Blog|20 JUL 2022

Bijuteriile din aur: un stil relaxat de vară, zi de zi

În colecția TEILOR regăsești acele piese care îți arată ce înseamnă, cu adevărat, acel Summer Glow pe care îl cauți.
bijuterii-din-aur-summer-glow

De ce sunt bijuteriile din aur o alegere inspirată mai ales în timpul verii?

Dincolo de trenduri și statement-uri în fashion, vara este, în primul rând, despre versatilitate. Aceasta rămâne o constantă printre tendințele care oricum se schimbă de la un sezon la altul. Și e posibil să vorbim despre ea fără să aducem în discuție și compromisurile de la un stil care să te reprezinte întru totul. Pe lângă alegerile vestimentare care vorbesc despre tine, bijuteriile din aur sunt accesoriile care nu ar trebui să-ți lipsească din outfit-urile acestei veri. Tocmai pentru că le găsești realizate din aur alb, aur galben sau aur roz, sub o mulțime de forme și design-uri, posibilitățile sunt infinite. Bijuteriile pe care le porți într-o zi în oraș te pot însoți și într-o după-amiază la plajă sau chiar la o petrecere relaxată. Totul ține de cum le îmbini pentru a obține exact efectul pe care ți-l dorești.

Inelele din aur, cerceii din aur, sau brățările din aur pot fi, de asemenea, expresii ale unui stil minimalist, dacă ne gândim la design-ul lor. Formele circulare, liniile geometrice, colierele/ lănțișoarele din aur sau charm-urile simple, toate îți permit fie să le porți ca piese individuale fie să le mixezi, iar rezultatul final va fi în continuare unul minimalist. Mai mult decât atât, avantajul acestor bijuterii minimaliste este că le poți purta și dacă adopți de obicei un stil simplu și clean sau îți place să experimentezi în materie de fashion cu printuri, texturi și culori diferite; și asta pentru că astfel de piese nu îți vor încărca niciodată look-ul, ci îi vor oferi, mai degrabă, un touch final în care accentele aurii îl vor evidenția într-un mod subtil.

Iar asta ne aduce la al treilea motiv pentru care bijuteriile din aur sunt un must-have, mai ales în timpul verii – adaugi un efect vibrant outfit-urilor tale și obții un look final din categoria effortlessly chic cu doar câteva piese din aur bine alese.

Layering-ul bijuteriilor din aur – cum le îmbini pentru un efect fresh

Bijuteriile sunt, cu siguranță, cea mai simplă modalitate de a eleva orice ținută, mai ales când mergi după principiul mix and match, cunoscut de ceva vreme sub denumirea de layering. Îmbinarea bijuteriilor în acest mod îți oferă șansa să-ți pui creativitatea în practică și nu presupune reguli foarte stricte, ci mai degrabă câteva recomandări pentru a obține efectul pe care ți-l dorești.

1.     Decide care este zona pe care vrei să te concentrezi

Alege între zona gâtului, a urechilor, a încheieturilor sau a degetelor pe cea în care ți-ai dori să realizezi „compoziția”, pentru a nu-ți aglomera prea mult look-ul final și a asigura un echilibru în acesta. Chiar dacă alegi o singură zonă ca punct central pentru layering, asta nu înseamnă că nu poți purta nicio altă bijuterie, însă e bine să te limitezi la doar câteva alte piese care să scoată în evidență opera principală.

2.     Setează-ți piesa centrală

Alege o bijuterie care să fie elementul de bază în layering-ul pe care îl faci. Fie că vorbim despre un lanț cu pandantiv, o brățară tennis sau o pereche de cercei, reține că va reprezenta componenta în jurul căreia vor „gravita” celelalte piese. Cât despre acestea, asigură-te că sunt mai mici și că vin natural în completarea efectului pe care îl oferă bijuteria principală.

3.    Joacă-te cu lungimile

Pentru a crea un efect de profunzime, dar și pentru a te asigura că toate bijuteriile pe care le îmbini sunt vizibile, alege-le astfel încât să aibă lungimi diferite. De exemplu, dacă vorbim de coliere, poți începe cu lănțișoare mai subțiri și mai delicate la baza gâtului și să continui apoi cu altele care oferă impresia de lungime și prin pandantivele atașate. În cazul cerceilor, poți purta una lângă alta piese de lungimi diferite și să adaugi chiar și modele stud.

4.    Îmbină diferite culori ale aurului

Un mix de bijuterii în care alături două nuanțe de aur, de exemplu alb și roz, poate fi surprinzător și poate crea un look interesant între bijuterii similare. Totul ține de echilibru și de a găsi acele piese care să creeze, în final, o coerență vizuală. Secretul este ca raportul de culori să fie unul egal.

5.    Încearcă să ai o coeziune tematică

Layering-ul ține în mare măsură de preferințele tale în materie de bijuterii, însă unul dintre sfaturi este să alegi piese care să aibă între ele anumite elemente comune. Poți, de exemplu, să mixezi bijuterii cu un design geometric sau cu același stil de charm-uri. Efectul pe care îl vei obține va fi unul care va lăsa impresia de curated look, cu care poți face un statement în orice context.

Bijuteriile din aur sunt o adevărată sursă de inspirație pentru stilul tău, iar în timpul verii, îți accesorizează fiecare zi de vacanță. Iar în colecția de bijuterii din aur sub semnătura TEILOR regăsești piese versatile, într-un mix de stiluri, forme și culori, create pentru tine și vara ta. Colierele, cerceii, brățările și inelele în diferite nuanțe de aur aduc strălucire și vitalitate în fiecare ținută. Poartă-le cu atitudine, zi de zi.

Trebuie doar să găsești acele bijuterii care vorbesc despre tine și pe care le poți purta cu încredere oricând, oricum, oriunde.

Ai o vară de posibilități infinite.

Articole similare

Produse recomandate