O nouă poveste pentru TEILOR
În cei peste 25 de ani, TEILOR a învățat să facă lucruri pentru prima dată, câștigând mai mult decât expertiză în industrie – a inspirat prin curaj. Astăzi, deschidem un nou capitol, printr-un act vizionar: introducem în portofoliu diamantele create în laborator.
Descoperă-le
Diamante naturale
și diamante create în laborator
Datorită fascinației pentru diamante și pietre prețioase, oamenii și-au dat o nouă provocare: aceea de a replica un element al naturii într-un laborator, simulând procesul de creare a diamantelor. Miliarde de ani, concentrate în câteva săptămâni. Și au reușit, pentru prima dată în 1954.
Cel mai important lucru? Nu vezi diferențe între un diamant natural și unul creat în laborator atunci când le alături. Pentru că în cele din urmă sunt create aplicând aceeași presiune și căldură extreme care există în scoarța pământului, structura moleculară este identică.
La nivel estetic și funcțional, diamantele naturale și cele create în laborator sunt unul și același lucru.
Tot ce le diferențiază este originea.
5 lucruri de știut despre diamantele create în laborator
lab_grown.slider1Title1
CUM SE FORMEAZĂ ?
Aceste diamante sunt create în fabrici și laboratoare specializate, imitând circumstanțele naturale prin care se formează un diamant, pe o perioadă de 1-4 săptămâni. Există două procese principale pentru a crea diamante în laborator: metoda HPHT (High Pressure High Temperature) și metoda CVD (Chemical Vapor Deposition). Odată create, diamantele sunt prelucrate cu aceleași instrumente și aduse pe piață în același mod ca și diamantele naturale.
O DIVERSITATE MAI MARE DE TĂIETURI
Condițiile în care sunt create diamantele de laborator, dar și tehnologiile avansate, oferă o mare libertate privind forma finală a diamantului. Cel mai important factor este aici imaginația celor care le șlefuiesc – datorită modului în care se formează, diamantele de laborator pot avea cele mai creative forme și tăieturi, iar bijuteriile în care sunt integrate, un design spectaculos.
CERTIFICĂRILE
O DOVADĂ A ÎNCREDERII
La fel ca diamantele naturale, cele create în laborator sunt clasificate de către GIA (Gemological Institute of America) și IGI (International Gemological Institute) folosind aceeași scală a celor 4C (culoare, claritate, tăietură și carataj). În plus, fiecare diamant de laborator are cuvintele „lab grown” inscripționate pe centură. Caracteristicile identificate sunt marcate pe certificatul bijuteriei, dovedind calitatea diamantelor și, încă o dată, faptul că au statutul de diamante reale.
Într-o industrie cu tehnologii care nu vor înceta să inoveze, cu promisiuni mari pentru viitor, oportunitățile vor continua să apară.
Și fiecare dintre ele merită
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Nu găsiți răspunsul pe care îl căutați? Vă rugăm să ne contactati.