul unui certificat emis de un laborator de specialitate, care va conține informații detaliate despre caracteristicile diamantului.
  Diamantele naturale sunt certificate de laboratoarele de grad înalt, cum ar fi GIA, AGS, HRD și IGI. Certificatul conține informații despre caracteristicile diamantului, precum greutatea, claritatea, culoarea și tăietura. Diamantele sintetice nu au acest certificat de autenticitate. Este important de menționat că unele diamante sintetice pot fi identificate doar de către experți cu ajutorul unor echipamente sofisticate și analize chimice. Îți recomandăm să achiziționezi diamante de la surse de încredere, ca magazinele de bijuterii cu renume sau bijutierii recunoscuți.
  Pentru a păstra o bijuterie cu diamante în siguranță, este recomandat să o depozitezi într-o cutie specială pentru bijuterii, departe de lumina directă a soarelui și alte surse de căldură, care pot afecta strălucirea pietrei și să o protejezi de produsele de îngrijire a pielii și parfumuri. De asemenea, este important să verifici bijuteria periodic pentru urme de murdărie și să o cureți adecvat, astfel o vei putea păstra în condiții optime pentru o perioada cât mai lungă de timp.