Blog|28 JUL 2022

Brățara Tennis, o bijuterie între stilul clasic și cel modern

Designul versatil o transformă într-o piesă care devine o expresie a stilului personal, putând fi purtată în orice moment al zilei, indiferent de eveniment sau dress code.
bratara tennis teilor

Realizată din metale prețioase precum aurul alb, roz sau galben, cu diamante și pietre prețioase încrustate, brățara Tennis a devenit o bijuterie atemporală, modelul fiind purtat încă de la începutul anilor 1900.

Înlănțuirea de diamante și pietre prețioase pe o bază simplă, de aur alb, roz sau galben, a fost cunoscută inițial drept brățara eternity și era considerată un simbol al iubirii pentru totdeauna. Denumirea brățării a fost schimbată în a doua jumătate a anilor 1900, datorită unui eveniment menționat și astăzi de către cei pasionați de bijuterii, dar și de tenis. Cu o istorie interesantă și un design clasic, brățara Tennis rămâne o piesă emblematică, potrivindu-se fiecărei ținute.

Brățara Tennis - istoric și denumire

Pe parcursul timpului, tendințele din modă s-au schimbat și, dacă în cazul ținutelor, observăm o modificare a siluetelor sau a imprimeurilor, în ceea ce privește bijuteriile, cele mai multe modele au rămas neschimbate. Astfel, în timp ce franjurile și țesăturile de catifea au fost înlocuite treptat de croiuri drepte și imprimeuri mai simple, bijuteriile și-au păstrat design-ul.

Diamantele și metalele prețioase au rămas decenii întregi preferatele femeilor, iar printre bijuteriile care au devenit un statement al stilului se numără și brățara Tennis.

Potrivit specialiștilor pasionați de istoria acestei bijuterii, în 1978, jucătoarea de tenis Chris Evert a fost cea care a schimbat denumirea bijuteriei. Mai exact, se pare că Evert a oprit meciul de tenis și a cerut o pauză. Motivul? Aceasta pierduse brățara pe teren. Ulterior, în cadrul unui interviu, jucătoarea de tenis a explicat că a oprit meciul pentru că îi căzuse “brățara tennis”. Astfel, oprirea unui meci intens a dus la stabilirea numelui unui model apreciat de brățări cu diamante.

Modelul bijuteriei cu diamante aranjate în linie și-a păstrat numele până în prezent, existând și posibilitatea de a forma un set cu un colier Tennis.

Modele de brățări Tennis

Brățările Tennis sunt piesele care completează cu ușurință fiecare ținută. Cu un design ușor recognoscibil pentru pasionații de bijuterii, ele sunt create atât cu diamante incolore, cât și cu alte pietre prețioase. Astfel, devin o opțiune versatilă, atât în ceea ce privește felul în care pot fi purtate, cât și a modului în care se completează cu aurul și diferitele culori ale gemelor.

Diamantele albastre fac parte din categoria diamantelor fancy și se numără printre cele mai rare tipuri de diamante. Cu o valoare impresionantă, ele amintesc de culoarea mării, fiind astfel o alegere inspirată pentru o brățară Tennis de vară. În magazinele TEILOR vei găsi numeroase modele care se vor potrivi stilului tău. Poți alege modelele de brățări tennis din aur alb, ce pun în valoare culoarea diamantului sau brățări tennis cu aur albastru, combinație de culori care se va potrivi oricând unei ținute elegante.

Dacă modelul cu diamante este considerat a fi unul clasic, în prezent poți opta și pentru modele cu pietre prețioase colorate. Cu nuanțe vibrante, o brățară Tennis cu safire sau una cu rubine aduce culoare și devine un accesoriu must-have pentru o ținută cocktail sau chiar black tie.

În prezent, există numeroase modele de bijuterii dedicate bărbaților, brățările fiind un accesoriu ușor de integrat în fiecare outfit. Ele pot fi combinate cu ușurință cu brățări din aur alb sau modele cu inserții din silicon.

Cum să porți brățara Tennis

Chris Evert era cunoscută pentru stilul ei pe terenul de tenis, bijuteriile, inclusiv faimoasa brățară, fiind nelipsite. Brățara Tennis a rămas o bijuterie aleasă și de alte tenismene pe teren, precum Serena Williams sau Maria Sharapova.

Opțiunea lor de a purta această bijuterie nu are doar o motivație stilistică, ci se datorează și confortului pe care îl oferă, așezându-se perfect pe încheietura mâinii. Astfel, libertatea de mișcare se păstrează, însă este pus în valoare și stilul personal.

Brățara Tennis poate fi accesoriul perfect, simplu, dar în același timp sofisticat, pe care îl poți purta la o ținută de zi, cât și la un eveniment important. Un bun exemplu și o sursă de inspirație pentru outfit-uri elegante este Ducesa de Sussex, aceasta alegând de-a lungul timpului o astfel de bijuterie la aparițiile oficiale.

Cunoscutul model de brățară este purtat și în ziua nunții, asortându-se cu ușurință cu orice altă bijuterie, fie că vorbim despre piese cu diamante sau alte pietre prețioase.

Brățările Tennis pot deveni o marcă a stilului personal. În magazinele TEILOR poți găsi diferite modele, din aur alb, galben sau roz, cu pietre prețioase și semiprețioase, fiecare piesă aducând un plus de eleganță chiar și celei mai relaxate ținute de zi.

Cum să ai grijă de brățara Tennis

Realizată din aur, cu geme încrustate, brățara Tennis poate fi curățată în siguranță cu apă călduță și o lavetă fină, evitând alte substanțe pe bază de alcool.

Aspectul ei se va păstra de-a lungul timpului, mai ales dacă o dată pe an este curățată de către un specialist.

Brățara Tennis rămâne o bijuterie atemporală, o expresie a unui stil relaxat, dar în același timp elegant. Descoperă modelele disponibile în magazinele TEILOR sau online, pe teilor.ro și găsește-l pe cel care ți se potrivește.

Articole similare

Produse recomandate