A PLATINUM
LOVE STORY

Descoperă cinci piese remarcabile:
inele de logodnă din platină cu diferite tăieturi ale diamantelor,
care vin însoţite de un certificat internaţional din partea De Beers Institute of Diamonds.

Durabile și atemporale.
Un statement în industria bijuteriilor de lux.

O poveste de dragoste infinită. De Platină.

#1
METAFORA UNEI PROMISIUNI PENTRU TOTDEAUNA.

Nimic nu se compară cu alăturarea dintre un diamant și platină. O legătură indestructibilă. Pentru că, atunci când vine vorba de bijuteriile de logodnă, unicitatea este totul, inelul din platină cu tăietură princess atrage toate privirile și impresionează din fiecare unghi. Și toate reflectă un rafinament care inspiră.

#2
PREȚIOS? NU E DE AJUNS SĂ ÎL DESCRIE.

În trecut, se considera că platina este singurul metal demn de un rege. Tăietura cushion este una dintre cele mai vechi forme de diamant, o încrucișare între tăietura rotundă briliant și tăietura princess. Acest inel din platină va inspira întotdeauna iubitorii de diamante, fiind o piesă în care atenția la detalii devine o artă.

#3
FRUMUSEȚE INCOMPARABILĂ.

Astăzi, platina este sinonimă cu luxul și calitatea. Inelul din platină cu diamant în formă ovală vorbește de la sine: reflectă povestea măiestriei artizanale și arată măgulitor pe degetul oricui. Poate fi inelul de logodnă perfect pentru povestea ta de dragoste.

CEI 4 „C”
1
TĂIETURĂ

Tăietura unui diamant este adesea considerată una dintre cele mai importante calități ale sale. Este nevoie de răbdare, îndemânare și experiență pentru ca un expert în șlefuirea diamantelor să taie și sculpteze un diamant perfect proporționat; orice inexactitate va afecta refracția diamantului sau performanța luminii interioare. Tăietura unui diamant se referă la calitatea fiecărei suprafețe minuscule, numită fațetă. Un diamant bine tăiat va avea fațete atent lucrate și poziționate în zone cunoscute sub numele de coroană, brâu și pavilion. Fațetele sunt lustruite pe dimensiuni și unghiuri cu o precizie matematică, pentru a maximiza capacitatea diamantului de a reflecta și refracta lumina.

Gradul de tăiere al unui diamant este evaluat pe baza următorului interval:

EXCELENT

SUPERFICIAL

SLAB

Culoarea unui diamant este apreciată tocmai prin absența sa – ca o picătură de apă pură, un diamant perfect structurat este complet transparent. Dar pentru că diamantele incolore se dezvoltă în mod natural în nuanțe ușor diferite, folosim o grilă de clasificare de la D la Z, pentru a arăta dacă un diamant este cu adevărat incolor (D) sau alburiu (Z).

Diferențele dintre un grad de culoare și următorul sunt foarte subtile, astfel încât clasificarea se face în condiții precise, de iluminare controlată, folosind un set de mostre de diamante principale pentru comparație.

Diamantele naturale apar, de asemenea, şi în nuanțe de albastru, verde, galben-portocaliu, roz, roșu și chiar negru. Cunoscute sub numele de „diamante în culori fancy”, acestea sunt extrem de rare și valoroase. Ele sunt clasificate în funcție de puterea culorii lor, o culoare mai puternică având o valoare mai mare.

Culoarea unui diamant se clasifică în următoarele categorii:

Incolore

Aproape incolore

Tentă ușoară

Galben foarte deschis

EXCELENT

Fiecare diamant a parcurs o călătorie inedită de-a lungul a miliarde de ani și este un rezultat al temperaturilor ridicate și al presiunilor extreme din adâncul Pământului, adus la suprafață prin erupții vulcanice. Acest proces natural a făcut ca aproape toate diamantele să dezvolte caracteristici naturale numite incluziuni, de-a lungul călătoriei lor.

Există mai multe tipuri de incluziuni, cum ar fi minerale de tipul ametistului, mici fracturi cauzate de schimbările de temperatură sau conglomerate din mii de cristale microscopice de diamant. Un gemolog va examina toate incluziunile, la o expunere a diamantului mărită de 10 ori, pentru a le determina caracteristicile individuale precum dimensiunea, poziția, numărul, contrastul și natura, înainte de a atribui diamantului un grad general de claritate. De obicei invizibile cu ochiul liber, incluziunile influențează valoarea unui diamant prin gradul de claritate. Cu cât un diamant este mai aproape de a fi pur, cu atât este mai rar, și cu cât gradul de claritate este mai mare, cu atât valoarea este mai mare.

Claritatea diamantului se clasifică conform unui interval de la Impecabil la Cu incluziuni:

FL
IF
Flawless (FL): Diamantele fără incluziuni nu au caracteristici interioare sau pete vizibile atunci când sunt mărite de până la 10 ori
VVS1
VVS2
Very very slightly included (VVS): Aceste diamante prezintă incluziuni mici, care sunt dificil de localizat, chiar și de către experții în diamante
VS1
VS2
Very slightly included (VS): Diamantele cu claritate VS au mai multe incluziuni și sunt împărțite în categoriile VS2 și VS1, diamantele VS1 având mai puține incluziuni decât diamantele VS2
SI1
SI2
Slightly Included (SI): Clasificate ca SI1 și SI2, diamantele cu imperfecţiuni vizibile vor prezenta mai multe incluziuni vizibile la o mărire de 10 ori
I1
I3
Included (I): Clasificate ca I1, I2 și I3, diamantele cu incluziuni vor avea caracteristici vizibile ochiului liber

În lumea antică se foloseau ca referință pentru greutatea unui diamant semințele de roșcove. Metodele noastre de cântărire a diamantelor au devenit mult mai precise de atunci – astăzi măsurăm greutatea unui diamant în carate. Un carat este egal cu .2 grame și este apoi împărțit în 100 de puncte. Acest lucru înseamnă că o jumătate de carat sau un diamant de .50 carate este, de asemenea, cunoscut sub numele de diamant de 50 de puncte.

Caratul este adesea confundat cu o măsură a dimensiunii, dar este de fapt o măsură a greutății. Pentru că diamantele devin din ce în ce mai rare cu cât greutatea caratelor este mai mare, un diamant mai greu este mai valoros decât greutatea combinată echivalentă a mai multor diamante mai ușoare - un diamant de un carat va costa, în general, mai mult decât două diamante de jumătate de carat.

Încredere la cel mai înalt nivel

Fondat în 1888, De Beers Institute of Diamonds este liderul mondial în industria diamantelor, îndrumându-i pe oameni în călătoria lor personală de descoperire a lumii fascinante a bijuteriilor. Valorificând cea mai reușită operă de artă a naturii, De Beers Institute of Diamonds selectează manual cele mai rare diamante naturale, creând modele speciale, la fel de unice precum cei care le poartă.

CLASIFICARE DE TOP LA NIVEL MONDIAL
De Beers Institute of Diamonds consideră că oamenii ar trebui să se simtă încrezători atunci când achiziționează un diamant și, prin urmare, compania se străduiește să ofere un nivel de profesionalism și integritate de neegalat în industrie.

Utilizând cei peste 130 de ani de expertiză, De Beers Institute of Diamonds clasifică exclusiv diamante naturale și netratate. Gradarea acestora îmbină tehnologia și tehnicile secolului XXI cu standardele de top din industrie. Această combinație de sisteme inovatoare de clasificare și standarde transparente asigură o precizie fără egal și o consistență la nivel global în clasificarea diamantelor.
VALORILE NOASTRE DE NOTARE
PRECIZIE
Laboratoarele De Beers Institute of Diamonds folosesc instrumentele de top de pe piață și o tehnologie brevetată pentru a sprijini clasificarea și pentru a oferi cele mai precise și consecvente evaluări ale diamantelor.
De Beers Institute of Diamonds asigură integritatea tuturor proceselor prin utilizarea unui sistem de „cutii negre” în care diamantele sunt distribuite în cutii anonime, astfel încât fiecare dintre ele să fie evaluat corect, doar în funcție de caracteristicile sale.
De Beers Institute of Diamonds contează pe unii dintre cei mai experimentați gradatori din lume, care urmează o pregătire riguroasă, astfel încât să aibă cunoștințele și expertiza necesare pentru a evalua fiecare diamant cu precizie și consecvență, indiferent de locul de unde a fost extras.
PERPETUAL LOVE

Explorează o întreagă colecție cu diamante gradate de către De Beers Institute of Diamonds.
Descoperă inele de logodnă unice, piese cu adevărat remarcabile din aur alb, roz și galben, încrustate cu diamante de diferite forme.