Blog|08 DEC 2022

De ce sunt cererile în căsătorie atât de populare în perioada Crăciunului?

Cererea în căsătorie în perioada Crăciunului
Casatorie craciun

În fiecare an, sezonul de iarnă aduce o atmoferă de sărbătoare, iar timpul petrecut cu cei dragi devine o sursă de noi amintiri. Desigur, Crăciunul are o semnificație aparte, însă pentru unele cupluri, această perioadă capătă și o altă însemnătate, aducând o dublă bucurie: cererea în căsătorie.

Știm deja că cele mai multe nunți au loc în sezonul cald, însă puțini știu că perioada Crăciunului este cea mai populară pentru cererile în căsătorie și nu neapărat luna februarie, considerată a fi luna iubirii.

Cererile în căsătorie pot fi populare în decembrie din diferite motive: de la adunarea familiei în prag de sărbători, la dorința de a încheia anul împreună – pentru totdeauna. Astfel, cererea în căsătorie devine o încununare a relației și a tuturor lucrurilor care au consolidat-o pe parcursul anului.

Poveștile pot fi diferite, desigur, în funcție de fiecare cuplu. Ți-am pregătit informații despre principalele motive care fac ca luna decembrie să fie o alegere populară pentru cei care vor să se logodească.

Prezența familiei în momentul logodnei

Perioada sărbătorilor de iarnă reunește, adesea, toți membrii unei familii, prilej cu care poate fi organizată mai ușor o cerere în căsătorie memorabilă. Totodată, pentru unele cupluri, cererea în căsătorie este un moment pe care doresc să-l împărtășească cu toți cei dragi, iar Crăciunul este o ocazie specială pentru a celebra evenimentul alături de cele mai importante persoane din viața lor.

O încununare a relației la finalul anului

Iubire, respect și devotament – acestea pot fi elementele care ajută la dezvoltarea unei relații ce poate depăși fiecare obstacol. Ultima lună a anului aduce și rememorarea lucrurilor pe care le-au depășit cu bine, o realizare a stabilității relației lor, ce duce la pasul următor, căsătoria. Astfel, perioada Crăciunului devine un moment special, cu semnificație, pentru alegerea unui inel de logodnă și, implicit, pentru cererea în căsătorie.

Atmosfera de sărbătoare

De la decorațiunile din vitrinele magazinelor și până la colindele nelipsite din fiecare restaurant sau cafenea, atmosfera de sărbătoare e prezentă pretutindeni în luna decembrie. Aerul festiv ajută la găsirea unui cadou memorabil, el luând adesea și forma unui inel de logodnă cu diamant TEILOR.

Cererile în căsătorie în perioada Crăciunului se bucură de popularitate și datorită tuturor detaliilor care construiesc o poveste specială. De la decoruri romantice, cu vâsc și lumânări, la bucuria clipelor petrecute cu persoana iubită, toate aceste elemente construiesc momentele pe care vrei să le retrăiești o viață întreagă.

Prelungirea bucuriei cererii în căsătorie cu o vacanță

O cerere în căsătorie este o surpriză apreciată, iar momentul este adesea întâmpinat cu entuziasm și de către apropiații cuplului, fie că întrebarea a fost adresată într-un cadru intim, fie organizată cu atenție, în fața familiei și a prietenilor. Dincolo de momentul plin de emoție, fericirea poate fi prelungită datorită zilelor de vacanță. Astfel, entuziasmul este concentrat pe parcursul a câtorva zile pe care nu trebuie să le dedicați vieții cotidiene ce implică job-ul sau alte activități.

Un moment doar al vostru

O cerere în căsătorie implică adesea și alte persoane, fie că este vorba despre organizare sau prezența celor apropiați la momentul special. Desigur, poți alege ca cererea în căsătorie să fie un eveniment privat, doar pentru voi doi. Separarea Crăciunului de cererea în căsătorie propriu-zisă vă ajută să păstrați și magia specifică perioadei.

În plus, poți pregăti singur întregul moment pentru a te asigura că vă reprezintă pe voi doi și este exact așa cum v-ați dorit. Fără presiunea unei cereri în căsătorie la care vor fi martori și cei dragi, momentul va fi unul intim, de care vă veți bucura împreună.

Crăciunul este una dintre cele mai cunoscute perioade pentru logodnă. În magazinele TEILOR și pe teilor.ro găsești colecția de inele de logodnă și verighete – bijuterii care vă completează povestea de dragoste.

Articole similare

Produse recomandate