Onixul - piatra prețioasă a celor curajoși

2019-01-28 15:28:18

Onixul este tradițional piatra norocoasă a celor născuți în iulie și a celor născuți în zodia Capricornului. Este piatra care se dăruiește la șapte ani de la căsătorie.

  1. Ce este onixul?
  2. Legende și superstiții legate de onix
  3. Ce varietăți de onix există?
  4. Proprietățile spirituale ale onixului
  5. Cum se întreține onixul?

1. Ce este onixul?

Onixul este o varietate de calcedonie, o formă criptocristalina de cuarț, cu straturi dense și fibroase de minerale, cu duritatea 7 pe scara Mohs. Onixul se găsește într-o gamă largă de culori: alb, galben, roșu, cafeniu, verde și negru, variind de la translucid până la opac.

Onixul se exploatează în diferite regiuni ale lumii: Canada, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Argentina, Marea Britanie, Germania, Ceshia, China, India, Yemen, Uruguay, Madagascar și Australia.

2. Legende și superstiții legate de onix

Onixul este popular încă din Antichitate.

Se spune că numele său este un derivat al cuvântului grecesc nux, însemnând unghie.

Legenda povestește că demult, zeița Venus a adormit pe malul râului Indus și în timp ce dormea, Cupidon i-a tăiat unghiile cu vârful ascuțit al săgeții sale. Rămășițele au căzut în albia râului unde s-au transformat în pietre prețioase.

Persanii și indienii pe vremuri credeau că onixul ne protejează de deochi și un onix pe pântecul unei femei în chinurile facerii o ajută să nască repede și ușor. De asemenea, se mai credea că ajută la ameliorarea simptomelor epilepsiei.

Romanii credeau că îi protejează în timpul războiului și mergeau în bătălii cu amulete din onix gravate cu chipul lui Marte, zeul războiului sau Hercule, pentru a căpăta curaj.

Onixul era considerat „piatra prețioasă a lui Saturn” datorită strălucirii sale întunecate despre care se credea că are puterea de chema demonii sau de a-i controla și de a provoca vise teribile.

Proprietatile onixului

3. Ce varietăți de onix există?

Deși cea mai cunoscută varietate este cea neagră, onixul se găsește și în alte culori precum alb, cafeniu, verde, roz sau galben.

Piatra are adesea striații subțiri sau groase, roșii, cafenii, negre, albe sau aurii.

Onixul negru

Vindecă durerea spirituală, ajutându-ne să înțelegem că existența noastră este compusă din nașteri și renașteri. Este o piatră care promovează contactul dintre lumile văzute și cele nevăzute. Onixul negru ne vindecă de singurătate, ajutându-ne să ne simțim iubiți și protejați.

Onixul albastru

Ne ajută să intrăm în contact cu eul nostru superior, vindecă rănile sufletești și fizice. Ajută comunicarea spirituală cu îngerul nostru păzitor.

Onixul in culori variate

Onixul verde

Ne ajută să ne găsim drumul în viață și să ne concentrăm asupra lucrurilor importante. Ne sprijină în dezvoltarea spirituală, ne scoate din starea de confuzie sau de tristețe în diversele încercări ale vieții, ajutându-ne să mergem mai departe. Onixul verde este simbolul liniștii și al purității. Ne ajută să ne învingem teama, tensiunea și stresul. Ne împrumută un sentiment pozitiv, ajutându-ne în luarea deciziilor și depășirea momentelor dificile. Onixul verde este asociat cu dragostea, afecțiunea și prietenia.

Onixul galben

Onixul galben este asociat cu gândirea logică. Se crede că îl ajută pe cel care îl poartă să iasă din situații complicate. Ajută la vindecarea rănilor, la reglarea funcțiilor diverselor organe, mai ales ochilor și urechilor. De asemenea, restabilește echilibrul fizic și emoțional, ajută la ameliorarea stărilor de anxietate și depresie. Pe vremea aztecilor și a romanilor, onixul galben era folosit în construcții, crezându-se că are puteri vindecătoare.

Onixul alb

Onixul alb este asociat cu tăria de caracter și stabilitatea. Îl ajută pe cel care îl poartă să ia o decizie de la care să nu se abată. De asemenea îl va ajuta să facă o schimbare, dacă este nevoie, pentru a trece peste o situație neplăcută în viață.

4. Proprietătile spirituale ale onixului

Onixul este un cristal al forțelor nemișcate și creatoare. De mii de ani este folosit pe post de amuletă. Elementul de apă al onixului aduce puterea de regenerare și renaștere, semnifică cercul vieții. Onixul e folosit adesea pentru a îmbunătăți spațiul de meditație.

Este piatra carierei și a vieții, benefică celor care nu se pot concentra pentru a-și duce la îndeplinire țelurile propuse. O piatră care îl ajută pe cel care o poartă să facă față unei încercări, să învețe o lecție de viață, să îndeplinească o misiune cu o încredere și determinare mai mare.

Diamantele si onixul sunt perfecte impreuna

O piatră excelentă pentru oricine se află sub presiune mentală sau emoțională, restabilind echilibrul în corp și armonia în minte. Se spune că onixul crește intuiția și fericirea, dezvoltă auto-controlul, stimulează capacitatea de a lua decizii, ajută asimilarea energiilor universului. Energiile vindecătoare ale onixului trebuie să se dezvolte în timp, în direct contact cu purtătorul. Cunoscut a ajuta în ameliorarea problemelor de piele, infecțiilor sau în vindecarea rănilor. Onixul negru protejează pe cel care îl poartă în călătorii, ferindu-l de atacuri sau dușmani.

Romanii asociau onixul cu curajul, cu capacitatea de a te apăra fie de obstacole reale, fie în fața criticilor. Este piatra perfectă pentru antreprenori și îi ajută să câștige încredere și anduranță pentru a prospera, menținând longevitatea în afaceri.

Este un tonic excelent, alungând temerile și îngrijorările, ajutându-ne să luăm decizia corectă.

5. Cum se întreține onixul?

Onixul este o piatră relativ moale, poroasă, așadar nu trebuie curățată cu produse chimice puternice, care pot pătrunde în porii pietrei, alternându-i culoare, aparate de curățat cu aburi și ultrasunete. Cea mai bună metodă de curățare a onixului este cu o lavetă umedă sau o perie uscată. Nu udați piatra și asigurați-vă că este uscată înainte de a o purta. Machiajul, parfumul sau alte produse chimice nu trebuie să vină în contact cu onixul.

Sursa foto: Shutterstock

Transport gratuit și asigurat

Transport gratuit și asigurat

Teilor asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Transportul este asigurat si gratuit.

Împachetare cadou gratuită

Împachetare cadou gratuită

Secretul celor mai frumoase bijuterii aur constă în atenția acordată fiecărui detaliu de prezentare. Toate bijuteriile Teilor sunt ambalate în cutii și punguțe personalizate înainte de a fi expediate.

Bijuterii certificate

Bijuterii certificate

Teilor oferă certificate de garanție pentru toate bijuteriile, acestea fiind însemnate cu titlul aliajului și marca indicând caratele pietrelor prețioase din montură.

Retur simplu în 14 zile

Retur simplu în 14 zile

În cazul în care bijuteria pe care ai achiziţionat-o online nu coresponde cerințelor tale, o poți returna în termen de 14 zile.

Metode de plată sigure

Metode de plată sigure

Plata poate fi efectuată ramburs, prin transfer bancar și prin intermediul CARD AVANTAJ. Plata ramburs se face integral la livrarea produsului, către curier, iar plata online cu cardul poate fi efectuată în siguranţă deplină, prin intermediul platformei MobilPay.

Copyright 2020 Teilor.ro
  • Card Avantaj
  • MobilPay
  • Visa
  • MasterCard