Blog|11 AUG 2022

Aur la schimb | Transformă bijuteriile vechi în piese noi

De la vintage către modern – cum să transformi bijuteriile vechi în piese noi, cu design contemporan.
aur la schimb

Bijuteriile au rămas de-a lungul timpului un simbol care marchează un eveniment important, o aniversare sau de ce nu, o reușită profesională. Primite cadou sau achiziționate pentru propria colecție de bijuterii, piesele din aur nu își pierd valoarea în timp. Ele au un rol practic - dau personalitate fiecărei ținute și sunt, în același timp, o formă de investiție.

Aurul este un material care își păstrează prețiozitatea în timp, lucru care a motivat generații întregi să-l achiziționeze sub forma bijuteriilor. Desigur, fiecare decadă a avut propriul stil, iar evoluția trendurilor a însemnat și modernizarea design-urilor. Chiar și așa, dacă ai bijuterii vechi pe care nu le porți, trebuie să știi că există moduri prin care să obții, în locul lor, altele care să se plieze stilului tău din prezent.

Transformarea bijuteriilor vechi din aur în piese contemporane

Colecțiile vintage de bijuterii au un farmec aparte, însăde multe ori, piesele nu mai pot fi purtate- din diverse motive. Fie aurul nu a fost curățat periodic și s-a mătuit, fie bijuteriile au mici rupturi sau zgârierituri vizibile și nu pot fi recondiționate. De cele mai multe ori, ele sunt uitate în cutiile de bijuterii, fără să te mai bucuri să le asortezi vreunei ținute.

Bijuteriile vechi merită, însă, o poveste nouă, scrisă de tine, în propriul stil, printr-un update oferit colecției tale. Unul în care să înlocuiești piesele vechi cu bijuterii noi, cu un design modern.

Prin înlocuirea pieselor vechi nu vei avea doar bijuterii noi pe care le poți purta mereu, ci ele vor primi și o nouă valoare sentimentală. Folosind aurul bijuteriilor vechi, poți avea accesorii noi, care te reprezintă și te însoțesc în noile etape ale vieții tale.

Motive pentru care să oferi piesele vechi din aur pentru noi bijuterii

Responsabilitate și sustenabilitate

Înlocuirea bijuteriilor vechi din aur cu unele noi presupune aducerea acestora în magazinele TEILOR unde, în locul lor, poți achiziționa piese din colecțiile brandului. Practic, este o formă prin care ajuți la refolosirea aurului, un proces important din punct de vedere al sustenabilității bijuteriilor din materiale prețioase.

Prin reciclarea sau refolosirea aurului se reduce impactul negativ asupra mediului, fiind o opțiune care aduce beneficii atât pentru tine, cât și pentru natura înconjurătoare.

Schimbarea bijuteriilor vechi dă șansa ca ele să fie transformate ulterior în alte piese din aur, care vor urma o nouă poveste. Este un întreg proces la finalul căruia se creează un design și produse noi, oferind o continuitate necesară în lumea bijuteriilor.

Înlocuiești bijuteriile care nu ți se mai potrivesc cu unele parte din stilul tău

Gândește-te la toate bijuteriile vechi pe care le păstrezi în cutia lor, fără ca ele să fie purtate prea des. Apoi, analizează ce alte piese ți-ar complimenta ținutele în fiecare zi. Un lanț cu pandantiv? Sau poate o pereche de cercei cu diamante? Cu siguranță în magazinele TEILOR vei găsi o mulțime de produse care s-ar potrivi colecției tale.

Cu un design care urmează trendurile contemporane, piesele noi dau dovadă de mai multă versatilitate. De la o ținută de seară la una smart casual, poți adapta cu ușurință accesoriile. De exemplu, bijuteriile din aur, cu forme geometrice sau design minimalist vor completa cu succes o ținută casual, iar fotografiile de street style sunt o bună sursă inspirație dacă vrei să găsești combinații stylish.

Poți aduce un upgrade colecției tale de bijuterii oferind aur la schimb. Dacă pietrele prețioase ți-au atras întotdeauna atenția, te poți folosi de aurul vechi pentru a-ți face un cadou special: o pereche de cercei cu topaze sau o broșă cu ametiste. Astfel de accesorii devin o expresie a unui stil modern, în care se regăsesc elemente simple, ce invocă totodată o eleganță naturală.

Urmărește tendințele internaționale și înlocuiește aurul vechi cu bijuterii contemporane, pe care îți vei dori să le porți ori de câte ori ai ocazia: la cină, la o petrecere sau chiar la brunch-ul săptămânal cu cele mai bune prietene.

Cum să schimbi bijuteriile vechi cu unele noi, în magazinele TEILOR

Dacă ai găsit deja noile bijuterii care ar arăta cel mai bine în colecția ta de bijuterii, mai ai de făcut un singur pas.

Adună piesele din aur vechi pe care îți dorești să le schimbi - pot fi inele, cercei, lanțuri etc. și vino cu ele în magazinele TEILOR. Consilierii noștri vor cântări aurul adus și îți vor prezenta suma pe care o poți primi pentru acesta, cu ajutorul căreia poți achiziționa și bijuterii noi.

Poți alege piese din toate colecțiile brandului și, în cazul în care este necesar, poți completa suma pentru a obține piesele pe care ți le dorești.

Inspiră-te din selecțiile de bijuterii disponibile pe teilor.ro sau în magazine și află mai multe detalii de la consilierii TEILOR despre cum poți plăti cu aur la schimb.

Articole similare

Produse recomandate