Blog|24 JUN 2022

Cum sa alegi verighetele potrivite in functie de stil

Verighetele, principalele bijuterii din ziua nunții, spun povestea voastră într-o formă simbolică și atemporală.
verighete teilor

Alături de inelul de logodnă, setul de verighete din aur devine un statement al iubirii, ce vă amintește amândurora de una dintre cele mai frumoase zile din viața voastră.

Dăruite încă din Egiptul Antic, verighetele și-au păstrat, pe parcursul timpului, statutul de simbol al unei uniuni. Desigur, designul lor a fost îmbunătățit, iar materialele folosite s-au schimbat. Astfel, de la verighetele din trestie din Antichitate, în prezent, poți alege verighete din metale prețioase precum aur sau platină.

Dacă de obicei alegerea inelului de logodnă este un proces complex, fiind însoțit de cele mai multe ori de o surpriză emoționantă și pregătiri intense, alegerea verighetelor are un traseu mai ușor de urmat. În primul rând, de data aceasta, alegerea o veți face împreună, în funcție de stilul și dorințele voastre. Totodată, având deja inelul de logodnă, este mai ușor să selectezi verighetele, în funcție de designul lui.

Verigheta nu este, însă, doar un simbol al dragostei și al angajamentului față de persoana iubită, ci și o bijuterie pe care o vei avea în fiecare zi. Astfel, purtarea verighetelor transpune emoția și bucuria nunții în fiecare zi obișnuită, fiind bijuteriile care vor accesoriza zilnic ținuta. Tocmai de aceea, sunt recomandate verighete din aur, care nu-și vor schimba aspectul, metalul prețios având un grad ridicat de rezistență.

În continuare, ți-am pregătit un ghid cu pași esențiali în alegerea modelului potrivit vouă, în funcție de bugetul, dar și stilul pe care vi-l doriți.

Stabilirea bugetului pentru setul de verighete TEILOR

Unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui cuplu este nunta, o uniune cu însemnătate și emoție. Fiecare pereche își dorește petrecerea perfectă, fie că este vorba despre un eveniment restrâns, în familie, sau de unul sărbătorit de toți cei care le-au fost alături încă din prima zi.

În această zi specială, detaliile sunt cele care conturează povestea de dragoste, iar verighetele reprezintă un simbol al acestui moment. Așadar, alegerea lor ar trebui făcută cu atenție, ținând întotdeauna cont de mai multe criterii, printre care și bugetul.

La TEILOR, selecția de modele de verighete ajută la găsirea setului potrivit, în funcție de stil, dar și de bugetul pe care îl setați. Puteți opta pentru modelele de verighete TEILOR disponibile online, din aur alb, galben sau roz. O altă opțiune este personalizarea verighetelor direct pe site, prin configuratorul de verighete, dar și alegerea modelului de verighetă în magazine, împreună cu consilierii TEILOR, care vor găsi setul ideal, în funcție de cerințele voastre.

Preferințele din ultimii ani s-au îndreptat spre seturile de verighete TEILOR cu diamante, atât în varianta eternity (infinity) și semi-infinity, cât și ca diamant încrustat în verighetă. El devine o completare a inelului de logodnă, oferind un plus de eleganță bijuteriilor pe care le vei purta în fiecare zi.

Alegerea modelului de verighetă

Verighetele vor fi bijuteriile purtate în fiecare zi, așadar este esențial să acordați o atenție deosebită metalului, precum și pietrelor prețioase pe care le doriți încrustate.

Durabilitatea materialului unei verighete

Verigheta se numără printre singurele bijuterii pe care le veți purta zilnic, un detaliu important în alegerea metalului prețios. Dacă fiecare dintre voi are un stil de viață activ, este bine să optați pentru aur alb, galben sau roz de 14 sau 18K. Acesta va rezista mai ușor proceselor mecanice zilnice și își va păstra pentru mai mult timp aspectul. Este bine însă de reținut că fiecare bijuterie ar trebui să treacă printr-un proces profesional de curățare în fiecare an.

Duritatea pietrelor prețioase

Dacă vrei ca verigheta să completeze perfect inelul de logodnă, poți alege modele cu pietre prețioase. Este bine să eviți pietrele cu o duritate mai mică de 7 pe scara Mohs, de exemplu tanzanit sau opal, deoarece se pot zgâria foarte ușor. Diamantele, în schimb, sunt cele mai populare alegeri pentru o astfel de bijuterie, având gradul de duritate 10.

Stilul setului de verighete din aur

Privește-ți colecția de bijuterii și observă ce stil preferi: unul tradițional sau unul în care mixezi diferite piese și pietre prețioase?

Dacă stilul tău este unul clasic, o verighetă simplă, fără pietre prețioase, poate fi o alegere naturală. La TEILOR, poți alege din numeroase modele simple, de diferite dimensiuni, din aur alb, galben sau roz sau din platină. Totodată, dacă simți că inelul de logodnă va fi pus în valoare de o variantă cu diamante în stil pave sau solitaire, vei găsi numeroase modele de verighete în magazinele TEILOR. Dacă vă doriți ca ele să ascundă mici detalii ale poveștii voastre, le puteți grava în cazul în care lățimea acestora depăsește 3 mm.

Consilierii vă pot ajuta să faceți cea mai bună alegere pentru verighetele TEILOR, în funcție de preferințele și stilul pe care vi-l doriți. Aceștia vă pot oferi, în același timp, mai multe detalii despre campania Diamond on the house, prin care beneficiați de un diamant încrustat în una dintre verighete.

De ce se poartă verigheta pe mâna stângă

În România, dar nu numai, verigheta se poartă pe mâna stângă, o tradiție apărută în Roma Antică. Pe atunci se credea că pe inelarul acesteia se află o venă care duce direct la inimă. “Vena amoris” (vena iubirii), s-a dovedit însă a fi doar un mit, însă asta nu a oprit culturi întregi să păstreze obiceiul.

Există, desigur, și țări în care verigheta este purtată pe mâna dreaptă, de exemplu India, Germania, Spania sau Norvegia. Aici, doar inelul de logodnă este purtat pe inelarul de la mâna stângă.

Alegerea verighetelor din aur este un pas esențial în pregătirea pentru cel mai important eveniment al relației voastre. Acordați-vă timp pentru a lua decizia potrivită pentru voi și încercați diferite variante: de la seturi simple, la modele de verighete din aur și diamante, piese care pot fi găsite în magazinele TEILOR și online, pe teilor.ro.

Articole similare

Produse recomandate